FBI a minţit şi Senatul SUA, nu numai instanţa. „Cineva trebuie să meargă la puşcărie”

0
57

Comitetul judiciar din Senat a dat publicităţii duminică seara un document care arată că arată FBI a indus în eroare şi senatorii Comitetului de Informații în timpul investigaţiei pe Rusia, sugerând în mod fals că dosarul lui Christopher Steele a fost susținut şi de una dintre sursele cheie ale FBI.

“Cineva trebuie să meargă la închisoare pentru asta”, a spus senatoarul republican Lindsey Graham, pentru Fox News Sunday Futures cu Maria Bartiromo. “Aceasta este o a doua minciună. Aceasta este o a doua infracțiune. Au mințit în fața instanței FISA. Au fost certaţi, în 2019, de către instanța FISA, punând la îndoială toate cererile FISA.

Cu un an înainte, FBI minte în fața Comitetului de Intelligence al Senatului. Este uimitor cum au încercat să-şi întărească minciunile”, a adăugat Graham.

Documentul în cauză conține proiectele şi punctele de discuție pe care FBI le-a folosit pentru a informa Comitetul de Informații din Senat în februarie 2018, inclusiv o evaluare a faptului că sursa principală a informațiilor conținute în dosarul Steele a susținut şi ea raportul fostului agent MI-6.

Sursa principală a FBI „nu a arătat nicio îngrijorare cu privire la modul în care raportarea sa a fost caracterizată în dosar, în măsura în care a putut-o identifica”, a susținut memoriul FBI. “… Cel puțin, discuțiile noastre cu [sursa primară] confirmă faptul că dosarul nu a fost fabricat de Steele.”

De fapt, până când FBI le-a furnizat senatorilor o informare, agenții au intervievat deja sursa principală a lui Steele, care- din contră- nu a fost de acord în mare parte cu ceea ce i-a fost atribuit în dosar ca în „glumă” sau conținând acuzații necoroborate.

Agenții FBI au fost, de asemenea, avertizați de CIA că memoriile lui Steele conțineau dezinformări care i-au fost furnizate de serviciile de informații ruse și că au creat un parcurs care arată că majoritatea problemelor din dosar erau fie nu mai erau active sau incapabile să fie coroborate şi includeau chiar şi zvonuri pe Internet.

Graham a spus că documentul este atât de înșelător încât solicită directorului FBI, Chris Wray, să identifice numele celor implicați în briefing. „Au înșelat al dracului de rău”, a spus el.

Există dovezi publicate de Comitetul judiciar și de inspectorul general DOJ care contrazic memoriul de informare al FBI din februarie 2018.

Dosarul Steele, plătit de democraţi şi folosit de FBI, a fost declanşatorul investigaţiei pe Rusia împotriva preşedintelui Donald Trump. După anchetă şi punerea eşuată a lui Donald Trump sub acuzare, s-a dovedit că FBI a minţit instanţele, a falsificat în cascadă mai multe documente, în mai multe cazuri, inclusiv documente ale CIA.

Lasă un răspuns