Ziarul Adevărul publică interceptări din dosarul Otopeni în care este invocat numele lui Rareș Bogdan

0
83

Update. Și patronul Realitatea Media, Maricel Păcuraru, ar fi fost denunțat la DNA în același dosar, anunță G4media.ro. 

BREAKING Dosarul Otopeni: Fostul șef al aeroportului l-a denunțat la DNA pe patronul postului Realitatea Plus, acuzându-l că voia acțiunile aeroportului la Romprest / G4Media a scris din decembrie 2022 despre miza lui Păcuraru

Ziarul Adevărul publică interceptări din dosarul DNA privind spațiile comerciale de pe Aeroportul Otopeni în care este invocat numele liderului PNL, Rareș Bogdan.

„Procurorii DNA redau, în dosarul în care patru persoane sunt arestate la domiciliu pentru fapte de corupţie în legătură prelungirea contractului de închiriere a spaţiilor comerciale de la Aeroportul Otopeni, discuţii în care se face referire la o presupusă intervenţie a lui Rareş Bogdan.

DNA redă, în dosar, discuţii dintre George Ivan, fost şef al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, arestat la domiciliu în dosar, şi omul de afaceri Hardan Saadeh, reprezentant al Dnata Catering SA, firmă care administrează spaţiile în care funcţionează restaurantele din Aeroportul Otopeni, în care se face referire la Rareş Bogdan.

Ivan George Alexandru: Am mai vorbit cu Rareş

Hardan Saadeh: Rareş Bogdan?

IGA: Da. “Stai liniştit! Garantat săptămâna viitoare!”

(..)

HS: Da? Pe bune? Dacă Cristi e atât de apropiat şi e atât de prieten şi face orice chestie pentru el şi roagă pentru tine, mi se pare..să nu-l servească pe Cristi..Corect sau nu?

Ulterior, cei doi discută despre apropierea lui Rareş Bogdan de omul de afaceri Cristian Bălan, şi el anchetat în dosar, despre disponibilitatea liberalului de a îi face favoruri acestuia, precum şi despre importanţa europarlamentarului pe scena politică din România.

În dosar, procurorii fac referire la o întâlnire între omul de afaceri Hardan Saadeh şi Cristian Bălan, din iulie 2022, în care, printre altele, Bălan comunică faptul că “este apropiat de Rareş Bogdan, vicepreşedintele PNL, menţionând inclusive anumite afaceri în care acesta este implicat”, potrivit documentelor intrate în posesia “Adevărul”.

Mai mult, anchetatorii susţin că apropiatul lui Rareş Bogdan, Cristian Bălan, ar fi invocat anumite relaţii în cadrul Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Bălan Cristian îi comunică martorului faptul că este apropiat de Ambasada Rusiei în România, dându-i chiar exemplu că a înlăturat de pe internet un articol de presă compromiţător pentru sine prin această relaţie cu ambasada“, se arată în documente”, arată ziarul Adevărul.

Lasă un răspuns