Lula este pus la zid de UE și SUA, Iohannis s-a dus să intensifice contactul politic cu el. În plină isterie a fermierilor români, Iohannis discută de agricultură și aeronautică în Brazilia

1
172

Presa din Brazilia arată astăzi, pe primele pagini, problemele politice internaționale ale președintelui brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, după o serie de discursuri ținute în China și în Emiratele Arabe Unite.

Pe scurt, Lula a cerut UE și SUA să se oprească din a mai încuraja conflictul din Ucraina, prin furnizarea de arme, motiv pentru care ambele blocuri l-au pus la zid în ultimele ore pe președintele Braziliei. Casa Albă i-a transmis lui Lula că face comentarii greșite și repetă propaganda rusă și chineză fără să se uite la fapte iar UE a respins de asemenea acuzațiile președintelui brazilian.

Colac peste pupăză, după venirea lui Lavrov și în timpul scandalului internațional, a aterizat în Brazilia și președintele Klaus Iohannis. Avea probabil nevoie de o călătorie mai îndepărtată după sărbătorile pascale.

 

Luiz Inácio Lula da Silva a transmis și programul pe care îl are Klaus Iohannis în Brazilia. Astfel, la ora 19.00, ora României, Iohannis va fi primit la Palatul Itamaraty, din Brasília, unde vrea să intensifice contactul politic cu Lula, va discuta despre mediu, agricultură și…aeronautică.

„Președinții Braziliei și României vor trece în revistă agenda bilaterală, subliniind recenta intensificare a contactelor politice și a cooperării în probleme de mediu și economico-comerciale, în special în domeniile agriculturii și aeronauticii. Va avea loc o și declarație comună către presă a celor doi șefi de stat. Președintele Lula va găzdui un prânz în onoarea șefului statului român la Palatul Itamaraty”, anunță președinția braziliană.

În ultimii 23 de ani, niciun președinte al României n-a mai mers în vizită de stat în Brazilia. Iohannis a plecat în Brazilia, parte a unui turneu de 10 zile în America Latină, cu jetul de lux, pe bani publici și cu facturi clasificate.

CITEȘTE ȘI…

Iohannis face turneu în America Latină cu avionul de lux, pe bani publici

Lasă un răspuns