#MinisterulPrivatAlSănătăţii. Naşul ministrului Sănătăţii, Victor Costache, secretarul de stat, Horaţiu Moldovan, mai tare decât Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: 23.000 de euro pe lună, de la privatul Sanador

0
115

O privire atentă a CV-ului şi declaraţiei de avere arată că nu numai ministrul Sănătăţii, Victor Costache, are o relaţie privilegiată şi financiară cu interesele private din Sănătate, respectiv cu Polisano/Medlife, dar şi numărul 2 din ministerul Sănătăţii care este un apropiat de-al său, secretarul de stat, Horaţiu Moldovan se află într-o relaţie privilegiată cu zona privată din Sănătate, respectiv cu Sanador.

De altfel, ziarul Cotidianul a scris în nenumărate rânduriHorațiu Moldovan este chiar nașul de cununie al ministrului Costache, iar până în prezent niciun oficial nu a negat acest lucru.

Nașul, secreatar de stat, șef Secție Chirurgie Cardiovasculară, la privatul Sanador

Potrivit CVului său, de pe siteul ministerului Sănătății, Horaţiu Moldovan, este din 2013, de 7 ani, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară la Spitalul clinic și privat Sanador, în trecut ocupând poziții similare la Institutul C.C.Iliescu și UMF Carol Davila.

Sanador, declaraţie pentru Libertatea: Vine la Sanador zilnic

Vine la Sanador zilnic, începând cu orele 16, şi-a schimbat programul”, a declarat, pentru Libertatea, Carmen Chioţea, director de marketing la Sanador. Horaţiu Moldovan are cu spitalul un contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, a confirmat unitatea privată pentru Libertatea.

Modificarea ordinului. Finul la privatul Polisano, naşul la privatul Sanador

De asemenea, tot Libertatea a dezvăluit că pe modificarea inițială a ordinului de către ministrul Costache, ordin prin care spitalele private pot beneficia pe fonduri publice, viza și Spitalul Sanador București. Adică exact acolo unde Horațiu Moldovan, secretarul de stat și nașul său, potrivit Cotidianul, își desfășoară activitatea zilnic.

Iar ministrul Costache, finul lui Moldovan, desfășoară o activitate remunerată la clinica Polisano Sibiu, potrivit contractului publicat de Libertatea, de 20.512 lei brut pe lună, contractul fiind încheiat la 3 zile după ce Victor Costache a devenit ministru al Sănătății.

Declaraţie de avere: nașul, 23.049 euro lunar de la privatul Sanador în 2018

Declarația de avere a secretarului de stat Horațiu Moldovan, oficial al Guvernului României, publicată la finele anului 2019, arată însă că secretatul de stat, o persoană foarte înstărită, a câștigat sume impresionante lunare din servicii medicale, unica sa poziție managerială de conducere declarată, prestatoare de servicii medicale, fiind din 2013 ca șef secție chirurgie cardiovasculară la spitalul clinic Sanador.

În 2018, Horațiu Moldovan a luat pe PFI 276.595 de euro pe servicii medicale la Sanador. Adică 23.049 euro lunar.

În același an, de exemplu, Mugur Isărescu, guvernator al BNR, a încasat un venit lunar de la BNR de 14.296 euro, cu 8753 de euro mai puțin decât al lui Horațiu Moldovan. De altfel, și veniturile din sistemul privat bancar sunt mai mici decât cele ale lui Horațiu Moldovan.

În plus, potrivit declarației de avere, Moldovan a mai câştigat în 2018 din activităţi didactice şi indemnizaţie 57.360 lei, adică 12.204 euro. De altfel, şi soţia sa, Angelica Moldovan, tot pe PFI Horaţiu Moldovan a câştigat un salariu de 30.000 de lei.

Horaţiu Moldovan este proprietarul a trei terenuri în intravilan de 2048 mp în Cernica/Ilfov și Comarnic/ Prahova, a 4 locuinţe: 2 aparamente în Bucureşti, o casă de locuit în Bucureşti, o casă de vacanţă în Comarnic, are 5 mașini și conturi și depozite de 92.347,15 (19.648 euro), 6734 euro, 40.000 de dolari, și are polițe de asigurare cu soția sa de 305.033,71 lei.

Horaţiu Moldovan a mai acordat împrumuturi în nume personal de 109.097,61 dolari, de 84.251,47 euro și o donație de 100.400 de euro.

Proprietarii rețelei private Sanador sunt influenții Dorin și Florin Andronescu.

Lasă un răspuns