Şi Armata Rusiei sare să salveze Italia, în timp ce Vladimir Putin îşi întăreşte măsurile în ţară cu serviciile secrete

0
70

După China, şi Rusia încearcă să salveze Italia. Sâmbătă, ministrul Apărării italian, Lorenzo Guerini, a vorbit la telefon cu ministrul Apărării rus, Serghei Şoigu, şi au schimbat detalii despre situaţia din Italia. Asta după ce în aceeaşi zi, preşedintele rus, Vladimir Putin a avut o altă discuţie cu premierul italian, Giuseppe Conte, relatează Ria Novosti.

Putin i-a spus lui Conte că îl va ajuta „rapid” în lupta împotriva expansiunii coronavirus, Italia aflându-se într-o continuă tragedie.

Ministerul Apărării din Federaţia Rusă va trimite în Italia 8 echipe mobile de viorologi şi medici militari ruşi, complexe auto pentru dezinfectarea aparatelor de aer ale vehiculelor şi teritoriului italian, dar şi echipamente medicale.

Italienii Guerini şi Conte le-au mulţumit ruşilor, iar şeful departamentului militar italian a spus că aşteaptă începând de astăzi, duminică, 22 martie, avioanele rusești cu specialiști, utilaje și echipamente.

În paralel, în Rusia, statul cu cea mai mare suprafaţă şi cu frontieră deschisă cu China, care a luat primul măsuri dure şi imediate împotriva extinderii coronavirusului, încearcă să facă faţă extinderii pandemiei pe teritoriul său şi problemelor economice.

Ieri Rusia a confirmat 53 de noi infecţii cu coronavirus, aducând numărul total la 306. Rusia deja înregistrează decese.

În Rusia în ultimele zile se iau succesiv măsuri tot mai limitative, practic orice era public este închis.

Putin este îngrijorat de explozia preţurilor, ţinându-le sub observaţie atentă, de situaţia financiară a ţării, iar în acest timp Moscow Times susţine că a găsit dovezi, pe baza a zeci de interviuri şi declaraţii, că oamenii bogați din Rusia, oligarhia cumpără pe bandă ventilatoare, aparatura care s-a dovedit esențială pentru salvarea vieții în cazuri grave.

Avtovaz, cel mai mare producător auto din Rusia , care are aproximativ 35.000 de lucrători, a raportat şi el primele 2 cazuri de coronavirus printre lucrătorii săi și a anunţat că are deja 29 de angajați în carantină.  Producătorul de maşini a spus că nu intenționează să oprească producția.

Vladimir Putin, CSAT restrâns cu serviciile secrete ruse, Armata, Internele, Externele

Vladimir Putin a convocat zilele acestea şi o şedinţă a restrânsă a Consiliului de Securitate Rus. La ea au participat serviciile secrete ruse, Armata, Internele, Externele şi reprezentaţii Kremlinului pe domenii esenţiale.

Alexander Bortnikov, directorul FSB, cel mai apropiat colaborator al lui Vladimir Putin, la şedinţa restrânsă a Consiliului de Securitate pe coronavirus

Astfel, din CSATul rus au făcut parte: președintele Consiliului Federației, Valentina Matviyenko, vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitry Medvedev, șeful Statului Major al Biroului Executiv prezidențial Anton Vaino, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrushev, ministrul de externe, Sergei Lavrov, ministrul de interne Vladimir Kolokoltsev, ministrul Apărării, Sergei Shoigu , Directorul Serviciului Federal de Securitate, Alexander Bortnikov, Directorul Serviciului de Informații Externe, Sergei Naryshkin și Reprezentant Președințial Special pentru Protecția Mediului, Ecologie și Transporturi Sergei Ivanov.

„Participanții au făcut schimb de opinii cu privire la situația socio-economică actuală din țară, inclusiv măsuri de stabilizare economică în condiții de volatilitate ridicată și manifestări de criză pe piețele internaționale.De asemenea, au discutat despre activitatea agențiilor de coordonare pentru răspunsul la coronavirus, inclusiv eforturile de a dezvolta un vaccin. Președintele a informat participanții la reuniune despre conversațiile sale telefonice internaționale din această săptămână”, susţine comunicatul Kremlinului.

Ria Novosti: Britanicii, coreenii, chinezii şi italienii spun că unii oameni infectaţi cu noul coronavirus îşi pierd parţial sau complet mirosul

În tot acest timp, Ria Novosti relatează în Rusia că medicii britanici au descoperit un nou semn neobişnuit al infecţiei cu coronavirus. Oamenii îşi pierd mirosul.

„Pierderea completă sau parțială a mirosului poate fi un alt simptom al infecției cu noul tip de coronavirus , conform Asociației Britanice de Otorinolaringologie (ORL).

Potrivit experților, în Coreea de Sud, China și Italia există dovezi convingătoare că un număr semnificativ de persoane cu infecție coronavirus confirmată, au o pierdere completă sau parțială a mirosului. 

Se raportează că în Germania, 2 din 3 infectaţi au anosmie (pierderea mirosului). Din ce în ce mai mulți pacienți raportează prezența anosmiei în absența altor simptome ale infecției cu coronavirus, despre care discută pe scară largă de medicii din diferite regiuni analizând un număr mare de persoane infectate, potrivit unui articol de pe site-ul ORL .

Oamenii de știință britanici au avertizat că, necesitând autoizolarea persoanelor cu o pierdere de miros de 7 zile, ar fi posibilă reducerea numărului de persoane care transmit infecția, dar în acelaşi timp nu sunt conștiente de infecția cu coronavirus.”

Ria Novosti şi media ruse încearcă să-i convingă pe ruşi că vodka nu este antiseptic

Ria Novosti

„Dermatologul Marina Gornostaeva a spus ce antiseptic trebuie utilizat și de ce votca nu este potrivită pentru acest lucru. “Pentru a ucide bacteriile, ai nevoie de un antiseptic alcoolic, vodka nu îl poate înlocui. O concentrație de alcool de 40% nu este suficientă, ar trebui să fie de cel puțin 70%“, a menționat postul de radio Mosc Talks.

Teoretic, puteți cumpăra alcool, diluați-l la o concentrație de 70% și adăugați emolienți, a explicat medicul. Cu toate acestea, a numit această opțiune o prostie. În plus, medicul a avertizat împotriva aplicării unui hidratant imediat după utilizarea unui gel antiseptic

Potrivit acesteia, crema trebuie folosită acasă. „Este mai bine să te descurci cu mâinile și să le lași să fie uscate, dar să rămână sănătoase”, a concluzionat Gornostaeva, citată de Ria Novosti.


Citeşte şi …

Citeşte şi…

Citeşte şi…

Citeşte şi…

Lasă un răspuns