“Da, tinerii cad grav bolnavi de coronavirus.” Prognoză Bloomberg. Ultimele cifre pe România

0
73

Bloomberg: „În SUA, 705 din primele 2.500 de cazuri au vârste cuprinse între 20 și 44 de ani.

Noi dovezi din Europa și SUA sugerează că adulții mai tineri nu sunt la fel de impenetrabili pentru noul coronavirus care circulă în întreaga lume așa cum se credea inițial.

În ciuda datelor inițiale din China care arătau persoanele în vârstă și cele cu alte condiții de sănătate erau cele mai vulnerabile, tinerii – de la 20 și ceva de ani până la cei aflaţi la începutul vârstei de 40 – se îmbolnăvesc grav. 

Mulți necesită terapie intensivă, potrivit rapoartelor din Italia și Franța. Riscul este deosebit de grav pentru cei cu afecțiuni care nu au fost încă diagnosticați.

S-ar fi putut ca generația milenară, cea mai mare generație, generația noastră viitoare, care să ne ducă la capăt în următoarele câteva decenii, aici poate fi un număr disproporțional de infecții în cadrul acelui grup”, Deborah Birx, coordonatoarea de răspuns la coronavirus la Casa Albă , a spus într-o conferință de presă, citând rapoartele.

Datele relevă această preocupare. În Italia, cea mai lovită țară din Europa, aproape un sfert din cei aproape 28.000 de pacienți cu coronavirus au vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani, potrivit  site-ului de date Statista.

Datele siteului Statista pot fi consultate aici (dublu click)

Tendințe similare au fost observate în SUA.

Între aproape 2.500 din primele cazuri de coronavirus din SUA, 705 aveau vârste între 20 și 44 de ani, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor. Între 15% și 20% au ajuns în cele din urmă în spital, inclusiv 4% care au avut nevoie de îngrijiri intensive. Puțini au murit.

Credit: Centrul american pentru controlul prevenirii bolilor

Unul dintre acei adulți mai tineri este Clement Chow, profesor asistent de genetică la Universitatea din Utah. “Sunt tânăr și nu am un risc ridicat, totuși sunt în UCI cu un caz foarte sever”, a spus Chow într-un tweet din 15 martie. “Nu știm cu adevărat multe despre acest virus”.

Potrivit postărilor sale de pe Twitter, Chow a avut febră de grad scăzut timp de câteva zile și apoi o tuse proastă care a dus la insuficiență respiratorie. S-a dovedit a fi coronavirusul. El a ajuns la oxigen cu flux ridicat în UCI. Când a sosit joi trecut, a fost primul pacient acolo. “Acum sunt multe altele”, a replicat el.

Chow nu și-a dat vârsta în tweet-uri, dar site-ul său de laborator indică că a absolvit facultatea în 2003 și că are doi copii neîncrezători. Nu a răspuns la un e-mail și Bloomberg nu a putut să-și confirme independent statutul de pacient. 

Este adevărat că riscul de deces crește precipitat odată cu vârsta. 

În timp ce au fost doar 144 de pacienți cu vârsta peste 85 de ani, 70% au fost spitalizați și 29% au avut nevoie de terapie intensivă, potrivit raportului CDC. Unul din patru a murit, agenția a declarat în Raportul săptămânal Morbidity and Mortality.

Cu toate acestea, dovezi emergente sugerează că sugarii și copiii mici pot fi, de asemenea, expuși riscului de complicații severe. 

Într-un studiu asupra a peste 2.000 de copii mici cu Covid-19 din China, publicat săptămâna aceasta în revistele de pediatrie, medicii chinezi au descoperit că aproximativ 11% din cazurile la sugari au fost apreciați ca fiind severe sau critice, la fel ca 7% dintre cei la copii mici și preşcolarii. Este încă o rată mai mică de boală severă faţă de adulți.

În conferința de presă a Casei Albe, miercuri, președintele Donald Trump a implorat tinerii să oprească comportamentul nesăbuit, cum ar fi petrecerea, mersul pe plajă și statul pe stradă. Cu toate acestea, pe măsură ce campusurile universitare din toată țara se închid și cer ca studenții să plece, chiar și cei mai conștienți adulți tineri se confruntă cu o alegere dificilă. Găsind anii universitari curtați și planurile de absolvire spulberate, mulți se deplasează la volan sau zboară acasă, unde riscă să-și expună părinții și bunicii lor la Covid-19.

Credit: Centrul american pentru controlul prevenirii bolilor

Aceleași preocupări se aplică și tinerilor care pornesc în orașele mari, care se găsesc brusc sub presiune să se întoarcă în orașele lor natale. 

Stai acasă

Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, le-a spus gazdelor cât de stresant este focarul.

“Nu vă puteți imagina”, a spus el. „Vedeți ce s-a întâmplat în China, vedeți ce se întâmplă în Italia. Avem virusul în Statele Unite și vrem să ne asigurăm că prin eforturile noastre nu avem acel grad de boli și suferințe pe care le vedem în alte țări ”.

Și a chemat tinerii să îmbrățișeze efortul de a se proteja pe ei înșiși și pe cei care reprezintă populația mai largă.

“Nimeni nu este invulnerabil, dar chiar dacă te descurci foarte bine, trebuie să fii o parte foarte importantă a efortului nostru național de a opri focarul”, a spus Fauci. „Nu ești o persoană pasivă în asta. Sunteți o parte importantă a planului activ de a opri această epidemie. Chiar avem nevoie de tine. Nu este un lucru care poate avea succes fără tine. ”


Coronavisus: Tinerii sunt mai vulnerabili decât se credea anterior, sugerează cercetările

Inkstone (portal din China, preluat de The South China Morning Post, cu acoperire pe Hong Kong, China şi restul Asiei), oferă aceleaşi informaţii: “În timp ce persoanele în vârstă prezintă încă cel mai mare risc de complicații grave din cauza noului coronavirus, tinerii se îmbolnăvesc grav.

Este posibil ca persoanele mai tinere să nu fie la fel de impenetabile la efectele Covid-19, așa cum s-a crezut anterior, potrivit datelor publicate luni de centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor. 

Cel mai bun oficial al sănătății americane și președintele SUA, Donald Trump, a cerut mileniilor țării să respecte ghidurile de distanțare socială.

Studiul CDC asupra a 4.226 de infecții cu coronavirus înregistrate în SUA din 12 februarie până luni a arătat că aproximativ o cincime din 705 de persoane cu vârste între 20 și 44 de ani au fost spitalizate, cu 2-4% necesitând îngrijiri intensive.

Cu toate acestea, datele americane au găsit rezultate în China – epicentrul timpuriu al pandemiei globale – care arată că riscul de complicații severe și deces cauzat de infecția cu Covid-19 a crescut odată cu vârsta. 

Cei mai mari de 65 de ani și cu condiții preexistente au fost grupul cel mai vulnerabil, potrivit studiului CDC. 

31% din toate infecțiile înregistrate în studiu au avut loc la persoane peste 65 de ani.

În timp ce epidemiologii au subliniat că toate grupele de vârstă se confruntă cu riscuri, o mare parte din atenția publicului și a mass-mediei din diverse studii se concentrează pe rata mai mare de fatalitate și transmitere în rândul celor peste 65 de ani.

Această grupă de vârstă a reprezentat 45% din spitalizări, 53% din internările în terapie intensivă și 80% din decese înregistrate în perioada datelor. 9 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani au decedat din cauza bolii, nefiind înregistrate victime la persoanele infectate cu vârsta de până în 19 ani.

Clinicienii care îngrijesc adulții ar trebui să fie conștienți de faptul că Covid-19 poate duce la boli severe în rândul persoanelor de toate vârstele“, a spus CDC în raportul său. Agenția federală de sănătate a spus că datele sale sunt preliminare și incomplete pentru unele „caracteristici cheie de interes, inclusiv statutul de spitalizare”.

Comunicatul de date a venit în timp ce dr. Deborah Birx, oficialul numărul 2 în grupul de lucru al Casei Albe Covid-19, a declarat miercuri într-o conferință de presă că datele din Franța și Italia au arătat, de asemenea, că tinerii „se îmbolnăvesc grav și se îmbolnăvesc foarte grav. ”

„Credem că o parte din acest lucru poate fi faptul că oamenii au urmărit datele timpurii care provin din China și care provin din Coreea de Sud a persoanelor în vârstă sau a celor cu afecțiuni medicale preexistente [fiind considerate ca fiind un risc special”, a spus Birx, în briefing la care au participat Trump, vicepreședintele Mike Pence și alți înalți oficiali din cadrul grupului de lucru.

Rapoartele mass-media din SUA au arătat că persoaneloe mai tinere – în campusurile universitare și în alte părți – nu respectă măsurile stricte de distanțare socială pe care CDC le-a recomandat ca să aplaneze curba epidemică din țară, pe fondul creșterii în transmiterea în interiorul comunității.

CDC a sfătuit împotriva adunărilor sociale de mai mult de 10 persoane.

Fiecare stat din continentul american a înregistrat acum infecții.

„Nu vă invităm doar să urmăriți ce este în îndrumare, ci să vă asigurați cu adevărat că fiecare dintre voi vă protejați”, a spus Birx. 

Între timp, Trump a spus că speră că tinerii „vor asculta doar ceea ce am spus în ultima perioadă de timp”.

„Nu vrem să se adune și văd că se adună, inclusiv pe plaje și inclusiv în restaurante, tineri”, a spus el.

„Nu își dau seama – se simt invincibili, nu știu dacă te-ai simțit invincibil când erai tânăr. Dar nu își dau seama că ar putea duce multe lucruri rele acasă la bunica și bunicul lor și chiar la părinții lor ”, a spus el. „Cred că trece.”

Într-o informare de miercuri, Maria Van Kerkhove, conducerea tehnică a Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, a declarat că simptomele ușoare pe care le-au avut majoritatea copiilor nu sunt universale.

Un studiu făcut pe mai mult de 2.000 de copii infectați cu virusul din China, publicat online în Jurnalul de Pediatrie  săptămâna aceasta, arăta că în timp ce majoritatea copiilor infectați dezvoltă doar simptome ușoare sau moderate, există șanse ca şi copiii mici și copiii să se dezvolte situaţii severe”.

Mai trebuie precizat că aceste noi rapoarte sunt publicate intens şi popularizate în mass media de orientare democrată din SUA şi nu numai. În SUA, democraţii au fost acuzaţi că propagă panica în societate pe fondul pandemiei de nou coronavirus.


Situaţia îmbolnăvirilor de nou coronavirus în România pe grupe de vârstă- Guvernul României

Citeşte şi


Lasă un răspuns