
Costurile umanitare ale focarului de coronavirus continuă să crească, cu peste 217.000 de persoane infectate la nivel global. Numărul de persoane confirmate că au murit în urma virusului a depășit acum 8.800.
Proliferarea virusului a fost declarată pandemie de Organizația Mondială a Sănătății, ceea ce înseamnă că se răspândește rapid în diferite părți ale lumii. Peste 160 de țări au confirmat până acum cazuri.
Epicentrul coronavirusului este acum Europa, cu cel mai mare număr de cazuri confirmate în Italia, iar numărul mortilor crește mai repede în Italia și Spania decât în China în aceeași etapă a focarului.

În majoritatea țărilor occidentale, numărul cazurilor a crescut cu aproximativ 33% pe zi, semn că alte țări se vor confrunta în curând cu aceeași provocare ca și Italia.
Orașul-stat asiatic din Singapore și teritoriul Hong Kong sunt pe o traiectorie diferită în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Până în prezent, rata de creștere a fost relativ oprită prin măsuri rapide și stricte.

Au fost acum înregistrate cel puțin 100 de cazuri confirmate în peste 50 de țări din întreaga lume.
Financial Times arată ţările cu traiectorie asemănătoare cu Italia. Printre aceste ţări, potrivit datelor şi evoluţiilor, este şi România.
Potrivit FT, ţările în care focarele de nou coronavirus se extind şi care au aceeaşi traiectorie cu a Italiei sunt: Bahrain, Cehia, Egipt, Estonia, Finlanda, Grecia, Islanda, Indonezia, Iraq, Irlanda, Israel, Kuwait, Filipine, Polonia, Qatar, România, Arabia Saudită, Slovenia şi Thailanda.

Financial Times mapează virusul și impactul său economic pe măsură ce se răspândește.

Numerele cazurilor care au trecut acum de 100 sunt în 26 de țări europene. Regiunea europeană reprezintă acum 75% din cazurile noi zilnice.

Indicele de activitate economică Financial Times China
Încetinirea Chinei din cauza focarului de coronavirus a fost pronunțată și consecventă pentru economia globală.
Pentru a urmări aceste schimbări, Financial Times și-a construit propria măsurare a încetinirii și redresării pentru economia chineză. Datele oficiale rămân în urma activității FT, deoarece acestea sunt în mare parte lunare, iar datele Chinei sunt uneori considerate ca fiind deschise manipulării politice.
Folosind baza de date financiară a Wind, FT a compilat un indice ponderat de șase serii de date zilnice, bazate pe industrie. Măsurile economiei interne includ vânzări de spații imobiliare, congestionarea traficului în orașe și consumul de cărbune în principalele centrale.
Activitatea comercială este reprezentată de marfa de containere.
Alți doi indici, cărora li s-a acordat o ponderare mai mică, oferă contextul social și de mediu: numerele din cinematografele chineze – un bun reprezentant al activității consumatorilor – și poluarea aerului din cele mai mari zece orașe.

