PESTE 90% DINTRE CEI UCIȘI DE COVID19 ÎN MADRID NU AU AJUNS LA TERAPIE INTENSIVĂ. S-AU FĂCUT TRIERI! Contributor Presa Curată

0
49

În Spania, până la momentul prezent, s-au înregistrat 13.798 decese și 140.510 infectați COVID19.

Deși majoritatea celor infectați cu CORONAVIRUS s-au vindecat, mulți alții nu au avut parte de același noroc.

Potrivit publicației LA RAZÓN, de la începutul lui martie și până la sfârsitul aceleiași luni, în spitalele din Madrid au murit 3.661 persoane din cauza COVID19. Acestă cifră contabilizează decesele înregistrate în toate secțiile care au fost amenajate pentru tratarea celor infectați – secțiile de terapie intensivă, reanimare și chirurgie.

Numărul celor morți dezvăluie, pe lângă proporțiile dramei provocate de pandemie, anumite detalii care trebuie să ne îngrijoreze în mod serios. Dintre cele 3.661 decese înregistrate, doar 283 s-au produs în secțiile ATI – anestezie și terapie intensivă.

Surse din sistemul medical spaniol au afirmat că, din cauza numărului scăzut de paturi ATI dotate cu aparate de ventilare mecanică și alte echipamente specifice, doctorii au fost nevoiți să facă trieri și să ofere o șansă în plus la viață celor care prezentau o probabilitate mai mare de supraviețuire.

Infectații a căror stare s-a agravat, dar care nu au avut șansa să fie trimiși in secțiile ATI, au decedat fără a fi conectati la aparatele performante de ventilare mecanică.

Număr de paturi ATI înainte de izbucnirea pandemiei:

Spania: 4.627 paturi ATI – dintre care 2.487 dotate cu aparate de ventilare mecanică
Germania: 28.000 paturi ATI – dintre care 25.000 dotate cu aparate de ventilare mecanică.
Romania: 2.653 paturi ATI – dintre care 1.361 dotate cu aparate de ventilare mecanică.

Din Madrid, Mircea Apostol

Lasă un răspuns