Toţi românii din Sectorul 3, RISCURI ŞI AMENINŢĂRI MILITARE şi NON-MILITARE în Big Brotherul lui Robert Negoiţă cu Serviciul Secret al Armatei!

0
71

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a dat acces încă din 2017 Serviciului Secret al Armatei-DGIA- să spioneze cetăţenii din sectorul 3 al Capitalei.

Primarul a făcut în septembrie 2017 un protocol cu DGIA, UM 02605, condus de directorul general al Direcţiei de Contrainformaţii şi Securitate Militară, Marian Hăpău, prin care a oferit acces DGIA la sistemul de supraveghere din sectorul 3.

Protocolul Negoiţă- DGIA a activat timp de 1 an, cu posibilitate de prelungire prin acte adiţionale şi este semnat de Robert Negoiţă, şefi din Primăria Sectorului 3, Marian Hăpău, şeful DGIA şi alţi şefi din DGIA.

Protocolul Negoiţă- DGIA cuprinde locaţiile şi cele 42 de camere amplasate pe raza Sectorul 3 iar scopul său este „obţinerea, prelucrarea, stocarea şi valorificarea informaţiilor şi datelor obţinute prin intermediul sistemelor video referitoare la factorii de risc şi ameninţările interne şi externe, militare şi non-militare, care pot afecta securitatea naţională în domeniul militar.”

Comentând ieri seară, 23 iulie 2020, la RTV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, nişte incidente cu interlopi din Capitală, Robert Negoiţă, primarul sectorului 3 şi candidat în viitoarele alegeri locale, a recunoscut că a dat acces la sistemul de supraveghere structurilor de informaţii ale României pe motiv de siguranţă naţională, a admis că Primăria Sectorului 3 are în continuare protocol cu acestea şi se declara mândru de realizarea sa:

Sectorul 3 este cea mai supravegheată zonă din România, supravegheată video mă refer. Dacă e să întample ceva, noi îi cam filmăm şi măcar putem să îi tragem la răspundere ulterior, să îi identificăm. Nu trebuie să vină ei să ia imaginile, pentru că noi avem protocol cu dânşii și dânşii au acces la datele noastre în timp real. Adică nu au nevoie de acceptul nostru permanent pentru că noi l-am dat permanent, este cu caracter permanent accesul dânşilor la datele noastre. Să ştiţi că de cele mai multe ori le-au folosit. Noi am simţit chestiunea asta. Pur şi simplu, când s-au întâmplat evenimente în sectorul 3, evenimente rutiere şi de alt gen, au cam fost identificați. Iată de ce este important un sistem de supraveghere extins”, a declarat ieri seară, Robert Negoiţă.

În 2017, când Robert Negoiţă a aprobat protocolul cu DGIA, presa a relatat că proiectul “urma să se deruleze prin firma de IT proaspăt înființată de Robert Negoiță, „Internet și Tehnologie S3”, condusă de dna. Cristina Arghir, sora fostei sale soții“.

Tot atunci, în presă s-a scris că în Consiliul Local al Sectorului 3, „consilierii USR s-au opus acestei forme a protocolului de colaborare, el fiind aprobat de majoritatea PSD-ALDE”.

Consilierul USR Stelian Ene a declarat atunci, în cadrul ședinței: „Discutăm în esență de instituirea unei forme de supraveghere masivă a cetățenilor Sectorului 3. Chiar dacă avem de-a face cu serviciu de informații militar, pe timp de pace datele private se accesează cu mandat de la un judecător; jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului spune că tot ce înseamnă date privind imaginea persoanei pot avea și caracter de date private în unele situații, pentru că permit identificarea”.

Generalul Marian Hăpău este în continuare şef al DGIA iar Robert Negoiţă- candidat în alegerile locale şi fondator al unui nou partid- Bucureşti 2020. Marian Hăpău activează în structurile Armatei încă dinainte de Revoluţia din 1989, arată CV-ul său.

Lasă un răspuns