Reuters: Fondul de investiţii suverane al Rusiei a produs 500.000 de kituri de testare şi îşi creşte producţia la 2,5 milioane truse de testare pe săptămână

0
54

MOSCOW, 27 martie (Reuters)Fondul rusesc de investiții directe (RDIF) și partenerii săi au produs până în prezent 500.000 de kituri de testare coronavirus, dar intenționează să ridice curând producția la 2,5 milioane de truse pe săptămână, a declarat Kirill Dmitriev, șeful RDIF, pentru Reuters într-un interviu telefonic.

Săptămâna trecută, RDIF a anunţat o investiţie într-o companie rusă numită Medpromresurs, care a fost creată să se concentreze pe un nou sistem de testare coronavirus ruso-japonez.

Partenerii săi din Medpromresurs sunt К.R. Mirai Genomics și alte două firme rusești.

RDIF, un fond suveran de avere rus, a început să se concentreze asupra modului de a lupta împotriva coronavirusului în ianuarie.

Dmitriev a spus că cererea de teste este deocamdată, în principal, de la companiile mari rusești care doresc să protejeze orașele unde se află marile lor fabrici, așa-numitele industrii unice sau monotowns.

Trusele de testare pentru utilizare publică rapidă și de masă ar fi gata într-o lună, a spus Dmitriev.

„(Testarea) ar trebui făcută cu înțelepciune și selectiv, așa cum s-a făcut în Hong Kong și Coreea de Sud, care sunt exemple ale unei abordări de succes (în combaterea coronavirusului)”, a spus el. 

Conform legii, RDIF este fondul suveran al averii Federației Ruse. Fondul de investiții directe din Rusia (RDIF) este un fond suveran înființat în iunie 2011 de către Guvernul rus/Statul rus, condus la acea vreme de Dmitry Medvedev şi Vladimir Putin pentru a face investiţii de capital în sectoarele de înaltă creștere ale economiei ruse. Mandatul RDIF este de a investi împreună, alături de investitori globali mari și sofisticaţi, acționând astfel ca un catalizator pentru investiţiile străine directe. Directorul general al RDIF este Kirill Dmitriev.

Ca să protejeze persoanele în vârstă şi copiii, Rusia închide toate stațiunile, sanatoriile și taberele pentru copii până la 1 iunie, ca să încetinească răspândirea virusului. Autoritățile regionale au fost sfătuite să le spună rezidenților lor să evite deplasarea.

Kremlinul a confirmat că un membru al Administrației Prezidențiale a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Potrivit purtătorului de cuvânt, Dmitry Peskov, persoana infectată nu a avut niciun contact cu Putin.


Lasă un răspuns