CNN: Ucraina își schimbă planurile militare după scurgerile de la Pentagon

0
98

Ucraina își schimbă unele planuri militare din cauza scurgerilor de documente militare secrete ale SUA, a informat CNN, citând o sursă apropiată președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky.

Într- un articol publicat aseară, CNN nu a oferit mai multe detalii despre schimbarea acestei strategii, dar a menționat că scurgerea a determinat și Pentagonul să ia măsuri pentru a reduce fluxul de documente sensibile care sunt în mod normal disponibile pentru sute de oameni din guvern în fiecare zi.

Șefii Statului Major și oficialii de top al Departamentului de Apărare care îl sfătuiesc pe președintele SUA examinează în prezent listele de corespondență pentru a afla cine primește rapoarte clasificate, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Multe dintre documentele vehiculate online au fost marcate pentru a indica faptul că au fost produse de zona militară ai comitetului, cunoscută sub numele de J2, și par a fi documente de informare.

Aseară, Pentagonul a declarat că continuă să verifice autenticitatea documentelor și că încearcă să evalueze daunele aduse securității naționale. Aliații americanilor evaluează și ei situația și încearcă să determine dacă propriile lor surse și metode au fost afectate de scurgerea uriașă.

“Ne aşteptăm ca SUA să ne transmită o evaluare a pagubelor în zilele următoare, dar abia aşteptăm evaluarea lor”, spune un oficial dintr-o ţară care face parte din aşa-zisa Five Eyes Alliance (SUA, Australia, Canada, Noua Zeelandă și Marea Britanie).

CITEȘTE DESPRE SCURGERILE DE DOCUMENTE MILITARE DE LA PENTAGON

Coșmarul Pentagonului continuă. Un nou lot de documente militare clasificate „top secret” ale SUA au fost scurse pe internet: informații delicate despre Mossad, Marea Neagră, China, Ucraina, Coreea de Sud

NYTimes: Planurile secrete de război ale SUA și NATO pentru Ucraina au fost scurse pe Internet

Lasă un răspuns