Puneţi cât mai puţin mâna pe BANI! După China, şi Rusia vrea să OPREASCĂ RECIRCULAREA BANILOR

0
65

În februarie 2020, în plină criză Wuhan, Banca centrală a Chinei anunţa că va începe curăţarea efectivă a banilor aflaţi în circulaţie, pentru ca să oprească răspândirea coronavirusului. Lumea vedea atunci totul ca o măsură extremă, dar chinezii ştiau ce fac, dovadă că totuşi cel mai populat stat din lume a oprit extinderea pe teritoriul său a noului virus.

Majoritatea studiilor arată că noul coronavirus rămâne foarte mult timp pe suprafeţe, lucruri, obiecte, iar bancnotele şi monedele sunt unele dintre cele mai murdare lucruri, cercetările arătând că au pe suprafaţa lor peste 397 specii de bacterii.

Banii pot fi curăţaţi cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate, iar Banca centrală a Chinei anunţa că abia după ce banii vor fi curăţaţi, vor fi introduşi în circulaţie, în paralel, noi emisiuni de bancnote fiind introduse pe piaţă.

Unul dintre statele care acum sunt extrem de atente la modul de răspândire şi extindere a noului coronavirus este Rusia.

Ieri, Banca centrală rusă a anunţat că toate băncile ruse trebuie să dezinfecteze bancomatele şi să limiteze retragerile de numerar la unele terminale din cauza răspândirii coronavirusului.

Băncile ar trebui să limiteze, în măsura posibilului, funcțiile de emitere și primire a bancnotelor în bancomate care funcționează în modul de recirculare.

Proiectarea acestor dispozitive prevede un ciclu închis de circulație a numerarului în ele: primirea bancnotelor de la un client și emiterea acelorași bancnote către un altul fără procesare la bancă“, a explicat la Banca Centrală a Rusiei, pentru Ria Novosti.

În plus, înainte de emiterea numerarului către clienți sau încărcarea acestuia în bancomate, banii trebuie păstrați în bancă pentru o perioadă care garantează moartea virusului.

Ca atare, Banca centrală a Rusei a recomandat tuturor băncilor de pe teritoriul rus să limiteze, chiar să dezactiveze, modul de recirculare a banilor în bancomate.

Banca Centrală Rusă a spus tuturor celor cei care lucrează cu clienți să facă prioritar plățile fără numerar – doar prin transferuri online și plăți contactless prin carduri.

Lasă un răspuns