Scandalul Flynn. Trump: Cea mai gravă infracţiune din istoria noastră. Au încercat să dea jos un președinte ales al SUA

0
70

Președintele Trump a numit în această seară scandalul investigaţiei pe Rusia în care a fost vânat şi fostul său consilier pe securitate naţională, Michael Flynn, drept „cea mai gravă infracţine politică din istoria țării noastre” și l-a etichetat drept erou pe fostul său consilier Michael Flynn, într-un interviu exclusiv, difuzat duminică pe Fox Business, şi oferit moderatoarei Maria Bartiromo.

Comentariile lui Trump, în cadrul interviului pentru „Sunday Morning Futures”, vin după ce Departamentul de Justiție a renunţat recent la acuzare în cazul lui Flynn, după o dezvoltare uimitoare care a inclus dezvăluiri de memo-uri interne ale FBI și care ridică întrebări serioase cu privire la natura anchetei de la sfârșitul anului 2017 a FBI pe Flynn şi recunoaşterea sa că ar mințit FBI.

„Ei [agenții FBI] nu îl vânau pe generalul Flynn. Voiau ca el să mintă despre mine, să creeze o poveste ”, i-a spus Trump lui Bartiromo. „Și cu puține excepții, nimeni nu a făcut asta”.

El a adăugat: „Dacă aș fi fost un democrat în loc de republican, cred că toată lumea ar fi fost în închisoare de mult timp; și vorbesc de sentinţe de 50 de ani. ”

„Este o rușine ce s-a întâmplat”, a continuat el. „Aceasta este cea mai mare înșelătorie politică, farsă din istoria țării noastre.”

Trump a continuat să spună că „oamenii ar trebui să meargă la închisoare pentru aceste chestii și, sperăm, că mulți oameni vor trebui să plătească”.

„Niciun alt președinte nu ar trebui să treacă prin [asta] și vă spun că generalul Flynn și alții sunt eroi”, a continuat Trump.

De asemenea, Trump a avut reacţii şi faţă de oficialii de top ai administrației Obama, inclusiv faţă de fostul vicepreședinte Joe Biden, care a solicitat „devoalarea” identității lui Flynn – ale cărui convorbiri cu fostul ambasador rus în timpul tranziției prezidențiale au fost supravegheate şi ulterior scurse în presă.

Lista numelor care s-au interesat la NSA de Michael Flynn a fost dezvăluită după ce în ultimele zile aceasta a fost declasificată de directorul interimar al informațiilor naționale Richard Grenell și apoi trimisă către senatorii republicanii Chuck Grassley și Ron Johnson, care au făcut public documentele.

Devoalările documentelor NSA se referă la evenimentele dintre alegerile din noiembrie 2016 și Ziua Inaugurării Preşedintelui în 2017.

Devoalarea numelor se produce după ce conversațiile cetățenilor americani sunt preluate întâmplător, accidental, în conversațiile cu oficiali străini care sunt monitorizate de comunitatea de informații.

Se presupune că identitățile cetățenilor americani sunt protejate dacă participarea lor este incidentală și nu este suspectată nicio infracțiune. Cu toate acestea, oficialii pot afla numele cetățenilor americani printr-un proces care se presupune că le protejează drepturile şi viaţa privată.

Lista NSA a dezvăluit că Ambasadorul SUA la ONU, Samantha Powers, a cerut de 7 ori între 30 noiembrie 2016 și 11 ianuarie 2017 devoalarea lui Flynn.

Fostul director al informațiilor naționale, James Clapper, a formulat trei solicitări din 2 decembrie 2016 până pe 7 ianuarie 2017. Fostul director CIA, John Brennan, a făcut două cereri, una pe 14 decembrie și alta pe 15 decembrie 2016.

Fostul director al FBI, James Comey, a făcut o solicitare pe 15 decembrie 2016. Pe 5 ianuarie 2017, a făcut aceeaşi solicitare şeful de cabinet al preşedintelui Obama, Denis McDonough, iar pe 12 ianuarie 2017, vicepreşedintele SUA Biden a făcut o altă cerere.

“În această situaţie a fost peste tot Obama. A fost peste tot Biden. Acești oameni erau corupți”, a declarat Trump pentru Bartiromo. „Toată chestia era coruptă și i-am prins”.

Trump a continuat să spună că aceştia „nu s-au gândit niciodată” că vor fi „prinși în flagrant”, adăugând că „au devenit neatenţi”.

Trump susţine că el crede că „Comey este o persoană coruptă … Brennan [este] rău. Toate sunt grave. Clapper nu este un tip inteligent din zona serviciilor de informații. ”

„Dar iată care este treaba: era imposibil să se întâmple fără ca omul care stă chiar pe scaunul din biroul Oval să nu ştie. Știa totul ”, a continuat el.

Bartiromo l-a întrebat apoi pe Trump: „Credeți că președintele Obama a îndrumat agențiile de informații din SUA să vă spioneze?”

„Da, probabil că i-a îndrumat, dar dacă nu i-a direcționat, știa totul”, a răspus Trump.

Apoi, Trump a adus în discuţie mesajele SMS între prietenii apropiaţi ai FBI Peter Strzok și Lisa Page, care scriau că Obama vrea „să știe tot ce facem.”

Amândoi au lucrat pentru consilierul special Robert Mueller pe ancheta despre presupusa colaborare cu Rusia a campaniei lui Trump.

„Țineți minte mesajul dintre Lisa Page către iubitul ei, când îi spunea că „ POTUS vrea să vadă totul? ”Nu vorbesc despre mine. Nu eram fost președinte. Ei vorbesc despre POTUS că vrea să vadă totul ”, a declarat Trump pentru Bartiromo.

Trump a adăugat că „dacă s-ar întâmpla acest lucru cu Obama, şi Obama ar fi fost în locul meu, toată lumea ar fi deja în închisoare de ani buni”.

„Este un lucru rușinos. Dar i-am prins în flagrant. Este frumos. Și în fiecare zi vedem că apar tot mai multe informații.”

Trump a continuat spunând că „Comey și toți acești băieți” păzeau fortul şi bănuieşte că implicarea fostului şef CIA, John Brennan, este mai mare.

„Și odată plecați, a devenit mai ușor și mai ușor să fie descoperit totul, iar acum este ca o avalanșă cu adevărat rău, numiți-o trădare, numiți-o cum doriți, dar au încercat să dea jos un președinte ales al Statelor Unite,” a spus el.

Trump vorbit de asemenea de apariţia lui Biden în „Good Morning America” la ABC, săptămâna trecută, unde presupusul candidat prezidențial democrat a spus că „ştia” de momentul anchetei începute de oficialii administrației Obama împotrivalui Flynn.

În timpul interviului, moderatorul ABC George Stephanopoulos a insistat faţă de Biden, întrebându-l dacă a participat la ședința din Biroul Oval din 5 ianuarie 2017, unde a fost discutat Flynn.

În răspuns, Biden a spus: „Ştiam că există – că au cerut o investigație, dar asta este tot ce știu despre asta și nu ştiu altceva …”

„Abia putea să vorbească”, a spus azi Trump la Bartiromo, făcând referire la interviul lui Biden pe ABC. „A fost pe„ Good Morning America ”, nu? Și a spus că nu știe nimic despre asta … imediat după ce a spus asta, a fost publicat documentul că era unul dintre cei care au cerut devoalarea lui Flynn, adică știa totul despre asta, așa că l-a mințit pe prietenul tău George Stephanopoulos.”

Citeşte desfăşurarea în cazul Flynn

Lasă un răspuns