Italia dezvăluie că 99% dintre persoanele care au murit au avut şi alte boli. Vezi ce boli aveau

0
112
  • Autoritățile din domeniul sănătății italiene analizează documentele medicale pentru a înțelege de ce rata mortalității țării este atât de mare
  • Vârsta medie a celor care au murit este de 79,5, iar peste trei sferturi dintre ei au avut hipertensiune arterială, în timp ce aproximativ o treime aveau diabet

Peste 99% din italienii care au murit fiind diagnosticaţi cu noul coronavirus au fost persoanele care au suferit de afecțiuni medicale anterioare, potrivit unui studiu realizat de autoritatea națională de sănătate a Italiei.

După ce decesele cauzate de virus au ajuns la peste 2.500, cu un procent de 150 % creştere săptămâna trecută, autoritățile din domeniul sănătății au făcut analize pe date pentru a oferi indicii care să ajute la combaterea răspândirii bolii.

Guvernul premierului Giuseppe Conte evaluează dacă trebuie să extindă blocajul la nivel național dincolo de începutul lunii aprilie, a informat miercuri cotidianul La Stampa . 

Italia are peste 31.500 de cazuri confirmate de boală, ajungând pe locul 2 mondial.

Noul studiu făcut de autorităţi ar putea oferi informaţii legate de rata de deces din Italia, care este la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, şi care este mai mare decât în ​​alte țări.

Institutul de la Roma a examinat fişele medicale ale celor 18% care au murit diagnosticaţi de noul coronavirus la nivelul țării, descoperind că doar 3 victime, sau 0,8% din total, nu aveau patologie anterioară.

Aproape jumătate din oamenii care au murit sufereau de cel puțin trei boli anterioare și aproximativ o pătrime avea una sau două afecțiuni anterioare.

Peste 75 % au avut hipertensiune arterială, aproximativ 35 % au avut diabet și o treime a suferit de boli de inimă.

Vârsta medie a celor care au murit din cauza virusului în Italia este de 79,5 ani. La 17 martie, 17 persoane sub 50 de ani au murit din cauza bolii. Toate victimele din Italia sub 40 de ani au fost bărbați cu afecțiuni medicale grave existente.

În timp ce datele publicate marți indică o încetinire a creșterii cazurilor, cu o creștere de 12,6 %, un studiu separat arată că Italia ar putea subestima numărul real de cazuri prin testarea numai a pacienților care prezintă simptome.

Potrivit Fundației GIMBE, aproximativ 100.000 de italieni au contractat virusul, a informat zilnic Il Sole 24 Ore . Acest lucru ar readuce rata de deces a țării de media globală de aproximativ 2%.

Între timp, guvernatorul regiunii italiene cel mai puternic lovită de infecții i-a avertizat pe cetățeni că, dacă nu stau în casele lor așa cum ar trebui, el va solicita guvernului central măsuri și mai stricte.

Autoritățile italiene spun că prea mulți oameni încalcă decretul național de săptămâna trecută, care permite oamenilor să părăsească locuințele pentru a merge la locurile de muncă, să cumpere mâncare sau au alte necesități sau pentru scurte plimbări în afară, pentru a plimba câinii sau pentru a face exerciții fizice. Din sute de mii de oameni opriți de poliție pentru verificări, zeci de mii au primit o somație pentru a ieși fără motive valide.

Guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că „atunci când ieşi de fiecare dată în afara casei este un moment în care te pui în pericol și îi pui pe ceilalți în pericol” ca să ia Covid-19 ”.

Un ministru al guvernului italian a sugerat că unele măsuri, cum ar fi închiderea școlilor, vor fi prelungite după data de expirare din 3 aprilie. „Nu o exclud”, a spus ministrul Transporturilor, Paola De Micheli.

Papa Francisc a subliniat miercuri importanța ca familiile și prietenii să facă gesturi mici, precum îmbrățișări și apeluri telefonice în perioadele de izolare într-o pandemie.

„Trebuie să redescoperim natura concretă a lucrurilor mărunte, de a face mici gesturi față de cei din jurul nostru – familie, prieteni”, a spus suveranul pontiful, în vârstă de 83 de ani, pentru ziarul La Repubblica .

„Sunt gesturi de tandrețe, afecțiune, compasiune, care sunt totuși decisive și importante – de exemplu, o mâncare fierbinte, o mângâiere, o îmbrățișare, un telefon.”

Regulile italiene îi recomandă pe toți să țină un metru distanță între ei în timp ce sunt în public, dar nu spun nimic despre ce pot face oamenii acasă.


Lasă un răspuns