După Polonia și Ungaria, Bulgaria și Slovacia vor să să suspende importurile de cereale din Ucraina. România nu face nimic

1
124

Update. Cabinetul de miniștri al Slovaciei a aprobat o interdicție a importului anumitor produse din Ucraina. Aceasta intră în vigoare pe 19 aprilie și poate afecta cerealele, legumele și fructele.

Slovacia va suspenda importurile de cereale și alte produse din Ucraina . Acest lucru a fost declarat de premierul slovac, Eduard Heger.

Ungaria și Polonia au impus deja o interdicție a importurilor de cereale din Ucraina, iar Bulgaria intenționează să facă acest lucru în viitorul apropiat, potrivit oficialilor.

România nu a luat nicio măsură în acest sens.

Petre Daea, ministrul Agriculturii (PSD) a declarat pentru Digi24 că trebuie căutate soluții juridice iar deciziile care se vor lua nu trebuie să prejudicieze juridic țara prin măsuri de infringement care pot costa.

“Potrivit acestuia, Comisia Europeană deja critică și spune că e inadmisibilă o poziție unilaterală. “Să vedem lucrurile așa cum sunt, să nu ne deplasăm în zona aceasta extrem de critică și extrem de periculoasă în care sunt alții”, a subliniat el, adăugând că deciziile trebuie să fie legale, “nu motivate de dorința de a avea capital electoral conjunctural.”, a spus Daea, pentru Digi24.

Lasă un răspuns