Autopsie independentă: Poliţiştii l-au asfixiat pe George Floyd!

0
13

O autopsie independentă, comandată de familia lui George Floyd, arată că uciderea sa a fost „cauzată de asfixiere din cauza compresiunii gâtului și a spatelui care au oprit fluxul de sânge către creier”, arată raportul anunţat astăzi, în urmă cu câteva minute, potrivit presei americane.

Rezultatul autopsiei arată că presiunea foarte puternică exercitată de poliţişti pe corpul lui George Floyd, pe gât, pe spate, pe faţă, pe cap, a dus la pierderea conştienţei, delir- strigarea mamei sale care era moartă de 3 ani- şi moartea sa.

Autopsia preliminară de astăzi arată că poliţiştii l-au omorât pe Floyd iar acesta a murit chiar pe asfalt, aşa cum devoalau şi imaginile.

De asemenea, George Floyd avea urme pe corp şi pe faţă, ceea ce procuratura SUA a susţinut că nu are, minţind. Autopsia mai arată şi că Floyd nu avea probleme mari la inimă, ceea ce- tot în mod fals- procuratura SUA a susţinut preliminar.

Autopsia premilinară independentă se bate cap în cap cu autopsia preliminară a procuraturii, contrazicând-o flagrant, dar este mai aproape de dovezile- imaginile apărute de la faţa locului, scăzând şi mai mult încrederea populaţiei în SUA într-un act de Justiţie corect, independent, imparţial şi eficient.

Aproape 9 minute- 8 minute şi 56 de secunde- poliţiştii au stat pe Floyd- 2 minute şi 53 de secunde, poliţistul Dereck Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul lui după ce nu mai dădea niciun semn de viaţă, nu mai avea puls şi nu mai respira.

Examinatorii independenți arată că greutatea pe spate, cătușele și poziționarea erau factori contributivi, deoarece au afectat capacitatea diafragmei lui Floyd de a funcționa, potrivit raportului.

Doctorul Michael Baden și directorul școlii medicale de autopsie și criminalistică de la Universitatea din Michigan, Dr. Allecia Wilson, s-au ocupat de examinare, potrivit avocatului familiei lui Floyd, Ben Crump.

Baden, care a fost examinator medical în New York în 1978 și 1979, a efectuat anterior autopsii independente pe Eric Garner, cel care a fost ucis de un ofițer de poliție în Staten Island, New York, în 2014 și Michael Brown, care a fost împușcat de ofițerii din Ferguson, Missouri, în același an.

Fostul ofițer de poliție Minneapolis, Derek Chauvin, a fost arestat și acuzat de omor de gradul al treilea și omor după ce a fost înregistrat video, punându-și genunchiul pe gâtul lui Floyd în timpul arestării din 25 mai. Floyd a fost auzit spunând „Nu pot respira”, în timp ce ofițerul l-a fixat timp de aproape nouă minute cu genunchiul pe gât.

Alți trei ofițeri care au fost implicați în arest au fost concediați, dar nu au fost acuzați până în prezent de nimic.

De asemenea, imaginile şi documentele au arătat că Floyd nu a fost resuscitat nici de poliţişti, nici de medicii din ambulanţă pentru a se încerca să i se salveze viaţa.

Plângerea procuraturii americane arăta că autopsia lui Floyd este în curs, dar procurorii au furnizat câteva informații despre deces. 

Ca să scape poliţia, autopsia preliminară a procuraturii arăta că nu a fost găsită nicio dovată fizică care să susțină un diagnostic de asfixiere sau strangulare traumatică. Procurorii susţineau că Floyd este posibil să fi consumat substanţe, ar fi avut o boală coronariană și boli hipertensive de inimă.

Dereck Chauvin, singurul poliţist până acum acuzat de uciderea lui Floyd- acuzaţii neobişnuit de blânde, avea la activ 17 plângeri, majoritatea pe probleme rasiale, fusese implicat în controversate incidente care au dus la împuşcarea cetăţenilor afro americani, avea şi un proces, dar toate plângerile fuseseră închise, fiind decorat pentru merite de conducerile Poliţiei SUA.

Poliţistul Dereck Chauvin este supravegheat în închisoare ca să nu se sinucidă, soţia divorţând de el.

Zeci de plângeri pe abuz şi folosire disproporţionată a forţei aveau şi ceilalţi poliţişti implicaţi în uciderea lui Floyd, fiind până în prezent liberi, deşi populaţia cere asiduu să se facă dreptate în acest caz.

De altfel, poliţia din Minnesotta, ca şi alte poliţii din SUA, sunt binecunoscute pentru acţiunile rasiste. În Minnesotta, alţi afro americani au fost omorâţi de poliţe prin violenţă excesivă, dar niciunul din poliţiştii albi nu a fost niciodată acuzat de nimic, doar un poliţist negru care a împuşcat un cetăţean alb.

Din 25 mai 2020, uciderea de către Poliţie a lui George Floyd, filmată şi în protestelor oamenilor uluiţi de pe stradă care au privit totul, a declanşat o adevărată revoluţie în SUA- împotriva racial injustice şi establishmentului, cu profund impact şi implicaţii interne şi internaţionale.

Deseori, poliţiştii au răspuns cu şi mai multă forţă, folosind exact tacticile pentru care sunt acuzaţi.

Citeşte şi…

Lasă un răspuns