SUA așteaptă contraofensiva săptămânile următoare, Ucraina n-are tancurile promise

0
81

Reprezentantul permanent al SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat că Washingtonul se așteaptă la o contraofensivă de la Kiev în săptămânile următoare. Ea a spus acest lucru în ajunul întâlnirii miniștrilor de externe ai țărilor Alianței Nord-Atlantice.

„Ne așteptăm ca Ucraina să-și lanseze ofensiva de primăvară în următoarele săptămâni”, a spus doamna Smith.

În ajunul așteptatei contraofensive de primăvară a Ucrainei, țările occidentale au sporit furnizarea de arme către Kiev. Germania și Marea Britanie au trimis tancurile promise în Ucraina, Franța a decis să dubleze aprovizionarea cu obuze de 155 mm.

Presa americană a mai informat că în următoarele săptămâni era de așteptat o contraofensivă.

Ucraina a primit 57 de tancuri din cele 293 promise

Numai că până la începutul lunii aprilie, Ucraina a primit doar 57 de tancuri din 293 promise de țările occidentale în 2023.

Primele și cele mai numeroase livrări de până acum au fost făcute de Germania – 18 tancuri Leopard.

În total, partea germană intenționează să furnizeze Ucrainei peste 150 de tancuri împreună cu Danemarca și Țările de Jos.

Marea Britanie, Polonia, Norvegia și Portugalia și-au livrat deja vehiculele de luptă. Planurile de transfer a 58 de tancuri au fost anunțate de Statele Unite, Suedia, Canada, Spania și Finlanda. Cu toate acestea, sosirea lor pe teritoriul Ucrainei nu a fost încă anunțată. Autoritățile franceze s-au abținut să fie concrete în această problemă.

Miercuri, președintele Volodimir Zelenski este așteptat să viziteze Polonia.

Lasă un răspuns