„În Timişoara, Institutul cu Spitalul sunt gard în gard! Au mutat bolnavii prin spital de au înnebunit! Riscul de infecţie e foarte mare! Nu există echipamente!”

0
54

Pe 25 martie, miercuri, o doctoriţă de 31 de ani de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara a fost confirmată că este infectată cu coronavirus. Doctoriţa a fost mutată şi internată la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, relatează Opinia Timişoarei.

La Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara a murit vineri, pe 27 martie, un bărbat de 65 de ani, tot de noul coronavirus. Bărbatul era internat de 2 săptămâni, însă ultimele ore înaintea decesului doctorii au decis să-l testeze pentru COVID-19, dar până să vină testul, bărbatul a murit, relatează Timiş Online.

Numai că ambele instituţii sunt pe aceeaşi stradă. Şi Institutul de Boli Cardiovasculare şi Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş. Sunt gard în gard, localizate pe Strada Gheorghe Adam din Timişoara.

Iar cetăţenii, sub protecţia anonimatului, au început să scrie despre probleme către Presa Curată:

Spitalul de cardiologie din Timişoara este gard în gard cu spitalul de boli infectioase Victor Babeş din Timişoara.

Nu înţeleg de ce la Spitalul de Cardiologie nu există echipament de protecţie pentru tot personalul medical şi non medical care circulă prin spital. 

La spital sunt aduşi bolnavi din tot vestul României, adică din judeţele Hunedoara, Caraş Severin şi chiar şi Arad.

Atât timp cât personalul medical nu este echipat corespunzător ca şi cei de la Boli Infecţioase riscul de infectare este foarte mare.

Pe secţia de cardiologie se dă o mască simplă / zi / persoană + mănuşi.

Nu există combinezon sau ochelari sau vizieră.

Au mutat bolnavii prin spital de au înnebunit şi pacienţii şi asistentele medicale. 

Dacă nu reorganizează spitalul ca şi unul de boli infecţioase, vom avea un spital închis şi nu văd unde îi vor trata pe bolnavii cardiaci din Vestul României”.


Foto: Opinia Timişoarei

Lasă un răspuns