Presa din Brazilia despre vizita familiei Iohannis: o țară foarte săracă, un președinte cu un luxos Boeing cu „interior de hotel”. Carmen Iohannis n-a mai apărut în activitățile oficiale ale președintelui

1
1423

Vestea că președintele României va vizita Brazilia a ajuns mai repede în America Latină decât familia prezidențială.

Așa se face că înainte ca Klaus și Carmen Iohannis să ajungă în Republica Federativă a Braziliei, în prima vizită la nivel de șef de stat după 23 de ani, principalul site de informații aeronautice al Braziliei, Aeroin, a anunțat că „președintele României vine în Brazilia cu un Boeing 737 de lux cu “interior de hotel“.

Site-ul de informații aviatice al Braziliei relata că „o delegație românească se îndreaptă spre Brazilia cu un Boeing 737 – 900, rar și luxos, vopsit complet în albastru și cu in interior de hotel”. Aerion a preluat astfel în detaliu informațiile de pe site-ul BoardingPass prezentând fotografii, detalii dar spunând și că președintele României nu are propriul avion prezidențial, motiv pentru care România a ajuns să închirieze aeronave civile.

În presa braziliană, sunt și anunțuri că președintele Iohannis urmează să ajungă în Brazilia, având în vedere că președintele Lula da Silva, care are un program zilnic foarte încărcat, a publicat pe site-ul oficial atât anunțul vizitei cât și introducerea lui Iohannis în programul său.

Însă cu ce rezultate se termină vizita lui Klaus Iohannis în Brazilia, ei bine, acesta pare a fi un mister.

Având în vedere controversele internaționale în care se află președintele brazilian ( parteneriatul cu China, vizita în EAU, declarațiile referitoare la războiul din Ucraina), presa braziliană în majoritatea ei l-a menționat pe Klaus Iohannis în treacăt în relatări, spunând că Lula da Silva a făcut declarațiile referitoare la condamnarea invaziei Ucrainei și găsirea unei soluții de pace negociate între cele două țări – în timp ce se afla la declarații cu președintele României, Klaus Iohannis.

Un singur ziar totuși – O Globo – a transmis o știre cu titlul „Alături de Lula, președintele României spune că țările ar trebui să sprijine Ucraina în războiul împotriva Rusiei”. Contextul fiind același: tensiunile generate de Brazilia și criticile din partea UE și SUA. Aceeași știre a mai fost prelată și de alt site.

În rest, CNN Brasil a vorbit despre declarațiile lui Lula și a relatat despre criza cerealelor din România și alte țări europene, alte site-uri mai au știri despre Andrew Tate în relaționare cu România, iar altele zone de presă din Brazilia nu au relatat nimic despre Klaus Iohannis.

Internauții în schimb au remarcat-o în culoarea neonului pe Carmen Iohannis, cea care a participat la multe dintre activitățile rezervate oficialilor. Un internaut a scris că „soția președintelui României are farmecul pisicii” (referindu-se la faptul că stă și ascultă ce vorbesc oficialii).

Alți jurnaliști au remarcat că președintele Iohannis este foarte înalt (2 metri) – în comparație cu președintele Lula care are 1,68 m, iar un alt internaut a scris următoarele: „România este o țară foarte săracă. Ce vrea acest Klaus de la Lula?”

 

Brazilia este într-adevăr forța economică și militară regională a Americii de Sud cu un PIB în 2021 de 1,609 trilioane de dolari și o populație de 214,3 milioane de locuitori, în timp ce România are în Europa de Est un PIB de 248, 1 miliarde de dolari, la o populație de 11 ori mai mică – 19,12 milioane de locuitori.

Potrivit Administrației Prezidențiale braziliene, familia Iohannis stă 5 zile în Brazilia, de miercuri după amiază aflându-se în Rio de Janeiro. În Rio Klaus Iohannis s-a întâlnit deja cu viceguvernatorul și cu viceprimarul și a depus și coroane de flori la monumentul național al eroilor căzuți în timpul celui de-al II-lea Război Mondial.

De remarcat că soția președintelui, Carmen Iohannis, n-a mai interferat astăzi în programul președintelui, așa cum arată imaginile. Mărturiile video îl arată însă pe președintele Iohannis puțin bronzat și pe Lucian Pahonțu, directorul SPP, ca șef al dispozitivului de protecție a președintelui.

Mâine, 20 aprilie, în programul lui Klaus Iohannis nu este inclusă până în prezent nicio activitate.

După Brazilia, familia Iohannis va călători în Chile și Argentina.

CITEȘTE ȘI…

În Brazilia, Klaus Iohannis și-a luat soția – “neon” pe covorul roșu și la întâlnirile oficiale

Primele imagini cu familia Iohannis în Brazilia. Președinții s-au încurcat pe scări. Domnul Iohannis, puțin bronzat. Doamna Iohannis poartă fistic

Lasă un răspuns