Justiţia SUA, praf şi pulbere: Procuratura a refăcut acuzaţiile pentru poliţiştii care l-au ucis pe George Floyd şi i-a arestat pe toţi

0
62

În a 8-a zi de proteste masive în SUA şi în a 10-a zi de la uciderea lui George Floyd de către cei 4 poliţişti din Minneapolis, procuratura americană a refăcut acuzaţiile la adresa poliţiştilor, prin actualizare, acuzându-l pe poliţistul arestat Dereck Chavin de crimă de graul 2 şi nu de gradul 3, aşa cum a anunţat iniţail, şi a emis mandate şi pentru arestarea celorlalţi 3 poliţişti care au participat la uciderea lui Floyd.

Derek Chauvin, poliţistul, inculpat pentru crimă gradul 3, a fost acuzat de crimă de gradul 2 şi nu de gradul 3, şi de omor prin imprudenţă, iar ceilalţi 3 poliţişti au fostacuzaţi că au ajutat la uciderea lui Floyd, motiv pentru care s-au emis mandate de arestare pentru ei.

După ce a consultat documentele procurorilor, siteul Presa Curată a informat de la început că acuzaţia de crimă de gradul 3 nu se susţine şi că, potrivit dovezilor publice, poliţistul Chauvin a comis cel puţin crimă de gradul 2.

Crima de gradul 2 înseamnă că acuzatul a intenţionat să omoare victima, dar însă nu a plănuit actul de la bun început.

Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd în total 8 minute şi 46 de secunde, dintre care 2 minute şi 53 de secunde acesta nu mai respira, fiind constatat de mai multe ori că nu mai avea puls şi nici nu a fost resuscitat nici de poliţişti, nici de medicii din ambulanţă.

O autopsie independentă solicitată de familia lui Floyd arată că Floyd a murit prin asfixiere din cauza acţiunii poliţiei.

Anunţul actualizării acuzaţiilor la adresa poliţistului Chauvin şi inculpării şi celorlalţi 3 poliţişti a fost făcut de procurorul general din Minnesota, Keith Ellison.

Între timp, protestele masive continuă în SUA şi alte ale capitale europene, oamenii cerând dreptate pentru George Floyd, inculparea tuturor poliţiştilor şi renunţarea de către structurile de aplicare ale legii din SUA la rasismul sistemic şi instituţional.

În paralel, toată poliţia din Minneapolis este investigată pentru acţiuni rasiste, FBI şi Departamentul de Justiţie al SUA fac alte anchete, Congresul SUA are în vedere politici de combaterea rasismului instituţional, în special în Poliţie, iar în timpul protestelor mai multe structuri de poliţie ale SUA au dat din nou dovadă de acţiuni rasiste împotriva oamenilor de culoare, altele însă au arătat, prin acţiuni de imagine, că ar fi înţeles care este problema.

Aseară, şeful NYPD, alb, a declarat că pentru acţiunile condamnabile a 4 poliţişti trebuie să plătească acum 800.000 de poliţişti.

În Minneapolis, Poliţia va fi scoasă inclusiv din şcoli, pentru că era agresivă şi acolo cu copiii oamenilor de culoare.

Acţiunile celor 4 poliţişti SUA şi ce se întâmplă în SUA au îngrozit mai mulţi lideri occidentali. Lideri ai UK, Canadei, UE s-au arătat toţi oripilaţi de uciderea de către poliţia SUA a lui George Floyd şi de reacţiile ulterioare ale establishmentului american.

Citeşte şi…

Lasă un răspuns