Proteste împotriva măsurilor guvernelor pe coronavirus. VEZI IMAGINI

0
14

Cele mai puternice proteste sunt în Israel. Poliția israeliană a tras tunuri de apă pentru a dispersa protestele antiguvernamentale la care au participat mii de oameni în weekend, în timp ce furia publică crește în legătură cu gestionarea crizei coronavirusului de către guvern. Manifestanții s-au adunat faţa reședinței premierului Benjamin Netanyahu în Ierusalim și într-un parc din Tel Aviv, exprimând frustrări pentru răspunsul guvernului la epidemia în creștere care a adus un efect economic devastator.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld, a declarat că ofițerii au permis efectuarea de demonstrații, dar au luat măsuri împotriva „tulburărilor” neautorizate, inclusiv împotriva blocajelr rutiere. Rosenfeld a declarat că protestatarii din Tel Aviv au pulverizat spray cu piper către poliție, ceea ce a dus la multiple arestări.

Având în vedere că Israelul a înregistrat peste 1.000 de noi infecții cu coronavirus pe zi în ultimele săptămâni, guvernul a anunțat vineri o gamă largă de noi restricții.

Magazinele, piețele și alte spații publice s-au închis la sfârșit de săptămână, în timp ce restaurantele au fost restricționate pentru cumpărare şi livrare.

Netanyahu a recunoscut că a redeschis economia prea curând iar Israel, o țară de aproximativ 9 milioane de oameni, și-a redus încasările zilnice. În aparenta încercare de opri furia publicului, Netanyahu a anunțat săptămâna aceasta planurile de a trimite bani tuturor israelienilor – o măsură criticată de unii experți care au spus că economia are nevoie de asistență țintită, nu de o plată la nivel național. 

În timp ce unii protestatari au exprimat frustrarea cu privire la restricțiile reimpuse, alții au hulit guvernul pentru că nu a reușit să îmbunătățească capacitatea de testare înaintea celui de-al doilea val de transmisie.

Conform unui sondaj din 12 iulie 2020, realizat de Institutul pentru Democrație din Israel, doar 29,5 % din israelieni au fost de acord cu modul cum Netanyahu a manageriat criza coronavirusului.

La începutul lunii aprilie, susţinerea lui Netanyahu pe criza coronavirusului era de 57,5%. Dincolo de pandemie, unii protestatari au cerut demisia lui Netanyahu pentru acuzațiile de corupție formulate împotriva lui.

Fermierii din India au protestat şi ei împotriva măsurilor statului luate pe coronavirus. Proteste au fost şi în şcoli.

Pe de altă parte, în El Salvador au fost proteste ale medicilor care au cerut măsuri mai ferme în lupta cu coronavirusul.

Locuitorii din Calabria, Italia, au organizat şi ei proteste puternice împotriva sosirii migranților care erau pozitivi pentru coronavirus. Asta deoarece mii de străini continuă să vină pe țărmurile italiene.

https://twitter.com/RadioSavana/status/1282317122828410881

Nici Belgradul, Serbia, n-a scăpat zilele trecute de proteste antiguvernamentale. Cazurile de coronavirus în Serbia au explodat.

Proteste antiguvernamentale ample sunt şi în Thailanda. Oamenii sunt îngrijoraţi de şocul economic provocat de pandemie.

Lasă un răspuns