Contributor Presa Curată transmite din focarul european: Premierul Spaniei solicită prelungirea stării de urgență până pe 11 aprilie. Şi Armata va transporta infectaţii către unităţile medicale

0
49

MADRID – Şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, solicită prelungirea stării de urgență până pe 11 aprilie.

Din cauza numărului în continuă creștere a celor infectați cu coronavirus, șeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, solicită congresului prelungirea stării de urgență până pe 11 aprilie.

De asemenea, azilurile de bâtrâni, transformate în focare de infecție cu COVID – 19, vor trece în subordinea comunităților autonome, iar armatei i se va solicita sprijin suplimentar pentru transportarea celor infectați la diferite unițăți medicale de pe teritoriul Spaniei.

Primăriile se vor implica într-o măsură mult mai mare în distribuirea de alimente, la domiciliu, pentru persoanele care prezintă un risc ridicat de infectare cu coronavirus.

Șeful guverului spaniol, Pedro Sanchez, avertizează, încă o dată, că săptămâna care urmează va întinde la maxim limitele morale și materiale ale Spaniei.

Din Madrid , Mircea Apostol


Spania a anunţat astăzi 394 de noi decese, având o creştere pe rata mortalităţii provocată de noul coronavirus de 30% în ultimele 24 de ore. Spania este din nou pe locul 4 mondial, al ţărilor cele mai afectate de pandemie. Înaintea Spaniei sunt doar China, Italia şi SUA. Spania are în total 28.603 de cazuri, 3.107 de noi cazuri de oameni infectaţi în ultimele ore, un total de decese de 1756, 2125 de oameni vindecaţi, cazuri active- 24.722 şi 1785 de oameni aflaţi în stare critică.

Citeşte şi…

Citeşte şi…

Lasă un răspuns