Turcanca, manevră disperată pe accidentul lui Bode: „Ministrul Bode a SUFERIT un accident. DORMEA pe bancheta din spate! NU ŞTIA cum se deplasează”

4
101

„Am văzut această, să spunem, turnură a accidentului pe care l-a suferit ministrul Bode zilele trecute şi poate că este bine de ştiut să spunem că ministrul era cu maşina SPP-ului, că stătea pe bancheta din spate, că dormea şi că practic nu are nicio vină în generarea acestui accident. De altfel şi legile, în privinţa maşinilor SPP, sunt foarte clare. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că pur şi simplu s-a exagerat destul de mult în privinţa acestui accident. Bun, asta nu înseamnă că demnitarii nu ar trebui să ţină cont de semnalele publice şi atunci când sunt cu maşini de serviciu să ceară mai multă prudenţă. Dar de aici şi până la a cere demisii şi a face nişte acuze pentru un om care nici măcar nici nu ştia în ce regim se deplasează maşina pentru că dormea este o cale destul de lungă”, a declarat în seara aceasta, Raluca Turcan, pe TVR1, încercând să-i ia apărarea ministrului Lucian Bode.

De notat că Lucian Bode nu a suferit niciun accident– aşa cum susţine ministrul Turcan, ci maşina SPP – în care se deplasa în mare viteză şi cu încălcarea regulilor de circulaţie ministrul Transporturilor- a provocat un accident şi a rănit turişti.

În plus, potrivit regulamentelor interne ale SPP, ofiţerii SPP se află în cursul misiunilor sub comanda demnitarilor, aşa cum ulterior se scapă chiar Raluca Turcan. La o asemenea viteză şi goană, cu slalom printre multe maşini, cu încălcarea constantă a benzii continue, cu sirene pornite, aşa cum arată imaginile, Raluca Turcan a venit cu un pretext pentru a fi exonerat penal: ministrul dormea lemn în spate, habar n-avea pe ce lume era, n-are nicio responsabilitate, ba chiar e o victimă.

Raluca Turcan cât şi soţul său, Valeriu Turcan, fost şef al comunicării Administraţiei Prezidenţiale pe vremea fostului preşedinte Traian Băsescu, fost consilier prezidenţial, sunt de ani buni amici ai şefului SPP, Lucian Pahonţu şi apropiaţi dar şi susţinători ai lui Lucian Bode.

În dosarul penal privind accidentul provocat de maşina lui Lucian Bode, SPP,  condus de 15 ani de controversatul Lucian Pahonţu, a refuzat zile întregi să anunţe accidentul şi să devoaleze numele ofiţerului SPP către Parchet, iar după o primă muşamalizare şi după declaraţiile procurorului Bogdan Pîrlog, astăzi, Gabriela Scutea, procurorul general, i-a luat dosarul procurorului şi l-a transferat la „cimitirul” dosarelor – Parchetul Militar Bucureşti- pe motivul inventat că victimele ar trebui să fie cumva anchetate- pentru că sunt cetăţeni polonezi şi că un anchetarea unui accident filmat de maşină ar fi dificilă.

Accidentul provocat de ofiţerul SPP care gonea cu ministrul Bode în maşină a fost filmat de un motociclist. Lucian Pahonţu speră într-o muşamalizare totală, mândrindu-se de-a lungul timpului neoficial cu „relaţiile” sale din Justiţie şi cu câte neveste de procurori a angajat în SPP pentru protecţie.

SPP nu este la primul scandal de amploare. Sub Lucian Pahonţu, SPP s-a implicat în zona politică, de Justiţie, în presă, a muşamalizat scandalul CAR din SPP- tot graţie relaţiilor nelalocul lor din Justiţie iar de curând chiar prim adjunctul SPP, Gabriel Creţu, a fost prins de DIICOT consumând droguri, la reuniuni organizate de fostul şef al DIPI, Gelu Oltean.

4 comments

 1. Valeriu Popescu 3 septembrie, 2020 at 21:57 Răspunde

  Trecând peste toate, încă mă macină întrebarea, care era urgenta pentru care se folosea acest mod de deplasare? Nu am văzut a se merge pe aceasta pista.
  Pentru că mie îmi miroase a abuz în serviciu cu consecinte grave.

 2. Marian 5 septembrie, 2020 at 10:17 Răspunde

  Bode nu-i cumva ministru pe la …TRANSPORTURI ? Intrebare pentru cine s-o pricepe : de ce se deplasa cu masina ca muritorii de rand si nu folosea un helicopter ?

 3. Tibi 9 august, 2021 at 02:57 Răspunde

  Pai nu tot asa a fost și în cazul ofițerului de politie motociclist, mort în timp e însoțea o masina cu care se deplasa un ministru (nu mai țin minte cum il cheamă, securisto-psdistul-pdlistul ala cu moaca gretoasa). Atunci s-a lăsat cu destituiri. Acum de ce ar fi altfel? Adică, pana la urma, PSD chiar are șoriciul mai subțire decât porcii astia noi?

Lasă un răspuns