Denunțătorul lui Barna a denunțat-o pe Danusia Boicean, fosta șefă a DNA Alba și prietenă a lui Koveși, la SIIJ, pentru că a ”mușamalizat” dosarul Barna

0
101

Ozsvath Zsolt, denunțătorul în dosarul liderului USR, Dan Barna, a denunțat-o ieri pe fosta procuroare DNA și fosta șefă a DNA Alba Iulia, Danusia Boicean, la SIIJ, acuzând-o de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu pentru că a mușamalizat prin clasare dosarul Barna.

Danusia Boicean, șefă a DNA Alba Iulia, a fost adusă în DNA de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Koveși, a stat două mandate la șefia DNA Alba Iulia și s-a pensionat brusc în timpul scandalului Barna, de la sfârșitul anului 2019, când s-a aflat de clasările date de DNA Alba Iulia în ”dosarul Barna”.

DNA Central a infirmat clasarea DNA Alba Iulia condusă de Danusia Boicean, în dosarul lui Barna, și în prezent face cercetări în rem cu privire la potențiale fapte de corupție cu privire la programele derulate de Barna cu fonduri europene, solicitând între timp și alte documente de la instituțiile care s-au ocupat de monitorizarea programelor cu fonduri europene derulate de Dan Barna.

Ozsvath Zsolt a trimis denunțul cu privire la Danusia Boicean în exclusivitate la PresaCurată.ro și a spus de asemenea că așteaptă răspunsul la un memoriu trimis anul trecut către DNA Central.

În denunțul făcut la SIIJ sub forma unei plângeri penale, Zsolt arată că ”dosarul în cauză a fost ținut circa 5 ani”, și s-a trminat cu o „clasare rusinoasă de musamalizare”.

”In anul 2019, mai precis la inceputul luni august sau septembrie am fost sunat de o jurnalista de la Rise Project, pentru a le furniza anumite date  despre Proiectul European la care am facut referire mai sus, deoarece ei fac o investigatie jurnalistica. Jurnalista in cauza, a facut o adresa la ST-DNA Alba si prin raspunsul dat, am aflat si eu cu surprindere,  ca numarul dosarului nou format prin dijungere este Nr.38/P/2019 din data de 18 martie 2019, care a fost CLASAT, cum ca fapta nu exista.

In data de 15 octombrie 2019, am depus prin plic un memoriu, domnului procuror sef – Nistor Calin de la DNA Central, prin care am cerut INFIRMAREA clasarii ordonantei din data de 18 martie 2019 si conform dispozitiilor legale sa preia dansii dosarul spre verificare si analiza a dosarului clasat si sa dispuna in consecinta luarea masurile legale, ce se impun daca, se considera ca, sunt necesare.

Prin ordonanta din data de 28.10.2019, emisa in lucrarea 261/C1/2019, efectuata de catre procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptiei, Madalina Scarlat, a dispus in baza art.304, alin.(2) Cod de Procedura Penala, art.333 alin. (1) si (6) CPP si art, 64 din Legea nr.304/2004: – infirmarea in intregime a ordonantei de clasare nr. 38/P/2019 ca NELEGALA, redeschiderea si reluarea urmaririi penale in cauza, urmarirea penala urmand a fi efectuata de catre procurori DNA Central – Sectia 1 de Combatere a Coruptiei.

Arat ca, fosta procuroare sef serciciu, numita Danusia Aurelia – BOICEAN, s-a dus fuguta la CSM si a cerut PENSIONAREA, cand de fapt dansa prin concurs a ocupat postul respectiv pana in 2020 – 2022, poate gresesc anii. Imi pun intrebarea ca si cetatean si absolvent al unei facultati de DREPT, cine a impiedicat-o sa-si faca treaba si daca nu cumva cineva a instigat-o sa nu-si respecte atributiile de serviciu si sa incalce legea si juramantul depus la intrarea in magistratura”, arată Ozsvath Zsolt, anexând ca mijloace de probă ordonanța de clasare și de disjungere și de formare a unui nou dosar, răspunsul DNA și ordonanța din 2019.

Date despre epopeea denunțătorului dosarul lui Barna au fost prezentate în cadrul emisiunii Actualitatea Românească pe B1 tv și pot fi găsite aici.

Lasă un răspuns