RUSIA IA MĂSURI APOCALIPTICE. Vezi ce PREGĂTIRI URIAŞE face Vladimir Putin

0
115

Rusia are până acum 658 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus. 410 dintre ei sunt în Moscova, 29 sunt deja vindecaţi iar 122.000 sunt ţinuţi sub observaţie. Alţi 2 oameni infectaţi cu coronavirus au murit azi pe teritoriul rus.

În acelaşi timp, în efortul uriaş de a opri extinderea coronavirusului pe teritoriul Rusiei- statul cu cea mai mare întindere din lume, cu 146 milioane de oameni şi 16 graniţe internaţionale- Vladimir Putin şi oficialii de top ai statului lucrează intens pe 6 paliere: pârghia sanitară, măsuri sociale, măsuri economice, comunicarea intensă cu populaţie pentru informare şi prevenţie, înăsprirea pedepselor şi pârghia digitală.

Vladimir Putin a anunţat astăzi că îşi amână până şi pachetul constituţional la care ţinea foarte mult pentru întârirea pârghiilor de putere personală în Federaţia Rusă, este posibil ca Rusia să amâne pentru prima oară în istorie şi cea de-a 75-a aniversare a Zilei Victoriei iar preşedintele rus s-a declarat astăzi „nefuncţional” pentru liderii altor state şi pentru politica externă pentru că se ocupă numai de gestionarea crizei pe teritoriul rus.

VLADIMIR  PUTIN SCHIMBĂ CALENDARUL RUSIEI! A ANUNŢAT TOATE URMĂTOARELE 9 ZILE CA FIIND DE WEEKEND!

Într-un mesaj către populaţie, preşedintele Rusiei a anunţat că toată săptămâna viitoare- din 28 martie până pe 5 aprilie- va fi weekend! Va fi un weekend lung, pentru a reduce răspândirea pandemiei în Rusia. În afară de instituţiile vitale ale Rusiei, nimeni nu va mai lucra.

Putin a semnat un decret care amână votul asupra modificărilor constituționale și un altul privind instituirea unui weekend de 1 săptămână.

Toate structurile de sprijinire a vieții, inclusiv transportul, guvernul, medicamentele vor continua să funcționeze în Rusia. Vor avea voie să lucreze doar: medicii, farmaciştii, cei din alimentaţie şi bunuri esenţiale, cei din situaţiile de urgenţă sau cei implicaţi în salvarea de vieţi.

Vladimir Putin: Reuşim să controlăm întinderea infecţiei, dar este imposibil să o oprim complet

“Vedem cât de repede se dezvoltă situația cu coronavirusul din lume, întreaga economie mondială este atacată”, s-a adresat miercuri Vladimir Putin națiunii. Președintele rus a recunoscut: Rusia reușește să managerieze, să controleze expansiunea infecției, dar este imposibil să o blocheze complet.

TASK FORCEUL RUS CONSTRUIEŞTE 3 SPITALE URIAŞE. 1 este gata, 2 sunt în construcţie, inclusiv un Centru coronavirus şi pentru boli infecţioase

În întâlnirea de acum 2 zile cu task forceul rus care se ocupă cu oprirea extinderii noului coronavirus, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, i-a spus lui Putin că „dinamica este mare, situaţia devine serioasă” şi pentru Rusia, „mai ales că multe persoane care s-au întors din străinătate au rămas acasă şi nu au fost încă testate. Însă multe persoane s-au îmbolnăvit”.

Dintre cele aproximativ 650  de persoane suspecte, Rusia aştepta acum 2 zile rezultatele pentru 150 de persoane, dar şefa Serviciului Federal pentru Supravegherea Protecţiei şi Asistenţei Consumatorilor (Rospotrebnadzor), Anna Popova, spunea că toate cele 150 de persoane sunt în Moscova iar primarul Moscovei credea că 80-90% dintre aceste persoane se vor dovedi pozitive.

„Trebuie să reducem creşterea, curba, pentru a se ajunge treptat cu tratarea doar în spitalele noastre decât totul să vină o singură dată şi brusc. Dacă nu, sistemul va fi copleşit”, i-a spus Serghei Sobyanin lui Putin.

Serghei Sobyanin a spus că a redactat instrucţiuni pentru toate regiunile Rusiei, a calculat şi numărul de paturi necesare pentru fiecare dintre ele, în ce secţii, câte unităţi de terapie intensivă vor fi necesare, câte ventilatorare, câte paturi de oxigen şi în ce fel.

Spitalul din Kommuranka pe care l-a vizitat ieri Vladimir Putin are 500 de paturi, unii pacienţi nu sunt bolnavi, dar are cazuri de suspecţi de coronavirus sau de persoane care au fost în contact strâns cu cei infectaţi, în spital existând şi cazuri confirmate şi chiar grave.

Serghei Sobyanin i-a raportat ieri lui Putin că de urgenţă s-a reconstruit spitalul din Kommuranka pentru ca să trateze doar astfel de cazuri iar ieri a deschis o altă clinică care a fost concepută pentru a servi ca centru perinatal.

În Kommuranka, reconstruită 40% în doar 2 săptămâni, sunt 60 de paturi de unităţi de terapie intensivă.

Mai mult, Sobyanin a spus că are în vedere să închidă un alt mare spital al Rusiei cu 1300 de paturi, să-l folosească doar pentru pacienţii cu coronavirus, iar în 3-4 săptămâni Rusia îşi va extinde capacitatea de a trata pacienţii cu coronavirus la 5000 de paturi.

5000 de oameni lucrează în prezent la asta iar spitalul va fi deschis în 3 săptămâni şi va fi imens.

La al 2-lea spital anunţat pe 10 martie că va fi construit, au început deja lucrările pe 18 martie, după o săptămâmă. Este în Noua Moscova, are acces la autostradă, nu e lângă complexe rezidenţiale şi va servi Moscova cel puţin 20 de ani. Va fi un centru de tratare a bolilor infecţioase şi acum a coronavirusului.

Construcţia se desfăşoară pe 40 de hectare, va putea trata mulţi pacienţi şi Rusia intenţionează să echipeze centru cu cele mai sofisticate echipamente.

Pentru a furniza apă potabilă spitalului, acum ruşii forează după apă, iar în paralel firmele ruse au început să construiască un loc de admisie a apei, a staţiilor de pompare a apelor uzate şi instalaţiilor de tratament pentru pacienţi.

Construiesc de asemenea şi o staţie de tratare a apei, canalizări, rezervoare uriaşe, conducte de gaz, camere de cazane, sisteme de drenaj, instalaţii de tratare subterană a apei,  instalaţii ultraviolete speciale, fundaţia este tot în construcţie iar într-o săptămână începe ridicarea structurii.

Companiile energetice ruse au de asemenea ca scop să construiască 6 staţii de distribuţie şi 7 linii de cablu pentru a asigura alimentarea neîntreruptă a centrului infecţios rus. Centrul pe coronavirus al Rusiei va fi autonom pe ceea ce înseamnă căldură, reţea electrică şi alimentare.

Rusia va mai deschide şi un al 3-lea spital, şi mai mare. Va fi pe orizontală, o clădire cu un etaj cu spaţii de locuit ale personalului, iar jumătate din paturi- 260 din 500 vor fi doar unităţi de terapie intensivă, „ceea ce nu am mai văzut până acum”. De asemenea, e nevoie şi de echipament mult, i-a spus primarul lui Putin. „Construirea de cazărmi nu are niciun sens acum. Avem nevoie de facilităţi pentru tratarea cazurilor grave”, a spus primarul.

RUSIA FOLOSEŞTE TEHNICA AGRESIVĂ DE SALVARE DE VIEŢI: ECMO!

La spitalul Kommuranka din afara Moscovei, medicul şef al Spitalului Clinic, Denis Protsenko i-a spus lui Vladimir Putin că el foloseşte ca tehnică pentru salvarea pacienţilor cu coronavirusul- ECMO. Adică oxigenarea cu membrană extracorporală/oxigenarea extracorporală care este o tehnologie care a revenit după focarul de gripă porcină, oraşul are capacitate suficientă de ECMO iar în unul dintre spitalele ruse chiar a fost creat un centru ECMO.

Şeful spitalului a dezvăluit că în mod constant are mese rotunde cu „colegii noştri chinezi”, chinezii i-au spus că ei nu au folosit atât de mult tehnica ECMO şi dacă au folosit-o au făcut-o pe 11 cazuri dintr-un total de 6000 de pacienţi, dar cele 11 persoane erau cazuri avansate. „Este o tehnică bună dar destul de agresivă de salvare de vieţi”, i-a spus şeful spitalului lui Vladimir Putin.

Oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO) sau Susținerea extracorporală a vieții (ECLS) este o procedură utilizată în secțiile de Terapie Intensivă a spitalelor, în special în cazurile de insuficiență cardiacă sau insuficiență respiratorie.

Procedura utilizează un aparat care circulă sângele pacientului, prin intermediul unor tuburi exterioare. Sângele iese din organism, este oxigenat, este eliminat CO2 din compoziția lui, apoi intră din nou în organism, în sistemul circulator.

Tehnica este folosită pe toate categoriile de vârstă.

DMITRY PESKOV A CERUT SĂ FIE DISTRUS TELEFONUL DIN SPITAL CU CARE A FOST FILMAT PUTIN

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitry Peskov, a dat unuia dintre annajaţii spitalului vizitat ieri un telefon pentru a filma un clip cu Vladimir Putin în timpul pelerinajului prin spital. După ce au fost filmate momente cu Putin prin spital, Peskov i-a cerut cadrului medical pur şi simplu să distrugă telefonul.

RUSIA A TESTAT DEJA 163.000 DE PERSOANE!

Vicepremierul rus, Tatyana Golikova, a spus că până în prezent Rusia a testat 163.000 de persoane, însă task forceul rus este îngrijorat că odată cu creşterea numărului de cazuri confirmate de infecţie, curba va creşte accelerat şi este posibil ca în unele teritorii să vină să se trateze brusc vreo 6.000 de persoane, scenariu pe care vrea să-l evite pregătind sistemul medical.

Instituțiile medicale ruse au un număr suficient de dispozitive de ventilație mecanică și locuri pentru pacienții infectați, dar, dacă este necesar, numărul acestora va fi crescut, a declarat premierul Mikhail Mishustin.

NICI RUSIA NU ARE SUFICIENTE MĂŞTI ŞI ANTISEPTIC

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a declarat că a informat șeful statului Vladimir Putin despre deficitul de măști medicale și antiseptice pe fondul situației cu coronavirus , el a decis deja măsurile necesare.

“Vreau să vă informez că, chiar și după ultima noastră întâlnire, la care s-a pus întrebarea că nu există suficiente măști medicale, agenți antiseptici speciali, l-am informat pe președinte despre această situație. El a decis deja asupra măsurilor necesare”, a spus Matvienko. Ea a subliniat că, ca urmare a acestor măsuri, situația cu măști și antiseptice s-a îmbunătățit deja.

RUSIA CREŞTE TESTAREA ŞI CAPACITATEA SPITALELOR. Rusia de deschis deja 9 laboratoare şi va mai deschide

Primarul Moscovei, şeful task forceului rus împotriva coronavirus, i-a raportat lui Putin, potrivit scriptelor Kremlinului, că Rusia a început să ia măsuri suplimentare: adică testare cât mai multă şi creşterea capacităţilor spitalelor.

Acelaşi primar a declarat în timpul întâlnirii că Rusia şi-a deschis 9 laboratoare PCR, alaltăieri au fost testaţi 3.000 de oameni iar în aceste 9 laboratoare se vor face 13.000 de teste până la sfârşitul săptămânii.

Moscova verifică toate condiţiile din spitalele Rusiei ca să vadă cât şi cine face faţă. Toate suburbiile sunt verificate pe zona de localuri, cluburi de noapte, restaurante şi cinematografe.

Spitalele din Moscova vor primi până la 200.000 de ruble (2.500 USD) per pacient cu coronavirus din fondul de asigurări de sănătate al orașului pentru a ajuta la acoperirea costurilor tratamentelor lor.

RUSIA FOLOSEŞTE KITURILE DE TESTARE ALE CHINEI ŞI COREEI. APOI VERIFICĂ

Suplimentar, Rusia mai dispune şi de alte laboratoare. Toate eşantioanele pe care ei le primesc sunt testate inclusiv folosind kiturile chineze şi coreene.

În spitalul din Kommuranka, pe care Putin l-a vizitat ulterior, primarul Mosocovei a spus că a deschis un departament special pentru ca să verifice testele, să le sorteze, pentru că nu sunt siguri de calitatea lor, chiar dacă testele sunt certificate.

După ce Rusia va inspecta şi va alege cele mai eficiente teste, le va fabrica în scopul screeningului de sănătate pe care îl pregăteşte.

RUSIA CREDE CĂ SITUAŢIA DIFICILĂ A ITALIEI SE DATOREAZĂ ŞI IMUNITĂŢII SLĂBITE A PACIENŢILOR

Situația epidemiologică dificilă din Italia datorită răspândirii  coronavirusului  poate fi asociată cu imunitatea slăbită a rezidenților din cauza utilizării constante a antibioticelor, a spus geneticianul rus Vadim Pospelov. El a explicat că italienilor li se prescrie prea des aceste medicamente pentru a trata infecțiile bacteriene – chiar și cu SARS.

“Populația a stat pe doze crescute, ceea ce afectează negativ stabilitatea sistemului imunitar”, a spus omul de știință.

După cum a menționat Pospelov, antibioticele afectează negativ microflora intestinală, unde până la 70% din celulele imunomodulatoare sunt concentrate.

“Când antibioticele, chiar și cele mai banale, încep să fie luate, sistemul imunitar practic se oprește. Ca urmare, se formează găuri în această matlasă microbiotică, iar pe de altă parte, imunitatea este slăbită și creăm toate condițiile posibile pentru invaziile microorganismelor patogene”, a adăugat vicepreședintele. Președintele Societății Științifice Ruse de Imunologi, doctor în științe medicale Ivan Kozlov.

Potrivit acestuia, un număr mare de persoane infectate cu coronavirus în Italia și o mare mortalitate din aceasta – aceasta este „confirmarea ascunsă” a imunității slabe a locuitorilor.

El a spus că odată cu vârsta, organismul scade numărul de celule „nedecise” ale sistemului imunitar care pot dezvolta anticorpi împotriva noilor virusuri.

“Pe măsură ce pacientul se deplasează în partea superioară a vârstei adulte, capacitatea sa de a răspunde la noi agenți patogeni care vin la noi scade. După 70 de ani, nu li se recomandă schimbarea drastică a climatului, zonele – în general, fondul antigenic”, a spus Kozlov.

RUSIA ANUNŢĂ CĂ ŞI COPIII SUNT VULNERABILI

Epidemiologul academiei ruse, Viktor Maleev, a vorbit despre efectul coronavirusului asupra patologiilor cronice. Orice patologie cronică se poate agrava pe fundalul infecției cu coronavirus , expert în lupta împotriva infecțiilor în special periculoase, consilier științific al directorului Institutului Central de Cercetare pentru Epidemiologie din Rospotrebnadzor, academician al Academiei Ruse de Științe, Viktor Maleev, în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, el a spus, „copiii și adulții cu orice boală pulmonară sunt expuși riscului”.

Virusul SARS-CoV-2, care a cauzat pandemia de COVID-19, afectează atât copiii, cât și adulții. Pe baza analizei răspândirii infecției în Shenzhen, China, sa ajuns la concluzia că probabilitatea de a contracta un nou coronavirus la copii este aceeași ca și la adulți.

Simptomele la copiii care transportă virusul apar mai rar și într-o măsură mai mică decât la adulți.

Cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai mare riscul. 

Un sondaj epidemiologic pe 2143 de copii din China a arătat că copiii sub cinci ani au simptome mai severe, inclusiv probleme de respirație, iar cei mai vulnerabili sunt sugarii sub un an care nu au dezvoltat încă imunitatea.

De la copii, precum și de la adulți, puteți deveni infectat. Acest lucru a fost dovedit în Wuhan . Conform unor date (preliminare), în primele două săptămâni SARS-CoV-2 este mai contagios, chiar dacă transportatorul nu are simptome. În acest moment, înfundă tractul respirator superior, iar persoana infectată răspândește virusul atunci când tuseste sau strănut. În plus, s-a constatat că infecția este transmisă pe calea fecal-orală, prin scaunul unui copil.

Cum să vă protejați copilul de infecții.

Anulați complet toate petrecerile și jocurile cu alți copii, mese comune cu rude, nu mergeți în vizită și nu invitați pe nimeni la voi, respectați principiul distanței sociale.

Nu lăsați copiii să meargă cu prietenii. Joaca singur cu un copil pe locul de joacă este, de asemenea, nesigur: virusul rămâne viabil pe orice suprafață până la 48 de ore. Mai bine să organizezi o plimbare cu bicicleta.

Învață-ți copilul să-și spele bine mâinile de mai multe ori pe zi și să nu le atingă fețele.

Spălați hainele și jucăriile pentru copii cât mai des posibil.

Nu cereți nimănui să aibă grijă de copil chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, în special bunicii care sunt în pericol.

Dacă copilul este bolnav, este mai bine să ai grijă de el acasă și să nu mergi la medic. Dacă nu există simptome evidente ale COVID-19, cum ar fi probleme de respirație, testul este încă puțin probabil să se facă, iar riscul de a se infecta într-o instituție medicală este foarte mare.

RUSIA VREA SĂ-ŞI TESTEZE TOATĂ POPULAŢIA. ARE 700.000 DE TESTE ŞI PRODUCE 500.000 DE TESTE PE SĂPTĂMÂNĂ

Centrul științific de stat pentru virusologie și biotehnologie „Vector” din Rospotrebnadzor va produce 500 de mii de sisteme de testare pentru diagnosticarea coronavirusului pe săptămână, a fost deja creată o rezervă de 700 de mii de teste, a declarat Vyacheslav Smolensky, director adjunct al Rospotrebnadzor.

“Astăzi, capacitatea de producție de testare a Centrului Vectorial din Rospotrebnadzor este de 500 de mii de teste pe săptămână. Această capacitate este suficientă, cu o marjă, pentru a efectua diagnostice în țară”, a declarat Smolensky.  El a lămurit că până în prezent a fost creat un stoc de neînlocuit de sisteme de testare în valoare de 700 de mii, care va fi completat. “Capacitățile de producție ne permit să furnizăm diagnosticul necesar tuturor subiecților Federației Ruse”, a subliniat Smolensky.

RUSIA A STABILIT TRATAMENT PENTRU FORMA UŞOARĂ DE CORONAVIRUS

Medicii au stabilit un tratament pentru forma ușoară a coronavirusului la Moscova , comanda corespunzătoare este publicată pe site ul Departamentului de Sănătate din Moscova.

Pacienților li se prescrie lopinavir și ritonavir în proporție de 400 și 100 miligrame la fiecare 12 timp de 14 ore, beau multe lichide, iar la temperaturi ridicate ar trebui să ia și antipiretice, în special paracetamol.

Pentru cei care nu au simptome grave, se prescrie autoizolarea, se spune în document. În caz de exacerbare a COVID-19, se propune să se apeleze la medic.

Simptome pentru care nu este făcută spitalizarea: temperatura este mai mică de 38,5 grade, ritm respirator mai mic de 30, saturație de oxigen (SpO2) mai mare de 93%, respirație liberă. În caz de deteriorare a stării de bine, pacientul trebuie să informeze cei care locuiesc cu el într-o cameră despre riscurile și necesitatea unei reședințe temporare într-un alt loc. În cazul în care acest lucru nu este posibil, trebuie să contactacteze Departamentul Muncii și Protecția Socială a populației la un telefon de urgenţă pentru a analiza posibilitatea reședinței temporare într-un observator de izolare.

RUSIA VREA SĂ BAGE 1 MILION DE OAMENI ÎN CARANTINĂ. PERSOANELE PESTE 65 DE ANI, NU MAI IES DELOC DIN CASE. Dacă n-au coronavirus, asistenţa medicală se oferă numai la domiciliu

Ca în majoritatea statelor, Rusia a introdus noi măsuri de carantină pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Iar oficialii ruşi spun că în ultimele 10 zile au intrat totuşi în Rusia 1 milion de persoane pe care s-a gândit să-i ţină în carantină, însă grupa cu riscul cel mai ridicat de deces o reprezintă persoanele în vârstă. Vârstnicii nu mai au voie sub nicio formă să plece din case iar tratementele le vor primi numai la domicilii.

Joi, intră în vigoare o nouă carantină în Rusia. Toţi oamenii care au intrat în ţară vor trebui să rămână acasă, chiar şi cei care lucrează. Toţi vor fi plasaţi în concediul medical. Iar regiunile Rusiei vor adopta şi ele aceleaşi măsuri.

Doar persoanele peste 65 de ani, femeile însărcinate, persoanele cu boli cronice şi simptome severe vor fi internate în spital.

St. Petersburg şi toate oraşele Rusiei care au peste 1 milion de persoane vor adopta măsurile. Ceea ce înseamnă, potrivit şefului task forceului, unităţi speciale de terapie intensivă care se vor ocupa de cele mai severe cazuri.

ÎN RUSIA, CORONAVIRUSUL UŞOR SE TRATEAZĂ NUMAI LA DOMICILIU. RUŞII SUNT SFĂTUIŢI SĂ NU-ŞI FACĂ AUTOMEDICAMENTAŢIE!

Autoritățile din Moscova au permis pacienților cu o formă ușoară de coronavirus să fie tratate acasă. Comanda corespunzătoare este publicată pe site – ul web al Departamentului de Sănătate al Capitalei.

Pentru cei care nu au simptome grave, se prescrie autoizolarea, se spune în document. În caz de exacerbare a COVID-19, se propune să se apeleze la medic.

Autoritățile orașului au ordonat spitalizarea cu coronavirus a: persoane peste 65 de ani, femeile gravide, pacienți cu insuficiență cardiacă cronică, diabet zaharat, astm bronșic, boală pulmonară obstructivă cronică.

Ministerul Sănătăţii rus le-a cerut ruşilor să nu-şi facă automedicamentaţie, ci dacă se simt rău să apeleze un medic.

Autoritățile din Moscova au aprobat şi criterii pentru spitalizarea pacienților cu COVID-19.

RUSIA VREA SĂ OPREASCĂ SCENARIUL ITALIAN

Denis Protsenko, şeful spitalului Kommuranka i-a spus lui Putin că, în opinia sa, există doar 2 scenarii: cel asiatic şi cel italian.

„ Din perspectivă medicală, există, în esență, două scenarii posibile în acest moment: cel asiatic în care dispare răspândirea virusului rapid și scenariul italian cu o rată de infecție în creștere. În calitate de medic, anestezist și medic de cabinet de urgență, nu doar ofițer medical principal la o clinică, cred că este esențial să rezolvăm scenariul italian. 

Dacă într-o zi observăm o creștere majoră a infecțiilor, iar Moscova se deplasează deja în această direcție, suntem gata să transformăm acest spital pentru a găzdui un număr mare de pacienți. În acest moment, suntem pregătiți să repunem 190 de 606 de paturi la unități de terapie intensivă. Scoatem ventilatoarele pulmonare din depozite și le instalăm, astfel încât aceste 600 de paturi pot constitui o clinică de terapie intensivă majoră care reunește experți extrem de competenți din tot orașul. Este vorba despre modelul italian.

Dacă am trece brusc la scenariul chinez sau coreean și totul se va încheia în aprilie sau mai, cred că acest lucru ar face medicii noștri mai fericiți decât oricine. Totuși, cred că trebuie să fim pregătiți să facem față unui scenariu cel mai rău”.

RUSIA SE AŞTEAPTĂ CA TOTUL SĂ DUREZE 6 LUNI! IMUNIZAREA COLECTIVĂ NU EXISTĂ!

Rusia se aşteaptă ca măsurile de combatere a infecţiei de coronavirus să dureze 6 luni, până la toamnă. Biserica rusă a luat măsuri drastice.

Rusia susţine că nu există imunizarea colectivă. Oamenii de ştiinţă ruşi nu au confirmat însă date privind reapariţia coronavirusului, a spus consilierul directorului Institututului Central de Cercetare a Epidemiologiei din cadrul Academiei de Ştiinţe ruse, Viktor Maleev.

Imunitatea apare la fiecare om, iar fiecare om are drumul său, spun ei. „Diagnosticul se pune nu numai pe prezența agentului patogen al virusului, ci și pe prezența factorilor de protecție: aceștia sunt anticorpi și sunt factori de apărare celulară, care există limfocite corespunzătoare, care joacă, de asemenea, un rol în protejarea sistemului imunitar”, a concluzionat Maleev. .

MĂSURI ECONOMICE FĂRĂ PRECEDENT ÎN RUSIA

Potrivit prim-ministrului Mikhail Mishustin, băncile ruse au primit o recomandare de restructurare a împrumuturilor persoanelor fizice, de a nu impune penalități și amenzi, în special pentru acei clienți care oferă dovezi de infecție cu coronavirus. În plus, programul va fi extins pe împrumuturi pentru întreprinderile mici și mijlocii, cu o rată preferențială de 4% în loc de cele 6% actuale.

Alte măsuri includ plăți în avans ale plăților obligatorii, pensii și alte prestații sociale, reduceri de impozite pentru turism și aviație și amânări trimestriale pentru întreprinderile mici și mijlocii. În plus, guvernul monitorizează situația pe piața forței de muncă din regiuni, i se cere să rezerve fonduri pentru plăți sociale către șomerii Rusiei din buget.

Vladimir Putin a propus să crească prestațiile de șomaj de la 8 la 12 mii de ruble, toate prestațiile sociale datorate cetățenilor în următoarele 6 luni vor fi reînnoite automat. Şomajul în Rusia va fi egal cu salariul minim.

Dobânzile care depășesc un milion de ruble din depozitele bancare sunt impozitate în proporție de 13%.

Putin a cerut să reducă rata primelor de asigurare de la 30% la 15% pentru salarii peste salariul minim, în special pentru cei care lucrează pentru întreprinderile mici și mijlocii, a propus impozitarea dividendelor și a dobânzii la 15%, ruşilor li se vor plăti cinci mii de ruble pentru copiii sub trei ani, Putin a cerut o amânare fiscală pentru IMM-uri, a cerut ajutor pentru susţinerea IMM, a propus introducerea unui moratoriu de șase luni privind falimentul întreprinderilor aflate într-o situație dificilă, a propus calcularea concediului medical din valoarea a cel puțin unui salariu minim.

Putin și-a propus să amânarea plăţilor la creditele de consum și la creditele ipotecare fără penalități. Putin a însărcinat guvernul să accelereze luarea deciziilor cu privire la plățile către familiile cu copii de la trei la șapte ani.

Rusia va oferi un mecanism de extindere a împrumuturilor pentru antreprenorii individuali din sectoarele afectate de coronavirus.

Rosstat a observat o creștere a prețurilor la frișcă și zahăr. Comitetele ruse vor intrduce răspunderea în carantină.

Rubla devine din ce în ce mai ieftină, incapabilă să reziste la răspândirea coronavirusului și la prăbușirea prețurilor petrolului.

Autoritățile din Moscova au suspendat furnizarea de servicii stomatologice

şi au anulat călătoriile gratuite pentru studenți și seniori.

Cinematografele rusești s-au alăturat proiectului de măști de croitorie.

PUTIN VREA IMPOZITAREA VENITURILOR DIN STRĂINĂTATE. RUSIA SE VA RETRAGE DIN ACORDURILE CU ŢĂRILE CARE NU SUNT DE ACORD CU ASTFEL DE MĂSURI!

Vladimir Putin a propus impozitarea dividendelor și a dobânzilor la veniturile impozitate în străinătate la 15%. Președintele a menționat că Rusia este pregătită să se retragă din acordurile cu țări care nu sunt de acord cu astfel de măsuri.

MĂSURI SOCIALE EXTRAORDINARE ÎN RUSIA

Ministrul Muncii rus va organiza munca la distanţă. Sarcinile de muncă vor fi schimbate cu munca la distanţă, prin capacităţi online. La fel şi pentru încheierea contractelor. Se va folosi doar semnătura electronică.

Ministrul Muncii rus va analiza angajarea temporară a lucrătorilor cu risc de concediere, formarea profesională avansată şi stagii pentru angajaţi, şi stimilarea şomerilor să-şi deschidă propria afacere şi să genereze locuri de muncă. Rusia va folosi fondul de stabilizare pentru oamenii care îşi pierd salariile.

PRODUCĂTORII RUŞI DE PRODUSE ALIMENTARE CRESC PRODUCŢIA

Producătorii de zahăr, carne de pasăre, lapte şi făină din Rusia sunt gata să crească producţia în funcţie de nevoile populaţiei. Principalul produs de export al Rusiei vor fi cerealele anul acesta, depăşind petrolul.

MĂSURI PE JUSTIŢIE, PE ÎNCĂLCAREA CARANTINEI. CINE OMOARĂ PRIN NEGLIJENŢA CARANTINEI- INTRĂ LA ACT DE TERORISM!

Ministrul Justiţiei, de Interne şi al Dezvoltării Economiei se ocupă inclusiv de pedeapsa pentru încălcarea carantinei. Duma de stat propune închisoare până la 7 ani a celor carre încalcă standardele sanitare şi epidemiologice. Pentru încălcarea normelor fapt ce a cauzat moartea unei persoane prin neglijenţă sau deliberat, se propune amendă până la 2 milioane de ruble sau a tuturor veniturilor până la 4 -5 ani, interzicerea ocupării anumitor funcţii, interzicerea angajării în anumite activităţi sau închisoare până la 5 ani.

Omorul prin încălcarea intenționată a carantinei poate fi considerat terorism.

O încălcare deliberată a regulilor sanitare-epidemiologice care au condus la moarte va fi calificată drept terorism, huliganism sau sabotaj, a raportat serviciul de presă al Comitetului de Stat al Dumei pentru Construirea și Legislația cu referire la șeful său Pavel Krasheninnikov.

Proiectul de lege privind întărirea responsabilității pentru încălcarea standardelor epidemiologice a fost transmis miercuri la Duma de Stat. Proiectul de lege propune majorarea pedepsei pentru încălcarea normelor sanitare-epidemiologice, ceea ce a implicat boala în masă a oamenilor prin neglijență: pentru încălcarea unor astfel de reguli, care a dus la moartea a două sau mai multe persoane, se propune pedepsirea cu închisoare de până la șapte ani.

Krasheninnikov a subliniat că proiectul de lege este despre consecințele mortale care au apărut prin neglijență.

„Dacă a existat o infiltrare deliberată a decesului uneia sau mai multor persoane ca urmare a încălcării deliberate a normelor sanitare și epidemiologice, atunci un astfel de act, în funcție de intenție, se va califica drept terorism, huliganism sau sabotaj (articolele 205, 213, 281 din Codul Penal al Federației Ruse)”, cită el șeful serviciului de presă al comisiei.

De asemenea, Rusia a înăsprit măsurile şi împotriva fake newsurilor.

MĂSURI PE INFORMAREA PUBLICULUI. CE TREBUIE SĂ FACĂ OAMENII, CE SIMPTOME SUNT

Ministrul Sănătăţii şi cel al Rospotrebnadzor se vor ocupa de informarea publicului şi măsuri împotriva coronavirus. Rospotrebnadzor intră în subordinea ministerului Sănătăţii.

Vă puteți freca mâinile cu alcool sau vă puteți clăti gura după contactul cu persoana bolnavă, dar nu puteţi bea lichidul pentru a proteja împotriva infecțiilor, slăbește sistemul imunitar, a declarat Victor Maleev , expert în combaterea infecțiilor în special periculoase, consilier științific al directorului Institutului Central de Cercetare pentru Epidemiologie din Rospotrebnadzor, academician al Academiei Ruse de Științe .

De asemenea, ruşii recomandă spălături intense nazale.

Respirația sever complicată cu tuse uscată și febră mare sunt principalele simptome ale coronavirusului , semnele rămase pot vorbi și despre alte infecții, a declarat Melita Vujnovici, reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății din Rusia. “Două simptome sunt o temperatură și o tuse uscată cu respirație grea, absolut grea”, a spus ea.

Ea a menționat că este încă dificil de spus dacă COVID-19 are ca semn pierderea mirosului.

MAGAZINELE ONLINE DIN RUSIA OFERĂ LIVRARE GRATUITĂ

Câteva magazine online rusești au introdus livrarea gratuită în timpul epidemiei de coronavirus, a declarat Artem Sokolov , președintele Asociației Companiilor de Comerț Internet ( AKIT ), în cadrul unei conferințe de presă.

“Câteva companii au decis singure că în perioada epidemiei vor livra complet gratuit. Acum există șapte companii: Svyaznoy , Wildberries, Perekrestok, Detsky Mir, Ekonika și Lamoda. Acestea se vor alătura acestei liste și alți membri ai asociației, sunt sigur “, a spus Sokolov.

Perekrestok Online a redus și cecul minim posibil pentru persoanele în vârstă și a lansat o linie telefonică dedicată pentru aceștia, a declarat Leonid Dovladbegyan, directorul general al companiei.

Mulți comercianți cu amănuntul online, în special Perekrestok, Wildberries, Lamoda, au lansat livrarea fără contact. Comanda se lasă la uşa clientului  fără a-l contacta. 

TASK FORCEUL RUSIEI MONITORIZEAZĂ PREŢURILE. ORICE SPECULANT E RAS

Serviciul Federal de Antimonopol (FAS) al Federației Ruse solicită cetățenilor să nu cumpere mărfuri de la dealeri la prețuri speculative, transmite RIA Novosti.

“Departamentul antimonopol a cerut cetățenilor să nu intre în panică și să nu permită dealerilor să speculeze situația, să nu cumpere mărfuri de la ei la prețuri speculative”, a declarat FAS.

BĂNCILE RUSE TREBUIE SĂ DEZINFECTEZE BANII!

Băncile ruse trebuie să dezinfecteze bancomatele şi să limiteze retragerile de numerar la unele terminale din cauza răspândirii coronavirusului. Băncile trebuie să limiteze emiterea şi primirea de bancnote şi recircularea acestora. Banii trebuie păstraţi în bancă pentru o perioadă de timp ca să garanteze moartea virusului. Bancile ruse recomandă plăţi fără numerar, transferuri online şi plăţi fără contact prin carduri.

RUSIA DEZVOLTĂ TESTE ONLINE PENTRU SIMPTOME ŞI APLICAŢII MULTE PENTRU SERVICII LA DISTANŢĂ

Rusia încearcă să dezvolte prin diverse ONGuri un test online pentru determinarea simptomelor de coronavirus.

Yandex Taxi rus a dezvoltat o aplicaţie prin care clientul nu numai că va comanda maşina, dar şi transportul şi expedierea coletelor, inclusiv poate comanda mâncarea preferată şi transportul acesteia de la un restaurant.

Ministerul Sănătății Federației Ruse a creat un serviciu special de coronavirus pe un portal unic de servicii publice, care permite determinarea apartenenței la un grup de risc, precum și menținerea unui jurnal de sănătate, a precizat serviciul de presă al ministerului.

Site-ul propune să facă un sondaj astfel încât sistemul să stabilească dacă o persoană aparține unui grup de risc și, de asemenea, să completezi un jurnal de sănătate care să îți permită să monitorizezi parametrii de bază, cum ar fi temperatura corpului, pulsul, reclamațiile și simptomele, a explicat serviciul de presă.

TOATE SPITALIZĂRILE PLANIFICATE ÎN RUSIA SUNT INTERZISE

Prin decretul medicului sanitar-șef din Sankt Petersburg, Natalia Bashketova, se introduce până la 30 aprilie interdicția privind spitalizarea planificată a pacienților și vizitele planificate la clinici, iar vaccinarea planificată a copiilor și adulților a fost suspendată.

De asemenea, medicul-șef prescrie disponibilitatea facilităților medicale de toate tipurile „pentru a primi și a oferi prompt îngrijiri medicale pacienților cu simptome respiratorii și pentru a selecta material biologic pentru noua infecție cu coronavirus COVID-19”.

Spitalizarea se va face conform indicațiilor de urgență. Dacă există informații despre șederea pacientului în străinătate sau despre contactul său cu persoane care nu exclud coronavirusul, pacientul va fi redirecționat la spitalul de boli infecțioase.

OAMENII FĂRĂ ADĂPOST SUNT MĂSURAŢI LA TEMPERATURĂ

Serviciile sociale ale Moscovei măsoară temperatura și oferă antiseptice persoanelor fără adăpost pe fondul răspândirii coronavirusului, serviciul de presă al departamentului de muncă și protecție socială al capitalei ruse.

Brigăzile de patrulare socială care lucrează pe străzile Moscovei sunt cu siguranță interesate de bunăstarea tuturor celor cu care vin în contact. Asistenții sociali oferă ajutor persoanelor fără adăpost și poartă discuții explicative cu secții despre protecția împotriva infecțiilor. La centrul de primire al centrului de adaptare socială asistență socială urgentă și în centrele mobile situate la curtea anterioară, temperatura este măsurată la cetățenii fără adăpost care au solicitat ajutor ”, se arată în raport.

Se observă că, dacă este necesar, angajații apelează imediat la o ambulanță, care poate spitaliza o persoană fără adăpost, indiferent dacă are documente sau nu.

“Pe lângă măsurătorile zilnice ale temperaturii în centrul de adaptare socială și ramurile sale, se face o examinare medicală zilnică a persoanelor pe care este organizat, aerul este dezinfectat folosind iradiatoare bactericide de tip închis și se efectuează curățare dezinfectantă zilnică. Secțiile primesc antiseptice ale pielii pentru tratarea mâinilor, le sunt amintite constant măsuri preventive, spun ei, cum să vă protejați de coronavirus, gripă și alte infecții “, a declarat serviciul de presă.

METROUL RUS ÎŞI SCHIMBĂ FILTRELE DE VENTILAŢIE, TOATĂ FLOTA RUSĂ ESTE VERIFICATĂ

Filtrele sistemului de ventilație ale sistemului de metrou din Moscova au început să fie schimbate de două ori mai des pentru a preveni răspândirea virusurilor, transmite serviciul de presă al metroului din Moscova.

În plus, se realizează o spălare neprogramată și înlocuirea filtrelor în sistemul de ventilație local.

500 de puncte de admisie și evacuare a aerului care reînnoiesc tot aerul din metrou se schimbă de mai multe ori pe oră. În total, peste 12 mii de unități sunt implicate în sistemul local de ventilație al metroului, iar 1000 de unități de ventilație ale tunelelor asigură schimbul de aer pentru întreaga zonă de pasageri.

Curățarea și dezinfectarea necesară a trenurilor se realizează în mod constant, întreaga flotă de trenuri supuse dezinfectării, inclusiv sunt utilizate radiațiile ultraviolete.

În plus, se adaugă faptul că în Mosmetro au fost create stocuri de dezinfectanți pentru prelucrarea mașinilor și a infrastructurii, în măsura necesară.  Monitorizarea stării de sănătate a personalului este îmbunătățită, la intrarea în schimb, temperatura este măsurată pentru toți angajații care interacționează cu pasagerii.

RUSIA ARE 57.800 DE TURIŞTI ÎN AFARA ŢĂRII. ÎI ADUCE ÎN TRENURI ORGANIZATE!

Rusia are în prezent 57.800de turişti peste hotare. Rusia vrea să-i aducă organizaţi până pe 31 martie.

Un tren special va aduce şi va conduce cetăţeni de pe şi înspre teritoriul Rusiei. Trenul va merge fără opriri pe drum. Căile Ferate Ruse au menționat că pasagerii vor fi supuși unui control vamal la frontieră și vamal, precum și un examen medical de către angajații Rospotrebnadzor.

În acelaşi timp, Căile Ferate Ruse din cauza coronavirusului vor anula un număr de trenuri în Rusia. În același timp, pasagerii vor putea să călătorească fie pe alte trenuri, fie să amâne călătoria la următoarele date, fie să ramburseze complet banii pentru bilete.

SE FAC PREGĂTIRI PENTRU ARMATA RUSĂ

Armata va efectua un test pentru creșterea pregătirii datorate coronavirusului.

Ministrul general al Armatei al Apărării, Sergey Shoigu, a declarat că, începând cu 25 martie, prin decizia comandantului suprem al Forțelor Armate ale RF , președintele Rusiei, Vladimir Putin, va fi efectuat un audit cu scopul de a crește disponibilitatea de a rezolva problemele asociate cu noul coronavirus.

Se remarcă faptul că verificarea se efectuează în agențiile de comandă și control militar, formațiuni, unități militare ale districtelor militare occidentale și centrale, Forțele Aeriene Ruse , Forțele de rachetă strategice , unitățile Biroului de Securitate al Forțelor Chimice Ruse , trupele inginerești și organizațiile individuale de sprijin medical.

Putin a ordonat armatei ruse să efectueze exerciții menite să-și sporească disponibilitatea de a lupta împotriva coronavirusului, dacă este necesar, a spus Ministerul Apărării.

SITUAŢII INEDITE ÎN RUSIA

Poliția din Moscova a trimis pentru prima dată mașina unei persoane care a violat carantina într-o parcare specială, izolând-o de celelalte vehicule, potrivit Departamentului de Transport.

O femeie din Belarus, venită din Italia, a încălcat carantina ca să se ducă la manichiură. Angajaţii salonului au sunat la Poliţie care a reţinut-o.


Lasă un răspuns