În ce hal a ajuns DNA. „Înalta corupţie” sub Bologa: comerţul clandestin pe plajă, operaţiile estetice şi mâncare de la restaurant

1
133

DNA, direcţie specializată şi dedicată de Parchet, înfiinţată în 2002, pentru a investiga marea corupţie, a ajuns în 2020, sub mandatul lui Crin Bologa, să ancheteze „comerţul clandestin pe plajă”, potrivit propriilor comunicate.

Astăzi, DNA, a pus sub control judiciar pe şeful Poliţiei din Eforie, pentru luare de mită şi instigare la abuz în serviciu pentru că „a permis şi a protejat desfăşurarea unor activităţi de comerţ clandestin în staţiunea Eforie. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.

Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.

La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele efectuate de autorități„, arată DNA.

Şi asta nu este tot. Pe 31 august 2020, DNA l-a pus sub control judiciar pe un subcomisar de poliţie din Sectorul 6 pentru şantaj asupra unui medic estetician la o clinică privată, având în vedere nemulţumiri faţă de intervenţii chirurgicale, iar pe 28 august 2020, acelaşi DNA l-a pus sub urmărire penală pe un fost manager de clinică pentru mită pentru diferite operaţii estetice.

Amuzament în ceea ce priveşte dosarele şi preocupările DNA a stârnit şi cazul din 27 august 2020 în care DNA a arătat că a reţinut agenţi de poliţie din Iaşi pentru că au primit şi pretins prin intermediari mâncare şi produse alimentare de la un restaurant.

De la începutul mandatului în fruntea DNA, Crin Bologa a evitat toţi reprezentanţii aleşi ai actualei Puteri şi nu numai, implicaţi în diverse fapte de corupţie, inclusiv în problema achiziţiei de materiale sanitare.

DNA a fost înfiinţată în 2002 ca să se ocupe de corupţia la nivel înalt din România, infracţiunile de corupţie mare şi medie – fiind stabilite pe 3 criterii: mită sau foloase necuvenite mai mare de 10.000 de euro, prejudiciu cauzat bugetului de stat mai mare de 200.000 de euro iar infracţiunile de corupţie să fie comise de persoane care ocupă poziţii importante în statul român.

Crin Bologa, procuror fără rezultate profesionale în carieră, îndepărtat din DNA Cluj, a fost numit la şefia DNA de către Klaus Iohannis la propunerea lui Cătălin Predoiu.

1 comment

  1. VISANDU 2 septembrie, 2020 at 14:15 Răspunde

    NULITĂȚILE, CĂCĂLIN Predoiu, propun alte NULITĂȚI, C. Bologa, iar PROSTOCRATUL ȘEF face numirea. Țara este condusă, din ȘANȚ în ȘANȚ, de niște PROSTOCRAȚI cum nu a mai avut România.

Lasă un răspuns