12 spitale din Madrid NU MAI AU paturi pentru pacienții în stare critică. Contributor Presa Curată

0
49

Secțiile ATI – anestezie și terapie intensivă – sunt supraaglomerate, iar rata mortalității se apropie de 17%. Cifra de infectați COVID 19, în stare gravă, crește de la 1241 la 1312 în comparație cu ziua precedentă.

Surse din sistemul medical spaniol au dezvaluit, prin intermediul publicației LA RAZÓN, că 12 spitale din Comunitatea Madrid nu mai au capacitatea de a primi infectați COVID 19 în stare gravă.

Este vorba despre spitalele din Parla, San Rafael, Arganda, El Escorial, Alcalá de Henares, Getafe, spitalul Infanta Leonor de Vallecas, Alcorcón, Clínica Moncloa, Móstoles, Fuensanta și Torrejón.

Doctorii speră că deschiderea spitalului de campanie, cu peste 5500 de paturi, va evita colapsul spitalelor din Comunitatea Madrid, care nu mai fac față numărului de pacienți ajunși în stare gravă.

Rata mortalității, dupa ce a oscilat în jurul procentului de 10%, a exploda în doar câteva zile, ajungând la 17 %. Aceleași surse, din interiorul sistemului, care au facut dezvăluiri publicației LA RAZÓN, afimă că necesarul de paturi ATI, doar în Madrid, ar fi de peste 2000. Mai mult, rata ridicată a mortalității este pusă pe seama lipsei resurselor medicale din spitale.

Din Madrid, Mircea Apostol

Lasă un răspuns