Revolta George Floyd în desfăşurare în SUA. ULTIMELE INFORMAŢII. Poliţistul a fost arestat!

0
48

UPDATE. Poliţistul care a stat cu piciorul pe gâtul lui George Floyd, până aceasta a murit, a fost arestat!

UPDATE. FBI investighează violarea drepturilor civile ale decedatului George Floyd. Deocamdată nu există nicio inculpare şi nicio arestare făcută de autorităţile americane pentru cei 4 poliţişti care au participat la uciderea lui George Floyd.

UPDATE. Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison: Roţile Justiţiei trebuie să se învârtă rapid.

UPDATE. Guvernatorul Tim Walz a făcut apel la oameni să nu mai atace zonele private, comerciale.

UPDATE. Justiţia pentru cei 4 poliţişti va veni, va fi rapidă. Şi va fi corectă, anunţă Walz. Guvernatorul spune că a vorbit cu procurorul şi că se strâng probe.

UPDATE. Problema aici este încrederea, spune Guvernatorul Tim Walz. Asigură că de acum înainte jurnaliştii vor fi protejaţi atunci când relatează din zonă de protest.

UPDATE. Guvernatorul din Minneapolis a cerut scuze CNN şi recunoaşte că eliberarea echipei CNN s-a făcut la intervenţiile preşedintelui CNN.

UPDATE. Guvernatorul atacă atitudinile Poliţiei din Minneapolis şi recunoaşte că în SUA sunt probleme rasiale de 400 de ani.

UPDATE. Guveratorul face apel la populaţie pentru restabilirea ordinii pentru că altfel nu se poate înfăptui Justiţia. Spune că este conştient că nu mai există niciun fel de încredere în Poliţie, însă doar forţele de ordine pot aplica legea.

UPDATE. Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, spune că situaţia este cea mai gravă din istorie.

UPDATE. Se aşteaptă conferinţa Guvernatorului din Minnesota. Guvernatorul este democrat, primarul din Minneapolis este democrat, guvernatorul din Louisville/ Kentucky este democrat.

UPDATE. Petiţia “dreptate pentru George Floyd” a strâns deja peste 5 milioane de susţinători.

Scene teribile se petrec la această oră şi în Denver, statul Colorado, un alt oraş american cuprins de 2 zile de proteste. De ieri, militanţii Antifa, protestatarii apropiaţi democraţilor, au intrat în acţiune. Astăzi, opresc maşini din circulaţie şi le atacă.

Revoltele din mai multe state din SUA, proteste care s-au extins şi în Europa, sunt generate de uciderea de către 4 poliţişti a cetăţeanului afro-american George Floyd pe motiv de ură rasială.

Oraşul Minneapolis este păzit acum de forţele militare ale Gărzii Naţionale, aseară secţia de Poliţie din Minneapolis fiind distrusă.

Lasă un răspuns