Cine scrie ordinele ministrului Sănătăţii pentru privați? ”Prietenii noștri!„

0
63

Un mail postat pe rețeaua de socializare Facebook de către controversata Lavinia Coțofană, colaboratoare a ministrului Sănătății, Victor Costache, și preluat de Antena 3, arată că pe 30 noiembrie 2019, ministrul a trimis acesteia și celor 2 secretari de stat de la minister- Andrei Baciu și Horațiu Moldovan, un mesaj electronic prin care le scria următoarele:

 ”atașat găsești ordinele ATI și IMA rescrise de prietenii noștri. Le păstrezi doar pentru tine și Horațiu deocamdată. Pregătim punerea rapidă în transparență luni cel târziu marti. Încă îmi e neclar cum pot numi cele două CL specifice, probabil, în același timp, poți tu să te interesezi?”

Polisano Sibiu, angajatorul privat al ministrului Sănătății

De reamintit că, potrivit Libertatea, ministrul Sănătății, angajat pe bani la clinica privată Polisano, mai întâi a făcut schimbări în ordinul dat prin introducerea clinicilor private la care lucrează el și secretarul său de stat, Horațiu Moldovan, în documentele care facilitau obținerea de bani publici de către clinicile private, apoi a înlocuit în final, tot în ordin, două angiografe cu un angiograf pentru ca spitalul său, Polisano Sibiu să fie băgat în Acțiunile Prioritare pentru pacienții cu infarct miocardic acut.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, s-a încurcat apoi în explicații, spunând că lucrează pro bono pentru Polisano Sibiu, când lucrează pentru 20.512 lei brut pe lună, că operează numai o dată la două duminici- când de fapt apare programat în fiecare miercuri și că are hârtie de la ANI pentru tot ce a făcut, nefiind în conflict de interese, documentul de la ANI doar dându-i lui Costache dreptul să profeseze.

O cronologie a evenimentelor arată că atât ministrul Costache cât și premierul Ludovic Orban au o serie de probleme cu avantajarea sistemului privat de sănătate:

4 noiembrie 2019. Costache depune jurământul ca ministru al Sănătăţii, fiind din 2013 la Polisano Sibiu.


7 noiembrie 2019. După 3 zile, Costache semnează contractul cu Polisano Sibiu pe 20.512 lei brut.

Director al CNAS a fost numită fosta șefă a Polisano Sibiu și a ministrului Sănătății


11 noiembrie 2019
. După alte 4 zile, Costache o propune lui Orban pe fosta sa şefă de la Polisano Sibiu şi directoare a Polisano Sibiu ca director al CNAS pe toată ţara.


18 noiembrie 2019. După alte 7 zile, Orban aprobă numirea directoarei Polisano Sibiu ca preşedinte CNSAS.


18 noiembrie 2019. În aceeaşi zi, Costache introduce de la calculatorul său trei clinici private, printre care și Polisano Sibiu, în modificarea unor Ordine de ministru care stabileau finanțarea pe bani publici a Acțiunilor Prioritare ATI și Cardio.


22 noiembrie 2019. După alte 4 zile, Costache trimite ordinele subordonaţilor pe mail.

Condamnatul Remus Borza/ PNL, fost președinte al grupului Polisano, de la Polisano Pharmaceuticals, cu partener condamnatul Gruia Stoica, numit și el imediat consilier al premierului Ludovic Orban


30 decembrie 2019. Orban îl numeşte consilierul său onorific pe Remus Borza, fost preşedinte al grupului Polisano Sibiu, condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare. Acesta, împreună cu un alt condamnat definitiv și controversat, Gruia Stoica, au interese în domeniu.

Omul inculpatului Vasile Creștin și al condamnatului Gruia Stoica, arestat, inculpat și trimis în judecată în dosarul fraudelor BRD, managing director/ CCE la Innovation Platform Capital Polisano Pharmaceuticals

De altfel, și Claudia Peter, managing director, CCE la Innovation Platform Capital Polisano Pharmaceuticals a fost arestată și trimisă în judecată de DIICOT pe grup infracțional organizat în dosarul fraudelor de BRD. Absolventă a Colegiului Național de Apărare, a trecut de la Luxten, la BRD, la Eximbank, apoi la Grampet/ Gruia Stoica, a ajuns apoi la fond și ulterior la Polisano Pharmaceuticals.

Presa a relatat că Claudia Peter era o apropiată a altui controversat trimis în judecată în același dosar, Vasile Creștin.

9 ianuarie 2020. Ordinele ministrului Costache sunt publicate în Monitorul Oficial.

”Stăpânul„ ministerului Sănătății, secretarul de stat Horațiu Moldovan, 23.049 euro pe lună de la privatul Sanador

Într-o situație similară de relaționare cu clinicile private se află și omul 2 din ministerul Sănătății, secretarul de stat, Horațiu Moldovan, nașul ministrului Costache potrivit Cotidianul și adevăratul conducător al ministerului Sănătății.

Horațiu Moldovan, și secretar de stat și șef Secție Chirurgie Cardiovasculară la privatul Sanador, unde se duce zilnic, de la 16.00 la 17.00, a încasat potrivit declarației de avere 23.049 euro pe lună de la Sanador în 2018.

Citiți și #MinisterulPrivatAlSănătăţii. Naşul ministrului Sănătăţii, Victor Costache, secretarul de stat, Horaţiu Moldovan, mai tare decât Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: 23.000 de euro pe lună, de la privatul Sanador

Citiți și #Disperare. Ministrul Sănătății fuge de presă, în același timp se plătesc promovări de materiale prin care sunt atacați ziariștii care fac dezvăluiri despre Ministrul Sănătății

Lasă un răspuns