Iohannis face turneu în America Latină cu avionul de lux, pe bani publici

0
93

„Președintele României zboară în Brazilia, Argentina și Chile tot cu un avion închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet.

Avionul este același cu care a delegația oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia și Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER în configurație BBJ.

Decolarea de pe aeroportul “Mihail Kogălniceanu” din Constanța a avut loc luni, 17 aprilie 2023, la ora 10:15.

Autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală operat din Constanța până în Brazilia. Așadar, cel mai probabil, zborul va fi efectuat cu o oprire pentru realimentare în Spania (Insulele Canare) sau o țară din nord-vestul Africii”, anunță Boarding Pass.

Administrația Prezidențială, prin SPP, a clasificat costurile deplasărilor lui Klaus Iohannis, deși ele sunt pe bani publici.

Palatul Cotroceni spune că vizita lui Klaus Iohannis în Brazilia este prima la nivel de șef de stat din ultimii 23 de ani. Tot în Brazilia a ajuns astăzi și ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

Administrația Prezidențială susține că vizita lui Iohannis în Chile este prima din ultimii 10 ani, iar în Argentina – este prima vizită de acest nivel din ultimii 30 de ani.

Lasă un răspuns