Directorul FBI și președintele instanței FISA: ”Mandatele de siguranță națională ale FBI în ancheta Trump-Rusia au fost ilegale!”

0
78

Directorul, FBI, Christopher Wray, a recunoscut zilele trecute, în Congresul SUA, că Departamentul de Justiție al SUA și FBI condus de Jim Comey l-au supravegheat ilegal Carter Page, atunci când  FBI a folosit dosarul neverificat al fostului spion britanic, Christopher Steele, ca să obțină 4 mandate FISA, de siguranță națională, împotriva asociatului campaniei lui Donald Trump, lucru care a generat investigația FBI împotriva președintelui SUA și apropiaților săi.

Lunile trecute, raportul inspectorului general al Departamentului Justiției al SUA, Michael Horowitz, a concluzionat că investigația Trump-Rusia a FBI a fost defectuoasă și a criticat DOJ și FBI pentru 17 „erori și omisiuni semnificative” legate de mandatele de siguranță națională înregistrate de instanțele de supraveghere secretă/ Fisa Court legate de Carter Page.

Documentele arată că FBI a folosit ca pretext pentru mandatele de siguranță națională dosarul întocmit de Steele, care a fost angajat ce cealaltă tabără politică, a democraților, respectiv de Fusion GPS, care la rândul său a fost angajat de campania Hillary Clinton prin intermediul casei de avocați Perkins Coie.

De asemenea, pentru obținerea mandatului pe siguranță națională în instanța Fisa, FBI a falsificat un mail al CIA care recunoștea că asociatul lui Donald Trump, Carter Page, era de fapt omul statului american/ colaborator al CIA pe Rusia, nicidecum spion al Rusiei.

Pus în dificultate de republicanul John Ratcliffe, din Texas, directorul FBI în exercițiu, Christopher Wray, a recunoscut că Carter Page a fost supravegheat ilegal de FBI.

“Raportul recunoaște că … aceasta a fost o supraveghere ilegală în privința a cel puțin câteva dintre aceste aplicații FISA/mandate, deoarece nu a existat o cauză probabilă sau o motive adecvate, corect?”, a întrebat Ratcliffe.

– ”Corect”, a răspuns Wray.

Republicanul Ratcliffe se referea la dezvăluirea făcută de Instanța FISA potrivit căreia, în urma raportului Horowitz, DOJ a declarat instanței FISA că crede că ultimele două mandate ale FISA erau invalide/ ilegale, dar încă le examinează pe primele două.

FBI a mai spus instanței că încearcă să rețină și să pună sub sechestru toate informațiile obținute prin intermediul mandatelor FISA în privința lui Page pentru că acestea de fapt țin de siguranța națională a SUA.

Președintele instanței FISA, despre ”frauda FBI în instanță”: Mandatele au fost ilegale

Judecătorul James Boasberg, judecătorul președinte al instanței FISA, a citat DOJ declarând că prin al treilea și al patrulea mandat de siguanță națională împotriva lui Page, „dacă nu mai devreme, nu au existat motive suficiente ca să stabilești o cauză probabilă ca să crezi că [Carter] Page acționa ca agent al unei puteri străine”. Și asta pentru că Page era, de fapt, colaborator al CIA pe Rusia.

Boasberg a spus că „Curtea FISA înțelege guvernul să fi concluzionat, având în vedere declarațiile greșite și omisiunile importante, că autorizațiile Curții” legate de reînnoirile din aprilie 2017 și iunie 2017 „FISA„ nu erau valabile. ”Până în prezent, DOJ nu a ajuns la o decizie publică privind cererea FISA inițială din octombrie 2016 sau reînnoirea din ianuarie 2017.

„Așadar, până ceea ce spune unul dintre colegii mei democrați, și anume că nu a existat nicio fraudă în instanță, supravegherea ilegală și schimbarea/fabricarea probelor pentru efectuarea supravegherii ilegale este însăși definiția fraudei în instanță, nu-i așa?” Ratcliffe a continuat.

Ei bine, cu siguranță cred că asta descrie o conduită care este complet inacceptabilă”, a spus Wray. „Am acceptat… fiecare constatare din raportul inspectorului general, inclusiv unele care ne sunt extrem de dureroase ca instituție.

Într-o ieșire publică rară, instanța FISA a criticat modul în care FBI a tratat cererile de mandate de sigurnață națională pe Carter Page ca fiind „în antiteză cu datoria înaltă a candorii” și a cerut o evaluare din partea FBI.

De asemenea, instanța FISA a dispus revizuirea tuturor înregistrărilor FISA gestionate de Kevin Clinesmith, avocatul FBI care a modificat un document cheie despre Page în procesul de reînnoire al celui de-al treilea mandat de siguranță națională.

Acum, avocatul FBI este cercetat penal de către procurorul american John Durham, un procuror din Connecticut care a fost însărcinat de procurorul general al SUA, William Barr, să investigheze ancheta Trump-Rusia.

După mandatele ilegale obținute de FBI în ancheta Trump- Rusia, Congresul SUA ia în discuție modificarea procedurilor pentru eliberarea mandatelor de siguranță națională pentru serviciile de informații americane, instanța FISA fiind sub puterea Congresului.

De asemenea, după declarațiile lui Wray, care a recunoscut că FBI i-a supravegheat ilegal campania, președintele SUA a reacționat vehement pe contul său de Twitter.

Și în România, după industria eliberării de către instanțe a aproape 30.000 de mandatele de siguranță națională pentru SRI, CCR a decis zilele trecute că datele din mandatele de siguranță națională nu sunt probe în instanță.

Citește și #SRIAdioArme #NUCLEARA. CCR, decizie de referinţă: SRI a rămas definitiv fără toate mandatele de siguranță națională din toate dosarele penale și toate instanțele!

Lasă un răspuns