Primele imagini cu familia Iohannis în Brazilia. Președinții s-au încurcat pe scări. Domnul Iohannis, puțin bronzat. Doamna Iohannis poartă fistic

0
1069

Președintele Iohannis și Carmen Iohannis au fost primiți în această seară de președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, la Palatul Itamaraty.

Imaginile televiziunii braziliene arată cum pe scările palatului Klaus Iohannis l-a încurcat pe trepte când mergea pe Luiz Inácio Lula da Silva, astfel încât liderul Braziliei era să cam pice pe scări.

Palatul Cotroceni a editat imaginile din Brazilia și a tăiat momentul când Iohannis s-a încurcat în mers cu Luiz Inácio Lula da Silva. Această secvență poate fi vizionată doar pe transmisia televiziunii braziliene.

Iohannis este însoțit de ministrul de externe Bogdan Aurescu în turneul în America Latină. De acolo, ministrul Aurescu susține că se ocupă de criza cerealelor ucrainene.

Doamna Iohannis poartă în Brazilia o coafură răvășită și o rochie verde – fistic. Imaginile îl arată pe Klaus Iohannis puțin bronzat.

„Președinții Braziliei și României vor trece în revistă agenda bilaterală, subliniind recenta intensificare a contactelor politice și a cooperării în probleme de mediu și economico-comerciale, în special în domeniile agriculturii și aeronauticii. Va avea loc o și declarație comună către presă a celor doi șefi de stat. Președintele Lula va găzdui un prânz în onoarea șefului statului român la Palatul Itamaraty”, anunță președinția braziliană.

În ultimii 23 de ani, niciun președinte al României n-a mai mers în vizită de stat în Brazilia. Iohannis a plecat în Brazilia, parte a unui turneu de 10 zile în America Latină, cu jetul de lux, pe bani publici și cu facturi clasificate.

Lula este pus la zid de UE și SUA, Iohannis s-a dus să intensifice contactul politic cu el. În plină isterie a fermierilor români, Iohannis discută de agricultură și aeronautică în Brazilia

Lasă un răspuns