Telenovela Trump continuă: Trump îl dă în judecată pe Cohen, procurorul îi dă în judecată pe liderii Congresului SUA

0
89

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, îl dă în judecată pe fostul său avocat și fixer – Michael Cohen și îi cere 500 de milioane de dolari, invocând încălcarea relației avocat-client, îmbogățire fără cauză justă și multe altele, arată Fox News Digital.

Echipa juridică a lui Trump a depus miercuri peste 30 de pagini la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Sud din Florida, prin care își dă în judecată fostul fixer.

Trump susține că Michael Cohen a încălcat relația avocat-client prin „răspândirea de minciuni” despre Trump care erau „susceptibile de a fi jenante sau dăunătoare”, încălcând în același timp și termenii contractuali ai unui acord de confidențialitate pe care l-a semnat ca o condiție de angajare în echipa Trump.

Datele arată că Michael Cohen a răspândit minciuni despre Trump „cu intenție răuvoitoare și în scopuri complet interesate”.

Procesul detaliază „nenumăratele declarații publice ale lui Cohen, inclusiv publicarea a două cărți, o serie de podcasturi și nenumărate apariții în mass-media mainstream”, în timp ce a ignorat ordinele de „încetare și renunțare”.

Aceasta susține că, în ultimele luni, Cohen „a crescut frecvența și ostilitatea actelor ilicite” și „pare să se fi încurajat și continuă în mod repetat să facă declarații greșite și false” despre Trump prin intermediul diferitelor platforme.

Procesul vine la o săptămână după ce fostul președinte a pledat nevinovat în fața unui tribunal din Manhattan la 34 de capete de acuzare de falsificare a registrelor de afaceri din New York, în legătură cu presupusele plăți de bani pentru ca unele persoane să nu facă dezvăluiri înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Cohen, în 2018, a pledat vinovat pentru că a aranjat acele plăți de bani în schimbul tăcerii – acuzații federale – înainte de alegerile prezidențiale din 2016 către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels și fostul model Playboy Karen McDougal, dar susține că Trump le-a dirijat.

Cohen a pledat, de asemenea, vinovat pentru că a făcut declarații false unei instituții financiare, a făcut declarații false în fața Congresului și pentru evaziune fiscală. El a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Procurorii federali din Districtul de Sud din New York au renunțat să îl acuze pe Trump în legătură cu presupusele plăți de bani pentru tăcere în 2019. Comisia Electorală Federală a renunțat la cazul său pe această temă în 2021.

Cohen a demisionat din funcția de consilier juridic al Organizației Trump în ianuarie 2017, când Trump a fost învestit, dar a continuat să îl reprezinte personal până în iunie 2018.

Trump îi cere acum lui Cohen să plătească „daune reale, compensatorii, accidentale și punitive, într-o sumă care va fi stabilită la proces, dar care se așteaptă să depășească substanțial 500.000.000 de dolari”.

Ieri, procurorul Alvin Bragg a anunțat că îl dă în judecată pe Jim Jordan și pe republicanii din Camera Reprezentanților pentru ceea ce el spune că este un „atac fără precedent de nerușinat și neconstituțional” asupra anchetei sale ce-l vizează pe Donald Trump.

Republicanii din Camera Reprezentanților l-au citat pe procurorul Bragg și pe mai mulți colegi de-ai săi pentru a fi audiați în Congresul SUA.

Lasă un răspuns