#CumDracuIAOcolitPeRuşi. Ultimele decizii luate de Vladimir Putin pe coronavirus

0
62

Rusia raportează în prezent doar 93 de infecţii cu coronavirus, deşi este statul cu cea mai mare suprafaţă de pe glob, al 9-lea cel mai populat stat din lume şi are frontieră internaţională cu 16 state.

Pentru că noul coronavirus ucide şi îmbolnăveşte galopant oameni şi continuă să se răspândească în întreaga lume, Rusia și-a intensificat măsurile pentru combaterea pandemiei și prevenirea răspândirii sale în țară.

Deciziile luate astăzi, 16 martie 2020, de Moscova: Testări gratuite în oraşe, grup de lucru în Consiliul de Stat condus de Primarul Moscovei

 • Rusia va interzice intrarea oricăror străini și apatrizilor în perioada 18 martie – 1 mai, ca răspuns la focarul de coronavirus, a spus guvernul.  Interdicția nu se va aplica reprezentanților diplomatici, membrilor echipajului de avion și altor puţine categorii de persoane, arată agenţiile internaţionale.
 • Numărul infecțiilor cu coronavirus în Rusia a crescut la 93, cu o creștere de 47% față de ziua precedentă, a raportat agenția de știri TASS.
 • Liderii Uniunii Europene au în vedere interzicerea temporară a tuturor călătoriilor neesențiale în zona de călătorie fără frontieră a Schengen de către cetățeni non-UE, a informat BBC , citând o notă diplomatică pe care a obținut-o.
 • Moscova a interzis până la 10 aprilie toate evenimentele publice mai mari de 50 de persoane, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin. Cetățenii în vârstă sunt, de asemenea, sfătuiți să rămână acasă.
 • În perioada 21 martie – 12 aprilie, toate școlile și universitățile vor fi închise, a spus Sobyanin. 
 • Un cetățean irlandez a fost internat cu suspiciune de infecție cu coronavirus în orașul Murmansk din regiunea arctică a Rusiei după ce a participat la un turneu de șah.
 • Persoanele care intră în Rusia din Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Ucraina, Belarus și toate celelalte țări non-UE din Europa – precum și cele care locuiesc cu ele – vor trebui acum să se auto-izoleze timp de 14 zile la sosire. .
 • Începând de astăzi, testele coronavirusului vor fi disponibile gratuit la Sankt Petersburg, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii din oraș.
 • Președintele Vladimir Putin a dispus crearea unui grup de lucru special în cadrul Consiliului de Stat pentru a combate răspândirea coronavirusului. Putin l-a pus pe Sobyanin, primarul Moscovei, la conducerea noului grup, care va include și oficiali guvernamentali.
 • Ministerul Științei și Învățământului Superior din Rusia a recomandat instituțiilor de învățământ superior să treacă la învățământul la distanță începând de luni.
 • Rusia și-a închis şi granița cu Belarusul învecinat, ca un „pas proactiv” pentru a stopa răspândirea coronavirusului, a declarat agenției de știri TASS, premierul Mikhail Mishustin.
 • Un pacient rus a scăpat din carantina pentru coronavirus, lângă Moscova, a declarat luni medicul șef al spitalului. Femeia a fost reținută și readusă în spital după ce Poliția a găsit-o la domiciliul ei.

Citeşte şi “Cum dracu’ i-a ocolit pe ruşi până acum?”- primul episod

Lasă un răspuns