2 judecătoare din CSM: În privinţa SIIJ, Predoiu a ridicat la rang înalt neadevărul, dezinformarea şi fake newsul!

0
10

Judecătoarele îi reproşează ministrului că “într-o seară de vineri, în buna tradiţie a momentelor dovedite ca nefericite”- vezi vineri seara, data adoptării OUG 6 prin care SRI a devenit organ de cercetare penală specială pe cazurile de siguranţă naţională şi terorism, ministrul Predoiu a adoptat memorandumul de desfiinţare a SIIJ, în care arată că “nu contează argumentele, dovezile, legea şi deciziile CCR, ci sunt ridicate la rang înalt, adevărul, dezinformarea, fakenewsul, jumătăţile de măsură şi dublul standard”.

Judecătoarea Baltag şi judecătoarea Oprina din CSM îi transmit ministrului Predoiu, în poziţia de 3 pagini, că memorandumul asumat de el conţine numeroase erori factuale, că ministrul nu are o minimă preocupare pentru cetăţeni, că SIIJ- validată constituţional- lucru trecut cu vederea de Predoiu- a apărut legal ca o reacţie la practicile DNA care au afectat activitatea de judecată şi au afectat dreptul părţilor la un proces echitabil.

“Cui profită revenirea la status-quo ce din păcate a făcut ca Justiţia din România să fie pradă unor manevre meschine? Independenţa Justiţiei trebuie garantată, aplicată şi respectată, iar nu doar clamată. Cei care acum se bucură vor regreta mai târziu. Dar atunci s-ar putea să fie prea târziu, poate chiar pentru ei înşişi. Cea mai importantă garanţie de independenţă reală a judecătorilor este pe cale să se piardă”, conchid judecătoarele CSM, în scrisoarea de mai jos.

Citeşte aici Curtea Constituţională a demolat punct cu punct de 7 ori minciunile lui Cătălin Predoiu împotriva SIIJ!

Citeşte aici Documentul prin care Kovesi/DNA a ţinut mai bine de 4 ani şi jumătate magistratura României sub control: 2602 de dosare penale deschise pe 2807 magistraţi cu 5935 de măsuri de supravegere tehnică doar pe judecători

Lasă un răspuns