Pe Bulancea şi l-a luat iar “stăpâna” după ea. Bulancea, printre puţinii procurori DNA cu conturi în Luxemburg şi cu nevastă judecătoare la CJUE

1
163

Secţia de procurori a CSM a aprobat astăzi, aproape instant, cererea de detaşare a procurorului DNA, Marius Bulancea, ca “law officer” la Parchetul European, ca Bulancea să lucreze cu Laura Kovesi pentru următorii 3 ani, începând cu data de 1 februarie 2020, asta în condiţiile în care aceeaşi secţie de procurori din CSM nu vrea să ia o decizie şi tărăgănează problemele disciplinare legale ale lui Kovesi de mai bine de 3 ani.

În ceea ce-l priveşte însă pe Marius Bulancea, un lucru e sigur: Kovesi pe unde a lucrat şi a fost impusă şefă l-a cărat pe acesta după ea, fiind cel mai fildel şi ascultător colaborator al ei, Bulancea uneori scriindu-i şi toată macultatura şi ajutând-o inclusiv cu chestiunile de mape şi hărţogărie.

Cât timp Kovesi a fost şefă a Parchetului General, Bulancea a fost consilierul ei. Ulterior, în 2013, când a fost impusă la şefia DNA, Koveşi l-a cărat după ea în DNA pe Bulancea, mutându-l din Parchetul General, ulterior cadorisindu-l şi cu diferite funcţii de conducere în DNA.

În 2019, când Kovesi a fost impusă procuror european tot în urma negocierilor politice, la fel, şi-a exprimat intenţia de a-l lua pe Bulancea după ea, ceea ce s-a şi întâmplat acum, cererea fiind admisă imediat de secţia de procurori din CSM.

Procuror care a instrumentat cazuri de corupţie importante dar a dat şi rateuri, Marius Bulancea însă de mai mult timp şi-a întins ancorele dar şi conturile bancare în comunitatea europeană.

Mai întâi, soţia sa, judecătarea de contencios administrativ şi fiscal, Diana Bulancea, de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost detaşată la Tribunalul Uniunii Europene, unde se află şi în prezent.

Aşa se face că potrivit declaraţiei de avere din 2019 a familiei Bulancea, încă din 2015, Marius şi Diana Bulancea îşi ţin veniturile în străinătate, la Banque et Caisse d’Épargne de l’État din Luxemburg, fiind unul dintre puţinii procurori care au făcut acest lucru în DNA.

În iunie 2019, familia Bulancea avea din totalul averii, aproape 39.000 de euro în banca din Luxemburg, luase un credit de aproape 26.000 de euro de la Alpha Credit SA Luxemburg, avea mici beneficii din investiţii făcute tot în banca din Luxemburg, Diana Bulancea încasase un salariu de la CJUE Luxemburg de 126.455,36 de euro (10.538 euro lunar) şi 12.311 de lei de la Curtea de Apel Bucureşti şi de la Tribunalul Iaşi, recalculări şi drepturi salariale restante, iar Marius Bulancea avea un salariu în DNA de 18.203 lei, adică 3873 euro pe lună.

De asemenea, soţia sa, judecătoarea Diana Bulancea, s-a băgat în nu mai puţin de 4 asociaţii de magistraţi cu valenţe europene.

Originar din Iaşi, Marius Bulancea are declaraţi ca rude şi pe Daneliuc Aurelian, agent de Poliţie la IPJ Botoşani şi pe comisarul Cezar Bertea de la IGPF.

1 comment

 1. Dan-Stelian BURA 3 martie, 2021 at 02:40 Răspunde

  DRAGI prieteni TÂMPIȚI DIN presa CURată vă rog să-mi permiteți să vă informez:
  1. Marius Bogdan Bulancea nu este din Iași, este din Bârlad;
  2. În 2001- 2002 a primit ca dar de nuntă de la o soră fără copii a tatălui său, Pavel Bulancea un apartament cu două camere;
  3. Ce vreți să spuneți cu suma de 39.000 euro din declarația de avere, din care “aproape 26. 000 euro reprezintă creditul achiziționat de la Alpha Credit SA din Luxemburg?¿?
  4. Diana – Magdalena Bulancea născută la 13.08 1977, h 20:00, în comuna Moțca, jud. Iași, fiica Veronicăi Bura, fostă Daneliuc și a lui Dan – Stelian BURA, a rămas orfană de mamă în 03.03 1983, la vârsta de 5 ani 6 luni și 9 zile;
  5. Diana – Magdalena Bura-Bulancea a învățat cl. I-III la Șc. Gen. nr. 2 din Motru, cl. a-IV-a la Iași, cl. V-VIII LA Șc. Gen. nr. 2 Motru, cl. a-IX-a la Liceul TRAIAN din Drobeta T-Severin, cl. a-X-a la Liceul SPIRU HARET din Tărgu-Jiu, cl. a-IX-a și semestrul I din cl. a-XII-a în altă clasă a Liceului Pedagogic din Tărgu-Jiu, iar semestrul II din cl. a-XII-a la IAȘI. Intră la Facultatea de Drept a Universității Al. I. Cuza din Iași în 1996 cu Bursă Republicană pe care și-o păstrează pe toată perioada facultății. În 2000 nu reușește decât prietenul ei Marius-Bogdan Bulancea la Colegiul Național de Magistratură. În 2001 se pregătește mai riguros și devine din nou colegă cu Marius, cu care se căsătorește în 2002,la Bârlad.
  Mai departe sunt și mai multe de povestit, lucruri pe care Nemernici ca voi nu le știți, dureri de care vă bateți joc NIMURUCI TÂMPIȚI ca voi. Să vă ierte Dumnezeu!🙏✝️🛐

Lasă un răspuns