BBC se ceartă cu Elon Musk. Twitter a etichetat BBC ca “media finanțate de stat”

0
85

Twitter a etichetat mai multe organizații media britanice și americane ca “media finanțate de stat/ guvern”.  Este vorba de NPR, BBC, Voice of America și PBS . Ele sunt prezentate publicului pe Twitter ca “media finanțate de guvern”

Prima reacție a venit din partea BBC care protestează față de o asemenea etichetare:

“BBC a fost și va fi întotdeauna independent. Suntem finanțați de publicul britanic prin taxe”, se arată în reacția BBC.

O altă reacție a venit și din partea șefului Twitter, Elon Musk:

Trebuie să acordăm mai multă atenție influenței editoriale, pentru că aceasta variază foarte mult. De fapt, nu cred că BBC este la fel de părtinitor ca alte media finanțate de Guvern, dar este o prostie din partea BBC să pretindă că Guvernul nu are nicio influență. O influență guvernamentală minoră în cazul lor ar fi etichetarea corectă”, a scris Musk.

Săptămânile trecute, BBC l-a suspendat pe Gary Lineker este cel mai bine plătit prezentator sportiv al postului BBC pentru că a criticat politica Guvernului pe tema migrației pe contul său personal de Twitter. Ulterior, după scandalul uriaș din UK pe această temă, BBC a anulat suspendarea lui Lineker.

TagsMedia

Lasă un răspuns