Omul lui Iohannis în CCR a votat contra lui Orban

0
59

Un comunicat oficial al CCR arată că ambele legi pe care și-a asumat Guvernul Orban răspunderea în Parlament, au picat pe constituționalitate la CCR în urma unor decizii luate în unanimitate de cei 9 judecători ai Curții Constituționale.

Dintre cei 9 judecători CCR, Simona Tănăsescu, care a votat și ea pro sesizările PSD, este numită în funcție chiar de președintele Klaus Iohannis.

Și Livia Stanciu, judecător CCR, care a votat și ea pro sesizările PSD și împotriva legilor cabinetului Orban, este numită în funcție la CCR tot de președintele Klaus Iohannis.

Astăzi, premierul Ludovic Orban, enervat de decizii, a beștelit CCR și implicit pe judecătorul numit de Iohannis, spunând: „Așa Curte, așa decizie. Înseamnă că prin această decizie, CCR nu vrea și nu e de acord cu ceea ce a vrut Guvernul, anume copiii, în special copiii din familii sărace, să poată să se ducă la școală cu naveta cu transportul public subvenționat. Asta e decizia Curții de astăzi. Adică prin decizia Curții, se adoptă poziția PSD, care PSD își dorește ca copiii noștri să nu mai ajungă la școală”.

În privința celei de-a treia legi privind unele măsuri fiscal bugetare, care interzice printre altele cumulul pensiei cu salariul, lege contestată de PSD la CCR, Curtea a amânat pronunțarea pentru data de 12 februarie 2020.

Lasă un răspuns