MADRID, orașul luat ostatic de coronavirus. Relatare tulburătoare a românului, contributor Presa Curată, din focarul infernului Spaniei

0
53

Morți, se anunță și mai mulți morți, și mai mulți infectați.

Trebuie să ne pregătim psihologic și emoțional pentru ceea ce ne va aduce săptămăna care va urma, ne informeză, teatral și cu ochișori de căprioară în bataia farurilor de tir, seful guvernului spaniol, Pedro Sanchez.


Peste sistemul sanitar madrilen se observă deja umbrele colapsului, secţiile de terapie intensivă se apropie se saturare, posibilitatea ca noi pacienți infectați să fie intubați se epuizează.

Nu mai sunt aparate de ventilare mecanică. Din acestă cauză se ia în considerare ca, in zilele imediat următoare, pacienții infectați cu coronavirus să treacă printr-un proces de triere în urma căruia cei cu cele mai mari șanse de supraviețuire să fie primii care primesc ajutor.

Personalul medical din UCI, Spitalul La Paz din Madrid. 
Pablo Cuadra Getty Images GETTY IMAGES/El Pais


Azilurile de bătrâni din Madrid s-au transformat în case ale morții, în focare de COVID -19 imposibil de stăvilit, pe porțile cărora ies zeci de sicrie cu trupurile celor care nu au avut nicio șansă în fața virusului.


Se așteptă cu disperare echipamentele medicale de protecție pe care China a promis că le trimite urgent Spaniei, în timp ce ministrul de externe, Arancha González Laya, care la data de 8 martie a participat, impreuna cu alți ministri din guvernul spaniol, la manifestația de 8 martie, organizată în centrul Madridului, la care s-au prezentat peste 150.000 de persoane, se străduie din răsputeri să încheie cu China un parteneriat comercial pentru furnizarea suplimentară de echipamente medicale de protecție.

Din Madrid,
Mircea Apostol


Potrivit relatărilor oficiale, Spania are până acum 25.496 de cazuri de oameni infectaţi cu noul coronavirus şi 1378 de decese, noul focar spaniol aflându-se pe locul 4 mondial la decese, după China, Italia şi Iran.

Ieri, Spania a avut 285 de noi decese, 1612 cazuri sunt critice, iar cele active sunt în număr de 21.993.


Lasă un răspuns