EXCLUSIV. MARILE MINCIUNI ALE GUVERNULUI ROMÂNIEI CARE REFUZĂ SĂ TESTEZE POPULAŢIA: SUSŢINE CĂ NU EXISTĂ CE EXISTĂ SAU I SE RECOMANDĂ PE INVERS. DIAGNOSTICAREA PE CORONAVIRUS. TESTAREA PCR. TOATE COMPANIILE!

0
123

De câteva săptămâni, oficialii guvernamentali din România susţin că nu fac testare rapidă pentru diagnosticarea populaţiei României pentru că: acestea nu sunt PCR, pentru că se fac doar din probe de sânge şi nu din secreţii nazofaringiene, pentru că nu pun în evidenţă existenţa virusului, pentru că nu arată antigenul viral, pentru că testele rapide nu sunt precise, pentru că nu reprezintă diagnostic molecular.

Fals.

Deşi susţin public, inclusiv pe televiziuni, că se raportează la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, documentele interne ale Ministerului Sănătăţii probează că oficialii români au cu totul alte raportăriFDAul american (US Food& Drug Administration) şi ECDC, Agenţia de Prevenire şi Control a Bolilor a Uniunii Europene, cu sediul la Stockholm, Suedia.

Culmea este că atât OMS, cât şi FDA/SUA şi ECDC/UE contrazic flagrant toate poziţiile publice ale oficialilor Guvernului României în ceea ce priveşte refuzul lor de testare a populaţiei.

Documentele arată că ECDC/UE recomandă Guvernelor UE să testeze masiv populaţia. ECDC susţine că “testarea largă ESTE CRUCIALĂ!”. Adică exact ceea ce Guvernul României nu doreşte să facă şi încearcă să convingă publicul din România că nu este nevoie, în ciuda tuturor evidenţelor de pe plan mondial.

Presa Curată prezintă astăzi în exclusivitate:

 • Documentul ECDC/UE care arată că testele rapide pentru coronavirus există, detectează antigenul, se fac prin probe din secreţii nazofaringiene şi sunt disponibile pe piaţă. Horaţiu Moldovan, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii, minte susţinând public contrariul: că testele rapide nu detectează antigenul şi nu sunt nazofaringiene.
 • Documentul ECDC/UE care recomandă tuturor statelor UE „testare largă crucială”, exact prin testele rapide antigene care există, tocmai pentru a se reduce presiunea pe laboratoare, pentru a se extinde capacitate de testare şi pentru a rezolva urgenţele medicale şi de sănătate publică .
 • Imagini de pe glob care probează că testarea rapidă a populaţiei este nazofaringiană, în ciuda a ceea ce susţin că nu există oficialii Guvernului României.
 • Documentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a autorizat până ieri inclusiv 149 de companii să producă teste pentru populaţie, inclusiv teste rapide antigene. Presa Curată prezintă şi cele 149 de companii producătoare de teste din SUA, Canada, Japonia, Australia, Singapore, Brazilia, Coreea de Sud şi China.
 • Documentul care probează că de săptămâna trecută erau deja autorizate 40 de companii să producă teste PCR, inclusiv rapide, din probe nazofaringiene, care ofereau diagnostic molecular. Presa Curată prezintă şi cele 40 de companii cu produse omologate de OMS încă de pe 1 aprilie 2020.
 • Lista celor 235 de companii de la nivel mondial care au dezvoltat deja PCR sau sunt în curs, inclusiv teste rapide rapide antigene pentru populaţie.
 • Documentul Ministerului Sănătăţii care recunoaşte testarea rapidă şi eficientă de detectare a antigentului (despre care H.Moldovan spune că nu există). Însă Ministerul Sănătăţii dă linkul producătorilor validaţi şi autorizaţi de FDA/ pe teritoriu american, nu de OMS. Când ajunge la testele rapide pentru populaţie, Ministerul Sănătăţii nu mai găseşte decât 3 din cei 90 de producători cu marcaj UE (CE-IVD/Dispozitive Medicale de Diagnostic), că aşa a copiat – stil copy paste- din documentul ECDC.

MAREA MINCIUNĂ. GUVERNUL ROMÂNIEI: Testarea rapidă pe populaţie nu este PCR, se face DIN SÂNGE, NU DIN SECREŢII NAZOFARINGIENE, NU PUN ÎN EVIDENŢĂ EXISTENŢA VIRUSULUI, A ANTIGENULUI VIRAL, NU ESTE DIAGNOSTIC MOLECULAR

EXEMPLUL 1: H.MOLDOVAN: TESTELE RAPIDE SE FAC DIN SÂNGE, NU DIN SECREŢII NAZOFARINGIENE, NU PUN ÎN EVIDENŢĂ EXISTENŢA VIRUSULUI, A ANTIGENULUI VIRAL!

Horaţiu Moldovan, 7 aprilie 2020, B1 tv, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii ( tc 19.59): „Testele rapide se fac din sânge, nu din secreţiile nazofaringiene ale pacientului. Testele rapide nu pun în evidenţă existenţa virusului, a antigenului viral, ci pun în evidenţă existenţa anticorpilor în sânge. Sunt teste serologice. Deci în urma testului rapid, nu avem diagnosticul că pacientul este purtător de virus sau nu, ci avem diagnosticul serologic că are anticorpi anti-covid. Mai simplu spus, că a fost în contact în urmă cu câteva zile, cu 8-9 zile, cu antigen viral, care i-a declarat reacţia imună şi este în prezent purtător de anticorpi. Asta face testul rapid. Ca atare, nu ne este util în ce priveşte strategia epidemiologică deoarece nu ştim în momentul în care facem dacă pacientul este purtător de antigen covid pozitiv. Este preferabil diagnosticul molecular care ne pune ne pune diagnosticul şi care în urma lui ştie dacă este covid pozitiv sau nu.”

EXEMPLUL 2: L.ORBAN: DIAGNOSTICAREA TREBUIE FĂCUTĂ PCR! NU EXISTĂ TESTE RAPIDE!

Iată câteva din aceste declaraţii:

Ludovic Orban, 24 martie 2020, Premier Guvernul României: „Obiectivul nostru, într-un inteval de 5-7 zile, este de a crește capacitatea de testare la 2000 de teste, poate chiar 2500 de teste pe zi (…) Epidemiologii au spus foarte clar diagnosticarea trebuie făcută pe PCR. Nu există teste rapide, ele există, dar au precizie care nu pot să ne confere siguranță că persoanele care sunt diagnosticate negativ sunt 100% negativ. Dacă noi dacă din 100 de persoane pe care le testăm, 20 sunt pozitiv, înseamnă că noi eliberăm purtători ai virusului și îl pot transmite mai departe”


ÎN PRIMUL RÂND, Agenţia UE îl CONTRAZICE H.Moldovan: Testele RAPIDE pentru CORONAVIRUS EXISTĂ, DETECTEAZĂ ANTIGENUL, SE FAC PRIN PROBE DIN SECREŢII NAZOFARINGIENE ŞI SUNT DISPONIBILE PE PIAŢA UE DIN 26 MARTIE 2020!

Un document al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, agenţia UE de la Stockholm, Suedia, care are drept scop consolidarea sistemelor de apărare ale Europei împotriva bolilor infecţioase, care a fost copiat chiar de ministerul Sănătăţii din România spune exact pe invers.

Şi anume că există 2 tipuri de teste rapide pentru detectarea coronavirusului, iar unul din tipuri, disponibil pe piaţă din 26 martie 2020, este de „detectare a antigenului, detectează componente virale prezente în timpul infecției în probe ca secrețiile nazofaringiene”.

Adică exact ce spune Horaţiu Moldovan că nu există: teste rapide din secreţii nazofaringiene pentru punerea în evidenţă a agentului viral.

ÎN AL 2-LEA RÂND, ECDC, AGENŢIA Uniunii Europene: TESTAREA LARGĂ ESTE CRUCIALĂ PENTRU CONTROLUL COVID-19! Recomandă teste diagnostice rapide fiabile, în special teste rapide antigene pentru COVID-19!

Testarea largă este crucială pentru controlul COVID-19. În prezent, ECDC și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă diagnosticul COVID-19 prin teste moleculare care detectează ARN-ul virusului SARS-CoV-2. Aceasta este, în general, strategia actuală de testare din statele membre. In orice caz, aceste teste necesită instalații de laborator bine echipate, tehnologi de înaltă calificare și reactivi multipli. În prezent, limitările de infrastructură și deficiențele de aprovizionare reduc capacitatea de testare sub cererea crescândă de diagnosticare COVID19 în UE. Prin urmare, accesul la teste diagnostice rapide fiabile, în special teste rapide antigene pentru COVID-19, ar putea reduce presiunea asupra laboratoarelor și extinde capacitatea de testare pentru a satisface cele mai urgente nevoile medicale și de sănătate publică“, arată chiar Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, agenţia UE de la Stockholm, Suedia.


ÎN AL 3- LEA RÂND: GUVERNUL ESTE CONTRAZIS DE TOATE IMAGINILE DE PE TOT GLOBUL: Testarea rapidă ESTE PCR şi ESTE NAZOFARINGIANĂ!

Imaginile de pe toată planeta arată că la testele rapide medicii pe plan internaţional nu prelevă oamenilor probe de sânge, ci probe din nazofaringe. Se întâmplă în toate ţările. În ciuda declaraţiilor secretarului de stat Horaţiu Moldovan care spune că se testarea rapidă este pe probe de sânge. Secretarul de stat Moldovan, aşa cum arată şi imaginile, minte.


ÎN AL 4-EA RÂND: ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII A AUTORIZAT 149 DE COMPANII SĂ PRODUCĂ TESTE PENTRU POPULAŢII, INCLUSIV RAPIDE:

TESTAŢI, TESTAŢI, TESTAŢI!

Pe 30 ianuarie 2020, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că focarul din 2019-nCoV constituie o situație de urgență pentru sănătate publică de îngrijorare internațională. Echipa de precalificare a OMS anunță că Lista de utilizare în situații de urgență va fi deschisă de acum pentru candidații diagnostici in vitro (IVD/Dispozitive Medicale de Diagnostic) pentru a detecta SARS-CoV-2 (denumită inițial 2019-nCoV).

Pe 28 februarie 2020 a fost emisă de către OMS o invitație către producătorii de IVD-uri pentru a depista SARS-CoV-2 pentru a depune o expresie de interes (EOI) pentru evaluarea IVD-urilor candidate (Dispozitive Medicale de Diagnostic)  în cadrul procedurii de situaţie de urgenţă.

Pe 16 martie 2020, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, lansa un apel către lumea întreagă: „Testaţi! Testaţi! Testaţi!”

Între timp, România a anunţat nu testează rapid. Prin oficialii săi guvernamentali susţine că nu este de acord cu ea, pentru că aceasta nu ar duce la un diagnostic molecular şi nu ar fi nazofaringiană, ci se face din sânge.

Fals.

Pe 25 martie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii deschide procedura de listare a utilizării de urgenţă a testelor pe focarul de boală Coronavirus. Echipa de precalificare a OMS anunță că Lista de utilizare în situații de urgență (EUL) va fi acum deschisă pentru diagnosticul in vitro (IVD) candidat pentru a detecta SARS-CoV-2.

De pe 25 martie 2020, OMS a autorizat 149 de firme care produc TESTE PCR, MAJORITATEA RAPIDE. Presa Curată vă prezintă lista actualizată a celor 149 de companii autorizate de OMS să producă teste valide pentru populaţie.

Lista produselor eligibile pentru achiziții: COMPANII AUTORIZATE DE ORGANIZATIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII PÂNĂ IERI

Companiile care produc teste PCR rapide autorizate pentru testarea populaţiei funcţionează pe teritoriul SUA (29), Canadei (9), Japoniei (3),  Australiei (32), Singapore (16), Braziliei (30), Coreei de Sud (5), Chinei (25). Rusia are propriul sistem de testare a populaţiei, autorizat şi el de OMS.

Presa Curată prezintă publicului din România lista acestor companii.

STATELE UNITE ALE AMERICII

 1. CDC. CDC 2019- Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel
 2. Wadsworth Center, NYSDOH. New York SARS-CoV-2 Real-time Reverse Transcriptas e (RT)-PCR Diagnostic Panel
 3. Roche Molecular Systems, Inc. cobas SARSCoV-2
 4. Thermo Fisher Scientific, Inc. TaqPath COVID-19 Combo Kit
 5. Hologic, Inc. Panther Fusion SARSCoV-2
 6. Laboratory Corporation of America COVID-19 RT-PCR Test
 7. Quidel Corp. Lyra SARSCoV-2 Assay
 8. Quest Diagnostics Infectious Disease, Inc Quest SARSCoV-2 rRTPCR
 9. Abbott Molecular Abbott RealTime SARS-CoV-2 assay
 10. DiaSorin Molecular LLC Simplexa COVID-19 Direct
 11. GenMark Diagnostics, Inc. ePlex SARSCoV-2 Test
 12. Primerdesign Ltd Primerdesig n Ltd COVID19 genesig Real-Time PCR assay
 13. (Cepheid) Xpert Xpress SARS-CoV-2 test
 14. BioFire Defense, LLC BioFire COVID-19 Test
 15. Mesa Biotech Inc. Accula SARSCov-2 Test
 16. PerkinElmer, Inc. PerkinElmer New Coronavirus Nucleic Acid Detection Kit
 17. Avellino Lab USA, Inc. AvellinoCoV 2 test
 18. BGI Genomics Co. Ltd Real-Time Fluorescent RT-PCR Kit for Detecting SARS-2019- nCoV
 19. Abbott Diagnostics Scarborough, Inc. ID NOW COVID-19
 20. Luminex Molecular Diagnostics, Inc. Luminex Molecular Diagnostics, Inc. NxTAG CoV Extended Panel Assay
 21. NeuMoDx Molecular, Inc NeuMoDx SARS-CoV-2 Assay
 22. QIAGEN GmbH QIAstat-Dx Respiratory SARS-CoV-2 Panel
 23. Cellex Inc. Cellex Inc. qSARS-CoV2 IgG/IgM Rapid Test
 24. Ipsum Diagnostics, LLC COV-19 IDx assay
 25. Becton, Dickinson & Company (BD) BioGX SARSCoV-2 Reagents for BD MAX System
 26. Luminex Corporation ARIES SARSCoV-2 Assay
 27. ScienCell Research Laboratories ScienCell SARS-CoV2 Coronaviru s Real-time RT-PCR (RTqPCR) Detection Kit
 28. CoDiagnostics, Inc. Logix Smart Coronavirus Disease 2019
 29. Gnomegen LLC Gnomegen COVID-19 RT-Digital PCR Detection Kit

CANADA

 1. ROCHE (United States) cobas SARSCoV-2
 2. Thermo Fisher (United States) TaqPathTM COVID-19 Combo Kit
 3. Luminarie Canada Inc. (South Korea) 1COPY COVID-19 QPCR KIT 1DROP INC
 4. ABBOTT MOLECULAR INC. (United States)ABBOTT REALTIME SARS-COV-2
 5. SolGent Co., Ltd (represented by JK Toxpert) (South Korea) DiaPlexQ Novel Coronavirus (2019-nCoV) Detection Kit
 6. Diagnostic Hybrids, Inc. – Also trading as Quidel Corporation (United States) LYRA SARSCOV-2 ASSAY
 7. LUMINEX MOLECULAR DIAGNOSTICS, INC. (Canadian) NXTAG COV EXTENDED PANEL
 8. Hologic (United States) SARS-CoV-2 Assay (Panther Fusion System)
 9. Cepheid (United States) Xpert Xpress SARS-CoV-2

JAPONIA

 1. Sysmex Corporation 2019-nCoV Fluorescence Detection Real-time RTPCR Kit
 2. Eiken Chemical Co., Ltd Loopamp Novel Coronavirus 2019 (SARSCoV-2) Detection Kit
 3. Roche Diagnostics K.K. cobas SARSCoV-2

AUSTRALIA

 1. Innovita (Tangshan) Biological Technology Co Ltd (China) 2019-nCoV Ab Test (Colloidal Gold)
 2. Hangzhou Alltest Biotech Co Ltd (China) 2019-n-CoV IgG/IgM Rapid Test Cassette
 3. Seegene Inc (Korea – Republic of) Allplex™ 2019-nCoV Assay
 4. AusDiagnostic s Pty Ltd (Australia) AusDiagnost ics respiratory virus panel (including SARS-CoV-2) test
 5. Cellex Inc (United States Of America) Cellex qSARS-CoV2 IgG/IgM Cassette Rapid Test kit
 6. Roche Molecular Systems Inc (USA) cobas® SARS-CoV-2
 7. Zhejiang Orient Gene Biotech Co Ltd (China) COVID-19 IgG/IgM Rapid Test Cassette
 8. Hangzhou Clongene Biotech Co Ltd (China) COVID-19 IgG/IgM Rapid Test Cassette
 9. Hangzhou Clongene Biotech Co Ltd (China) Novel Coronavirus (2019-nCoV) IgM/IgG Antibody Combo Test Kit (Colloidal Gold)
 10. Shanghai ZJ Bio-Tech Co Ltd (China) Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real Time Multiplex RT-PCR Kit (Detection for 3 genes)
 11. CTK Biotech Inc (USA)  OnSite COVID-19 IgG/IgM Rapid Test
 12. Hologic Inc (USA) Panther Fusion® SARS-CoV-2 Assay (Panther Fusion® System)
 13. Guangzhou Wondfo Biotech Co Ltd (China)  SARS-CoV-2 Antibody Test (Lateral Flow Method)
 14. Qingdao Hightop Biotech Co Ltd (China) SARS-CoV-2 IgM/lgG Antibody Rapid Test
 15. Qingdao Hightop SARS-CoV-2 IgM/IgG Antibody Rapid Test
 16. Life Technologies Corporation (USA) TaqPath COVID-19 Combo Kit
 17. CerTest Biotec SL (Spain) VIASURE SARS-CoV-2 Real Time PCR Detection Kit
 18. CerTest Biotec SL (Spain) VIASURE SARS-CoV-2 S gene Real Time PCR Detection Kit
 19. VivaChek Biotech (Hangzhou) Co Ltd (China) VivaDiag™ COVID-19 IgM/IgG Rapid Test
 20. Beijing Wantai Biologicalpharmacy Enterprise Co Ltd (China)  Wantai SARS-CoV-2  Ab Rapid Test kit
 21. Cepheid (USA) Xpert® Xpress SARSCoV-2
 22. Hangzhou Laihe Biotech Co Ltd (China) Novel Coronavirus (2019-nCoV) IgM/IgG Antibody Combo Test Kit (Colloidal Gold)
 23. Shanghai ZJ Bio-Tech Co Ltd (China) Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real Time Multiplex RT-PCR Kit (Detection for 3 genes)
 24. CTK Biotech Inc (USA) OnSite COVID-19 IgG/IgM Rapid Test
 25. Hologic Inc (USA) Panther Fusion® SARS-CoV-2 Assay (Panther Fusion® System)
 26. Guangzhou Wondfo Biotech Co Ltd (China) SARS-CoV-2 Antibody Test (Lateral Flow Method)
 27. Qingdao Hightop Biotech Co Ltd (China) SARS-CoV-2 IgM/lgG Antibody Rapid Test
 28. Life Technologies Corporation (USA) TaqPath COVID-19 Combo Kit
 29. CerTest Biotec SL (Spain) VIASURE SARS-CoV-2 Real Time PCR Detection Kit
 30. VivaChek Biotech (Hangzhou) Co Ltd (China) VivaDiag™ COVID-19 IgM/IgG Rapid Test
 31. Beijing Wantai Biologicalphar macy Enterprise Co Ltd (China) Wantai SARS-CoV-2 Ab Rapid Test kit
 32. Cepheid (USA) Xpert® Xpress SARSCoV-2

SINGAPORE

 1. Diagnostics Development Hub (DxD) FORTITUDE KIT 2.0
 2. Veredus Laboratories Pte Ltd VereCoV™ Detection Kit
 3. AITbiotech Pte Ltd abTES™ COVID-19 qPCR I Kit
 4. DSO National Laboratories Real-Time PCR Assay for the Detection of SARS-CoV-2 Virus
 5. Roche Diagnostics Asia Pacific Pte Ltd Cobas® SARS-CoV-2
 6. JN Medsys Pte Ltd ProTect™ COVID-19 RT-qPCR Kit
 7. Life Technologies Holdings Pte Ltd TaqPath™ COVID-19 Combo Kit
 8. Everest Links Pte Ltd VivaDiag™ COVID-19 IgM/IgG Rapid Test
 9. Biolidics Limited Nanjing Vazyme 2019-nCoV IgG/IgM Detection Kit also marketed as Biolidics 2019-nCoV IgG/IgM Detection Kit
 10. Biowalker Pte Ltd Kit for NovelCoronavirus (2019-nCoV) RNA (Isothermal Amplificatio n-Real Time Fluorescenc e Assay)
 11. SPD Scientific Pte Ltd Cepheid® Xpert® Xpress SARSCoV-2
 12. MiRXES Pte Ltd MiRXES FORTITUDE KIT 2.0
 13. Acumen Research Laboratories AcuCorona™ 2.0
 14. Credo Diagnostics Biomedical Pte Ltd VitaPCR™ SARS-CoV-2 Assay
 15. Abbott Laboratories (Singapore) Pte Ltd Abbott RealTime SARS-CoV-2 assay
 16. All Eights (Singapore) Pte Ltd Seegene AllplexTM 20 19-nCoV Assay

BRAZILIA

 1. ABBOTT LABORATÓRIO S DO BRASIL LTDA Abbott RealTime SARS-CoV-2 EUA
 2. ADVAGEN BIOTECH LTDA COVID-19 IgG/IgM LF
 3. BECTON DICKINSON INDÚSTRIAS CIRÚRGICAS LTDA. SARS-CoV-2 S gene for BD Max
 4. BIO ADVANCE DIAGNOSTICO S LTDA Teste Rápido OnSite™ COVID-19 IgG/IgM
 5. BIOMÉDICA EQUIPAMENT OS E SUPRIMENTO S HOSPITALARE S LTDA Kit de Detecção por PCR em Tempo Real VIASURE SARS-CoV-2
 6. CELER BIOTECNOLO GIA S/A One Step COVID-2019 Test
 7. CEPALAB LABORATÓRIO S LTDA COVID-19 IgG/IgM
 8. CHEMBIO DIAGNOSTICS BRAZIL LTDA. DPP® COVID-19 IgM/IgG System
 9. DIAGNÓSTICA INDÚSTRIA E COMÉRCIO LTDA CORONAVÍR US RAPID TEST
 10. EBRAM PRODUTOS LABORATORIA IS LTDA CORONAVÍR US IgG/IgM (COVID-19)
 11. Eco Diagnostica Ltda ECO F COVID-19 Ag
 12. Eco Diagnostica Ltda COVID-19 IgG/IgM ECO Teste
 13. Eco Diagnostica Ltda COVID-19 Ag ECO Teste
 14. EUROIMMUN BRASIL MEDICINA DIAGNOSTICA LTDA Anti-SARSCoV-2 ELISA IgA
 15. EUROIMMUN BRASIL MEDICINA DIAGNOSTICA LTDA Anti-SARSCoV-2 IgG ELISA
 16. FUNDAÇÃO OSWALDO CRUZ TR DPP® COVID-19 IGM/IGG – BioManguinhos
 17. FUNDAÇÃO OSWALDO CRUZ Kit MOLECULAR SARS-CoV2 (E/P1) – BioManguinhos
 18. LABTEST DIAGNOSTICA S/A Anti COVID19 IgG/IgM Rapid Test
 19. LUMIRADX HEALTHCARE LTDA LUMIRATEK COVID-19 (IgG/IgM)
 20. MEDICAL IMPORTADOR A E DISTRIBUIDOR A DE PRODUTOS MÉDICOS LTDA MAGLUMI IgM de 2019-nCoV
 21. MEDICAL IMPORTADOR A E DISTRIBUIDOR A DE PRODUTOS MÉDICOS LTDA MAGLUMI IgG de 2019- nCoV
 22. MEDLEVENSO HN COMÉRCIO E REPRESENTAÇ ÕES DE PRODUTOS HOSPITALARE S LTDA MedTeste Coronavírus (COVID-19) IgG/IgM (TESTE RAPIDO)
 23. MOBIUS LIFE SCIENCE INDÚSTRIA E COMERCIO DE PRODUTOS PARA LABORATÓRIO S LTDA KIT XGEN MASTER COVID-19 – Kit Master para Detecção do Coronavírus SARS-CoV-2
 24. QR Consulting, Importação e Distribuição de Produtos Médicos Ltda COVID-19 IgG/IgM Teste Rápido ( Sangue total/ Soro/Plasma )
 25. QR Consulting, Importação e Distribuição de Produtos Médicos Ltda Teste Rápido em Cassete 2019-nCoV IgG/IgM (sangue total/soro/pl asma
 26. Roche Molecular System, Inc cobas® SARS-CoV2
 27. VR MEDICAL IMPORTADOR A E DISTRIBUIDOR A DE PRODUTOS MÉDICOS LTDA MAGLUMI IgG de 2019- nCoV (CLIA)
 28. VR MEDICAL IMPORTADOR A E DISTRIBUIDOR A DE PRODUTOS MÉDICOS LTDA MAGLUMI IgM de 2019-nCoV (CLIA)
 29. VYTTRA DIAGNOSTICO S IMPORTACAO E EXPORTACAO S.A Smart Test Covid-19 Vyttra
 30. COVID-19 Ag ECO Teste Shenzhen Bioeasy Biotechnolo gy Co., Ltd

COREEA DE SUD

 1. Kogenebiote ch PowerCheckT M2019-nCoV RT PCR kit
 2. Seegene AllplexTM201 9-nCoV Assay
 3. SolGent Co.,Ltd. DiaPlexQTMN Coronavirus Detection kit
 4. SD BIOSENSOR STANDARD M nCoV RT Detection kit
 5. BioSewoom Inc. Real-Q 2019- nCoV Detection Kit

CHINA

 1. Xiamen Innodx Biotech Co., Ltd. Antibody test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (chemilumin escence microparticl e immunoassa y)
 2. Guangzhou Wondfo Biotech Co., Ltd. Antibody test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (colloidal gold method)
 3. INNOVITA(Tan gshan) Biological Technology Co., Ltd. Antibody test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (colloidal gold method)
 4. Bioscience (Chongqing) Diagnostic Technology Co., Ltd IgG Antibody test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (magnetic particlebased chemilumin escence immunoassa y)
 5. Hecin Scientific, Inc. IgM antibody test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (colloidal gold method)
 6. Bioscience (Chongqing) Diagnostic Technology Co., Ltd. IgM Antibody test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (magnetic particlebased chemilumin escence immunoassa y)
 7. Nanjing Vazyme Medical Technology Co., Ltd IgM/IgG antibody test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (colloidal gold method)
 8. Zhuhai Livzon Diagnostics Inc. IgM/IgG antibody test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (colloidal gold method)
 9. BGI Biotechnology (Wuhan) Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (combinatori al probeanchor synthesis sequencing)
 10. Wuhan Zhongzhi Biotechnologi es INC Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (Dual amplificatio n)
 11. Beijing Applied Biological Technologies Co., Ltd Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 12. BGI Biotechnology (Wuhan) Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 13. Da An Gene Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 14. Maccura Biotechnology Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 15. Sansure Biotech Inc. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 16. Shanghai BioGerm Medical Biotechnology Co., Ltd Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 17. Shanghai Fosun Long March Medical Science Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 18. Shanghai GeneoDx Biotechnology Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 19. Shanghai ZJ Bio-Tech Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 20. Wuhan Easy Diagnosis Biomedicine Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (fluorometri c PCR)
 21. Anbio (Xiamen) Biotechnology Co., Ltd Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (hybridizatio n capture immunofluo rescence)
 22. Ustar Biotechnologi es (Hangzhou) Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (Isothermal amplificatio n-real time fluorometric PCR)
 23. Shanghai Rendu Biotechnology Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (RNA capture probe method)
 24. Wuhan Zhongzhi Biotechnologi es INC. Nucleic Acid reagent test kit for novel coronavirus 2019-nCoV (RNA isothermal amplificatio n lateral flow assay)
 25. Chengdu CapitalBio Biotechnology Co., Ltd. Nucleic Acid reagent test kit for six respiratory viruses (constant temperature amplificatio n chip)

RUSIA are propriile firme pe diagnosticare autorizate de OMS.


ÎN AL 5-LEA RÂND: AMERICANII PREZENTAU DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ PRIMELE 40 DE COMPANII AUTORIZATE SĂ PRODUCĂ TESTE PCR RAPIDE, PROBE NAZOFARINGIENE, DIAGNOSTIC MOLECULAR

Presa Curată prezintă publicului din România lista acestor companii.

Din cele 40 de companii, 35 produc teste PCR şi alte 3 teste PCR point of care. Dintre acestea, 20 erau deja aprobate de FDA şi 17 pentru vânzarea în Europa. Pentru 7 dintre testele produse rezultatele se dau în jur de 1 oră, pentru 23 se dau rezultatele între 2-8 ore şi 11 în mai mult de 12 ore.

Testing being performed on Abbott’s ID NOW platform
 • SUA: Compania Abbott. 2 tipuri de teste PCR/moleculară. 4-6 ore.

https://www.abbott.com/corpnewsroom/product-and-innovation/detect-covid-19-in-as-little-as-5-minutes.html

https://www.abbott.com/corpnewsroom/product-and-innovation/an-update-on-abbotts-work-on-COVID-19-testing.html

 • SUA: Compania Avellino Labs. Test PCR. 24-48 de ore.

https://www.genomeweb.com/regulatory-news-fda-approvals/avellino-labs-receives-fda-emergency-use-authorization-coronavirus

https://www.abbott.com/corpnewsroom/product-and-innovation/detect-covid-19-in-as-little-as-5-minutes.html

 • Danemarca: Compania BGI. Test PCR folosit în 70 de ţări şi China. 3 ore.

https://www.bgi.com/global/molecular-genetics/2019-ncov-detection-kit/

 • Franţa: BioMerieux- BioFire Defense. Test PCR. Mai puţin de o oră. Link test.

https://www.cepheid.com/coronavirus

 • SUA: DiaSorin Molecular. Test PCR. 1 oră.
 • SUA: GenMark Diagnostics. Test PCR 2 ore. Link test
 • SUA: Hologic. Test PCR. 3 ore.

https://www.hologic.com/coronavirus-test

 • SUA: LabCorp Laborator Corporation of America Holdings. Test PCR. 24 de ore.

https://www.labcorp.com/tests/139900/2019-novel-coronavirus-covid-19-naa

https://www.labcorp.com/coronavirus-disease-covid-19

 • Canada: Luminex Molecular Diagnostics. Test PCR. 4 ore.

https://investor.luminexcorp.com/news-releases/news-release-details/luminex-receives-fda-emergency-use-authorization-ariesr-sars-cov

 • SUA: Mesa Biotech. Test PCR . Mai puţin de 1 oră.

https://www.mesabiotech.com/coronavirus

 • SUA: PerkinElmer. Test PCR . 4-6 ore.

https://perkinelmer-appliedgenomics.com/home/products/perkinelmer-new-coronavirus-nucleic-acid-detection-kit-ruo/

 • UK: PrimerDesign. Test PCR. 2 ore.

https://www.genesishealth.com/coronavirus-disease-2019-covid-19/

https://www.genesig.com/products/10039-coronavirus-covid-19-ce-ivd

 • SUA: Quest Diagnostics. Test PCR. 96-120 de ore.

https://www.fda.gov/media/136231/download

 • SUA: Quidel. Test PCR. 4-6 ore.

https://www.quidel.com/molecular-diagnostics/lyra-sars-cov-2-assay

 • Elveţia: Compania Roche. Test PCR. 24 de ore.

https://diagnostics.roche.com/global/en/products/params/cobas-sars-cov-2-test.html

 • SUA:Thermo Fisher. Test PCR. 4 ore.

https://www.thermofisher.com/ro/en/home/clinical/clinical-genomics/pathogen-detection-solutions/coronavirus-2019-ncov/genetic-analysis.html

 • SUA:Wadsworth Center, NY State/CDC. Test PCR. 24-72 de ore

https://www.fda.gov/medical-devices/emergency-situations-medical-devices/faqs-diagnostic-testing-sars-cov-2

 • SUA: 3DMedicines. Test PCR. 4-6 ore.

http://www.3dmedcare.com/

http://www.3dmedcare.com/covid/

 • Italia: AB ANALITICA. Test PCR.4-6 ore.

https://www.abanalitica.com/en/catalogo/product/realquality-rq-2019-ncov/

 • Turcia: Anatolia Geneworks.Bosphore Novel Coronavirus (2019-nCoV) Detection Kit. Test PCR. 2 ore.

http://www.anatoliageneworks.com/en/haberDetay.asp?id=53

http://www.anatoliageneworks.com/en/kitler.asp?id=360&baslik=Bosphore%20Novel%20Coronavirus%20(2019-nCoV)%20Detection%20Kit&bas=Bosphore%20Novel%20Coronavirus%20(2019-nCoV)%20Detection%20Kit

 • Australia: AusDiagnostics. Test PCR.4-6 ore.

https://www.ausdiagnostics.com/press-releases.html

 • Coreea de Sud: Bioneer. Test PCR. 8 ore.

https://eng.bioneer.com/20-scv-2122.html

https://eng.bioneer.com/20-ncv-1111.html

 • Coreea de Sud: CancerRop. Test PCR. 2 ore.

http://www.cancerrop.com/brand/mgmed/technique/pcr

 • Spania: CerTest Biotec, BD. Test PCR. 3 ore.

https://www.certest.es/products/sars-cov-2-s-gene-bd-max-system/

 • SUA: Co-Diagnostics. Test PCR. 1-2 ore.

http://codiagnostics.com/products/diagnostic-solutions/logix-smart-covid19/

 • Singapore: Credo Diagnostics Biomedical. Test PCR. Mai puţin de 1 oră.

https://credodxbiomed.com/en/news/100-credo-diagnostics-biomedical-vitapcr-sars-cov-2-assay-garners-ce-mark

 • Spania. Genomica/PharmMar Group. Test PCR. 5 ore.

https://www.genomeweb.com/infectious-disease/genomica-coronavirus-dx-kits-garner-ce-mark#.Xo4E1sgzbIU

 • Coreea de Sud: Kogene Biotech. 2019 Novel Coronavirus Real-time PCR Kit.4-6 ore.

https://www.genomeweb.com/pcr/kogene-biotech-novel-coronavirus-test-gets-regulatory-approvals-korea

 • Coreea de Sud: OsangHealthcare. Test PCR.4-6 ore.

http://www.osanghc.com/en/2766/

http://www.seegene.com/assays/allplex_2019_ncov_assay

 • Coreea de Sud: SolGent. Test PCR.2 ore.

http://www.solgent.com/english/sub020103

 • China: Vision Medicals .Test PCR.Mai putin de 12 ore.

http://www.visionmedicals.com/

 • China: Beijing Applied Biological Technologies (XABT). Test PCR.4-6 ore

http://www.x-abt.com/index.php?m=content&c=index&a=lists&catid=49

 • SUA: IDbyDNA. Test PCR.24-48 de ore.

https://www.idtdna.com/pages/landing/coronavirus-research-reagents

 • SUA: Carbon Health. Test PCR.72-144 de ore.

https://carbonhealth.com/coronavirus

 • SUA: Everlywell. Test PCR.48 de de ore.

https://www.everlywell.com/products/covid-19-test/

 • SUA: NeuMoDx. Molecular Testing Labs. Test PCR.48 de de ore.

https://www.mpo-mag.com/contents/view_breaking-news/2020-03-31/neumodx-sars-cov2-test-granted-emergency-use-authorization/

https://www.neumodx.com/our-products/

https://www.neumodx.com/preparing-to-launch-coronavirus-test/


ÎN AL 6-LEA RÂND, 235 DE COMPANII ANUNŢĂ CĂ AU DEZVOLTAT DEJA TESTE PCR SAU SUNT DEJA ÎN CURS.INCLUSIV, RAPIDE PCR

Presa Curată prezintă publicului lista acestor companii.

 1. 1drop Inc. 1copy™ COVID-19 qPCR Kit (CE-IVD) 
 2. 3B BlackBio Biotech India Ltd TRUPCR®SARS-CoV-2 RT qPCR Kit (IVD India) 
 3. 3D Biomedicine Science & Technology Co., Ltd 3DMed 2019-nCoV RT-qPCR Detection Kit (RUO) 
 4. 3D Medicine Science & Technology Co., Ltd ANDiS® SARS-CoV-2 RT-qPCR Detection Kit (US FDA-EUA – CE-IVD) 
 5. A*ccelerate Technology A*STAR Fortitude Kit 2.0 (Singapore HSA) 
 6. AB ANALITICA srl REALQUALITY RQ-SARS-CoV-2 (RUO) 
 7. AB ANALITICA srl REALQUALITY RQ-2019-nCoV (CE-IVD) 
 8. Abacus Diagnostica GenomEra SARS-CoV-2 (RUO) 
 9. Abbott Molecular Inc. Abbott RealTime SARS-CoV-2 EUA test (US FDA-EUA – CE-IVD) 
 10. Acumen Research Laboratories Pte Ltd Acu-Corona 2.0 (Singapore HSA) 
 11. Acumen Research Laboratories Pte Ltd Acu-Corona (RUO) 
 12. ADT Biotech LyteStar 2019-nCoV RT-PCR Kit 1.0 (RUO) 
 13. Advanced Molecular Diagnostics Zena Max – SARS-COV-2 Real Time PCR Detection Kit (CE-IVD) 
 14. AITbiotech abTES COVID-19 qPCR I Kit (CE-IVD) 
 15. Aldatu Biosciences PANDAA qDx SARS-CoV-2 (In development) 
 16. altona Diagnostics RealStar® SARS-CoV-2 RT-PCR Kit (RUO) 
 17. Amoy Diagnostics Co., Ltd AmoyDx® Novel Coronavirus (2019 nCoV) Detection Kit (CE-IVD) 
 18. AmpliGene India Biotech Pvt. Ltd. AmpEZ Rapid and sensitive Real time COVID-2019 test (RUO) 
 19. Anatolia Geneworks Bosphore Novel Coronavirus (2019-nCoV) Detection Kit (lab-based) (CE-IVD) 
 20. Anbio (Xiamen) Biotechnology Co., Ltd. COVID-19 Hybrid Capture Fluorescence Immunoassay Test (China FDA-EUA) 
 21. Anhui Anlong Gene Technology Co., Ltd Detection Kit for 2019-nCov nucleic acid (Fluorescence PCR) (CE-IVD) 
 22. AniCon Labor GmbH Kylt® SARS-CoV-2 Screening RTU RT-qPCR (CE-IVD) 
 23. AniCon Labor GmbH Kylt® SARS-CoV-2 Confirmation RT-qPCR (CE-IVD) 
 24. Anlongen nConV-19 Nucleic Acid qPCR Kit (China FDA-EUA – CE-IVD) 
 25. Atila BioSystems, Inc. Atila iAMP COVID-2019 Detection Kit (RUO) 
 26. Aurora Biomed Inc. SARS-COV-2 Detection Kit for the VERSA Viral Detection workstation (in development) 
 27. AusDiagnostics SARS-CoV-2, Influenza and RSV 8-well (RUO) 
 28. Bai-care (Tianjin) Biotechnology Co., Ltd Multiplex Nucleic Acid Detection Kit for Respiratory Pathogens (CE-IVD) 
 29. Bao Ruiyuan Biotech (Beijing) Co., Ltd. Novel Coronavivus(2019-nCov)Nucleic Acid Detection Kit-Multiple Fluorescence PCR (RUO) 
 30. Beijing Applied Biological Technologies Co., Ltd Multiple Real-Time PCR Kit for Detection of 2019-nCoV (China FDA-EUA – CE-IVD) 
 31. Beijing Beier Bioengineering Co., Ltd Multiple Real-time PCR kit for Detection of SARS-CoV-2 RNA (in development) 
 32. Beijing Biochem Hengye Science & Technology Development Co., Ltd SARS-CoV-2 Real-Time RT-PCR Kit (RUO) 
 33. Beijing Bohui Innovation Biotechnology Fully Automated 26 Plex RES Panel Assay (RUO) 
 34. Beijing Bohui Innovation Biotechnology Automated SarS-CoV-2 NAT (RUO) 
 35. Beijing Genskey Medical Technology Co., Ltd SARS-CoV-2 Nucleic Acid Detection Kit (RT-qPCR with Taqman-Probe) (RUO) 
 36. Beijing Kewei Clinical Diagnostic Reagent Inc. Kewei COVID-19 Antigen ELISA Test Kit (CE-IVD) 
 37. Beijing Kinhawk Pharmaceutical Co., Ltd 2019-nCoV ORF1ab/N Gene Detection Kit (Fluorescence PCR Method) (RUO) 
 38. Beijing Microread Genetics Co.,Ltd COVID-19 (SARS-CoV-2) Detection Kit (LAMP) – lab-based or near-POC (CE-IVD) 
 39. Beijing NaGene Diagnosis Reagent Co., Ltd Multiple Real-Time PCR kit for Detection of 2019-nCoV (RUO) 
 40. Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co., Ltd Wantai SARS-CoV-2 RT-PCR Kit (RUO) 
 41. BGI Health (HK) Co. Ltd. Real-time fluorescent RT-PCR kit for detecting 2019 nCoV (China FDA-EUA) 
 42. BioFire Defense, LLC BioFire COVID-19 Test (US FDA-EUA) 
 43. BIOMAXIMA S.A. SARS-CoV-2 Real Time PCR LAB-KIT™ (CE-IVD) 
 44. Biomeme COVID-19 Go Strips (RUO)
 45. bioMérieux SA SARS-COV-2 R-GENE® (ref 432720) (CE-IVD) 
 46. bioMérieux SA SARS-COV-2 R-GENE® (ref 423717) (RUO) 
 47. BIONEER Corporation AccuPower® COVID-19 Real-Time RT-PCR kit (lab-based automated kit: NCV-1111) (CE-IVD) 
 48. BIONEER Corporation AccuPower® SARS-CoV-2 Real-Time RT-PCR kit (manual kit: SCV-2122) (CE-IVD) 
 49. Biotech & Biomedicine (Shenyang) Group Ltd Real Time PCR Detection Kit For COVID-19 Coronavirus (CE-IVD) 
 50. Biotech & Biomedicine (Shenyang) Group Ltd Colorimetric and Isothermal Detection Kit for COVID-19 Coronavirus (CE-IVD) 
 51. Boditech Inc. ExAmplar COVID-19 real-time PCR kit (L) (RUO) 
 52. Cancer Rop Co., Ltd. Q-Sens® 2019-nCoV Detection Kit (CE-IVD) 
 53. Canvax Biotech qMAXSentm Coronavirus (SARS-CoV-2) RT-qPCR Detection Kit (WHO EU) 
 54. CapitalBio Technology Respiratory Virus Nucleic Acid Detection Kit (Isothermal Amplification Chip Method) (automated near-POC NAT – China-FDA) 
 55. Caspr Biotech Phantom 1.0 Dx (near-POC) (In development) 
 56. CellSafe FastRT-qPCR COVID19 detection kit (RUO) 
 57. CellSafe UltrFast RT-qLAMP COVID19 Detection kit (RUO) 
 58. CellSafe Qplex COVID-19 RT-qLAMP Assay (RUO) 
 59. Cepheid Xpert Xpress SARS-CoV-2 (US FDA-EUA) 
 60. CerTest Biotec, S.L. VIASURE SARS-CoV-2 S gene Real Time PCR Detection Kit adapted for BD MAX™ System (CE-IVD) 
 61. Certest Biotec, S.L. VIASURE SARS-CoV-2 S gene Real Time PCR Detection Kit (CE-IVD) 
 62. CerTest Biotec, S.L. VIASURE SARS-CoV-2 Real Time PCR Detection Kit (CE-IVD) 
 63. Chaozhou Hybribio Biochemistry Ltd COVID-19 Real-Time PCR Kit (manual & automated lab-based) (CE-IVD) 
 64. Chengdu Fengji Biotechnology Co., Ltd of China 2019-nCoV Nucleic acid detection kit (multiplex PCR fluorescent probe method) (RUO) 
 65. ChromaCode, Inc. ChromaCode COVID-19 Six Target Single Well Assay (RUO) 
 66. Clonit quanty-CONV-19 (CE-IVD) 
 67. Co-diagnostics Logix Smart Coronavirus disease 2019 (COVID-19) (CE-IVD) 
 68. Coyote Bioscience 2019-nCoV Prep Free QPCR Assay (near-POC) (In development) 
 69. Creative Biolabs SARS-CoV-2 (2019-nCoV) Nucleoprotein Protein ELISA Kit (RUO) 
 70. Creative Biolabs SARS-CoV-2 (2019-nCoV) Spike Protein ELISA Kit (RUO) 
 71. Credo Diagnostics Biomedical VitaPCR COVID-19 assay (RUO) 
 72. CTK Biotech, Inc. Aridia COVID-19 Real Time PCR Test (CE-IVD) 
 73. DAAN Gene Co., Ltd of Sun Yat-sen University Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real Time Multiplex RT-PCR kit (China FDA–EUA – CE-IVD) 
 74. Diagnostics for the Real World Ltd SAMBA II COVID-19 Test (near-POC NAT) (CE-IVD) 
 75. DiaSorin Molecular, LLC Simplexa™ COVID-19 Direct RT-PCR Kit (CE-IVD)
 76. Diatheva SRL COVID-19 PCR DIATHEVA Detection kit (CE-IVD) 
 77. DNA Software, Inc. Upper Respiratory Virus Panel, multiplex PCR, COVID-19, Influenza A B (in development) 
 78. Dynamiker Biotechnology (Tianjin) Co., Ltd Novel Coronavirus(2019-nCov)RT-PCR Kit (RUO) 
 79. Edinburgh Genetics Limited COVID-19 Real-time PCR Testing Kit (China FDA-EUA – CE-IVD) 
 80. Elisabeth Pharmacon spol. s.r.o. EliGene COVID19 BASIC A RT (CE-IVD) 
 81. Eurobio Scientific EurobioPlex SARS-CoV-2 Multiplex (CE) 
 82. EUROIMMUN AG EURORealTime SARS-CoV-2 (CE-IVD) 
 83. Fast Track Diagnostics Luxembourg S.à r.l., a Siemens Healthineers Company FTD-114 SARS-CoV-2 (manual & lab-based NAT) (In development) 
 84. FemtoDx COVID-19 Rapid Home Nucleic Acid Test (in development) 
 85. Fluxergy LLC Fluxergy Sample-to-Answer SARS-CoV-2 RT-PCR (In development) 
 86. Gencurix Inc. GenePro COVID-19 Detection Test v2 (CE-IVD) 
 87. Gencurix Inc. GenePro COVID-19 Detection Test (CE-IVD) 
 88. Gene Biosystems Gene Bio COVID-19 Qualitative Real Time PCR Kit Ver. 1.0 (RUO) 
 89. genedrive plc Genedrive®96 SARS-CoV-2 Kit (In development) 
 90. GeneFirst Ltd Respiratory Pathogen Panel (RUO) 
 91. GeneFirst Ltd The Novel Coronavirus (2019-nCoV) Nucleic Acid Test Kit (RUO) 
 92. GeneMe Advanced One Step FAST Covi19 KIT Two Genes Set (CE-IVD) 
 93. geneOmbio Technologies Pvt. Ltd geneOmbio COVID-19 rt-LAMP test (RUO) 
 94. General Biologicals Corporation GB SARS-CoV-2 Real Time RT-PCR (RUO) 
 95. GeneReach Biotechnology Corporation POCKIT™ Central SARS-CoV-2 (orf 1ab) Premix Reagent (RUO) 
 96. Genesystem, Co. Ltd SMARTCHECK SARS-CoV2 Detection Kit (RUO) 
 97. Genetic Signatures Limited EasyScreenTM Pan-Coronavirus/SARS-CoV-2 Detection Kit (RUO) 
 98. GenMark Diagnostics ePlex® SARS-CoV-2 Test (US-FDA EUA) 
 99. Genomica Sau CLART COVID-19 (CE-IVD) 
 100. Genomica Sau qCOVID-19 (CE-IVD) 
 101. Genomictree, Inc. AccuraTect RT-qPCR SARS-CoV-2 (CE-IVD) 
 102. GenScript 2019-nCoV qRT-PCR Detection Assay (RUO) 
 103. Getein Biotech, Inc. Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-time RT-PCR Kit (CE-IVD) 
 104. GNA Biosolutions GmbH Sars-CoV-2 Detection Kit on portable PCA Analyzer (In development) 
 105. Guangdong Huayin Medicine Science Co,. Ltd Detection Kit for 2019-nCoV RNA (RT-PCR Fluorescence Probing) (Lyophilised) (in development) 
 106. Guangzhou FulenGen Co., Ltd RT-qPCR based SARS-CoV-2 detection kit with SPRS (Spike-in Reference Standard) (In development) 
 107. Guangzhou HEAS BioTech Co., Ltd 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV) RNA ASSAY (PCR Fluorescent Probe Method) (RUO) 
 108. Guangzhou Hybribio Medicine Technology Ltd Respiratory Virus (IFVa/b + COVID-19) Real-Time PCR Kit (in development) 
 109. Guangzhou Supbio Biotechnologies, Inc Supbio SARS-CoV-2 (ORF1ab/N) (Nucleic Acid Detection Kit / PCR-Fluorescent) (RUO) 
 110. Guangzhou Tebsun Bio-Tech Development Co., Ltd SARS-CoV-2 Nucleic Acid Test (LAMP) (RUO) 
 111. Guangzhou Wondfo Biotech Co., Ltd Wondfo SARS-CoV-2 Nucleic Acid Detection Kit (RUO) 
 112. Hangzhou Bigfish Bio-tech Co., Ltd LAMP kit for qualitative detection of SARS-CoV-2 (in development) 
 113. Hangzhou Bigfish Bio-tech Co., Ltd The golden standard of SARS-CoV-2 viral nucleic acid detection (in development) 
 114. Hangzhou Dan Wei Biotechnology Co.Ltd 2019-nCoV Direct RT-qPCR Kit (in development) 
 115. Hangzhou Matridx Biotechnology Co., Ltd 2019-nCov Rapid Test Kit (RUO) 
 116. Hangzhou Testsea Biotechnology Co., Ltd New Coronavirus COVID-19 Nucleic Acid Detection Kit (Fluorescent PCR Method) (RUO) 
 117. Hibergene Hibergene (lab-based or near-POC) (In development)
 118. Hologic Panther Fusion SARS-CoV-2 assay (US FDA-EUA)
 119. Huwel Lifesciences Pvt. Ltd. Quantiplus CORONA Virus (2019nCoV) detection kit (in development) 
 120. ICBFM LAMP kit for qualitative detection of SARS-CoV-2 (RUO) 
 121. InBios International, Inc. InBios International Smart Detect SARS-CoV-2 rRT-PCR Kit (RUO) 
 122. Innovita (Tangshan) Biological Technology Co., Ltd Novel Coronavirus (2019-nCoV) Nucleic Acid Test Kit (Multiple Fluorescence PCR) (RUO) 
 123. Institute of Process Engineering, Chinese Academy of Sciences Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) Nucleic Acid Testing Kit (CAMP-based) (in development) 
 124. Integrated Nano-Technologies Palladium (In development) 
 125. iNtRON Biotechnology Inc. LiliF™ COVID-19 Real-time RT-PCR Kit (in development) 
 126. IVDbio Inc. Machine-Free, Fast and Accurate Nucleic Acid Diagnoses System for COVID-19 (in development) 
 127. Jiangsu Bioperfectus Technologies Co. Ltd PerfectLyo SARS-COV-2 Real Time PCR kit (RUO) 
 128. Jiangsu Bioperfectus Technologies Co. Ltd PerfectQ COVID-19 Coronavirus Real Time PCR Kit (RUO) 
 129. Jiangsu Microdiag Biomedicine Technology Co., Ltd Novel coronavirus 2019-nCoV nucleic acid detection kit (rRT- PCR method) (RUO) 
 130. Jiangsu Microdiag Biomedicine Technology Co., Ltd Detection of 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by LFD RT-RAA (RUO) 
 131. Jiangsu Qitian Gene Biotechnology Co., Ltd Fluorescent RAA Detection for 2019-nCoV (RUO) 
 132. Jiangxi YeLi Medical Apparatus Detection Kit for Novel Coronavirus 2019-nCoV RNA (RT-PCR Fluorescence Probing) (RUO) 
 133. JN Medsys ProTect Covid-19 RT-qPCR kit (RUO) 
 134. KH Medical Co. Ltd RADI COVID-19 Detection Kit and RADI COVID-19 Triple Detection Kit (CE-IVD) 
 135. KogeneBiotech Co. Ltd PowerChekTM 2019-nCoV Real-time PCR Kit (Korea MFDS–EUA – CE-IVD) 
 136. KRISHGEN BioSystems SARS-CoV-2 (Covid-19) Real-Time PCR Kit (as per CDC Atlanta guidelines) (CE-IVD) 
 137. Landcent Europe B.V. Real time RT-PCR Kit for the detection of SARS-CoV-2 (in development) 
 138. Liming Bio-Products Co., Ltd SrongStep®Novel Coronavirus (SARS-CoV-2) Multiplex Real-Time PCR Kit (CE-IVD) 
 139. Luminex Corp. NxTAG CoV Extended Panel (RUO) 
 140. Luminex Corp. ARIES SARS-CoV-2 Assay (US FDA) 
 141. Mabsky Bio-Tech Co., Ltd COVID-19 virus (2019-nCOV) Triple-Detection Kit (Real-Time PCR Method) (CE-IVD) 
 142. Mabsky Bio-Tech Co., Ltd Influenza A virus, Influenza B virus & COVID-19 virus (2019-nCoV) Triple-Detection Kit (CE-IVD) 
 143. Mabsky Bio-Tech Co., Ltd COVID-19 virus (2019-nCoV) Dual-Detection Kit (CE-IVD) 
 144. Maccura Biotechnology Co., Ltd SARS-CoV-2 Fluorescent PCR (China FDA-EUA – CE-IVD) 
 145. Mammoth Biosciences SARS-CoV-2 DETECTR (in development) 
 146. Medical & Biological Laboratories Co., Ltd FLUOROSEARCH Novel Coronavirus (SARS-CoV-2) Detection Kit (RUO) 
 147. Medical Innovation Ventures Sdn Bhd. GenoAmp® Real-Time RT-PCR SARS-CoV-2 (CE-IVD) 
 148. Medical System Coronavirus PCR test (China FDA – CE-IVD) 
 149. MedStar Medical Co., Ltd One-step Direct Realtime PCR Test Kit of 2019-nCoV Coronavirus (in development) 
 150. MGI Tech Co., Ltd Fast SARS-CoV-2 NAT with CRISPR assay by digital microfluidics automation (in development) 
 151. MiCo Biomed Co. Ltd VERI-QTM PCR 316 COVID-19 detection system (CE-IVD) 
 152. Mikrogen GmbH ampliCube Coronavirus SARS-CoV-2 (RUO) 
 153. Mikrogen GmbH ampliCube Coronavirus Panel (CE-IVD) 
 154. Mobidiag Novadiag® COVID-19 + InfA/B (lab-based & near-POC) (in development) 
 155. Molbio Diagnostics Pvt Ltd Truenat SARS CoV-2 (lab-based or near-POC) (India DCGI) 
 156. Mylab Discovery Solutions Pvt. Ltd PathoDetect CoVID-19 Detection Kit (RUO) 
 157. Nanjing Vazyme Medical Technology Co., Ltd 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Triplex RT-qPCR Detection Kit (CE-IVD) 
 158. NanoBio Lab, A*STAR Research Entities Isothermal Exponential Amplification for COVID-19 Detection (RUO) 
 159. National Institute for Control of Vaccines and Biologicals Accupid nCoV 2019 Detection Kit (RUO) 
 160. Next Pharma Inc. DiaCarta’s QuantiVirusTMSARS-CoV-2 Test (US FDA-EUA – CE-IVD) 
 161. Ningbo Health Gene Technologies Co. Ltd. SARS-CoV-2 Virus Detection Diagnostic Kit (RT- qPCR Method) (RUO) 
 162. Norgen Biotek Corp 2019-nCoV TaqMan RT-PCR Kit (Catalog# TM67100) (RUO) 
 163. Novacyt/primerdesign genesig Real-Time PCR COVID-19 (USA FDA-EUA – WHO-EUL – CE-IVD)
 164. OPTOLANE Technologies Inc. Dr. PCR COVID-19 Viral Load 20K (lab-based) (RUO) 
 165. OsangHealthcare GeneFinder COVID-19 Plus RealAmp Kit (CE-IVD)
 166. Paragon Genomics Inc. CleanPlex SARS-CoV-2 Research and Surveillance NGS Panel (RUO) 
 167. PaxGen Bio Co. Ltd PaxView COVID-19 real time RT-PCR (RUO) 
 168. PCL Inc. PCLMD™ nCoV one step RT-PCR Kit (Korea MFDS – CE-IVD) 
 169. PerkinElmer Inc. PerkinElmer® SARS-CoV-2 Realtime RT-PCR Assay (CE-IVD) 
 170. PlexBio Co., Ltd PlexBio CoVid19/SARS/Influenza A, B Detection kit (in development) 
 171. Progenie Molecular S.L.U. RealCycler CORO (CE-IVD) 
 172. Promis Diagnostics SensDtect RT-qPCR SARS CoV-2 (RUO) 
 173. QIAGEN GmbH QIAstat-Dx Respiratory Panel 2019-nCoV (US FDA-EUA – CE-IVD) 
 174. Qingdao Jianma Gene Technology Co., Ltd. COVID-19 Nucleic Acid Detection Kit (Rapid PCR Fluorescence Method) (RUO) 
 175. QuantuMDx QPOC™ Point of Care NAT for SARS-CoV-2 (In development) 
 176. QuantuMDx QuantuMDx NAT for SARS-CoV-2 (In development) 
 177. Quidel Lyra SARS-CoV-2 Assay (US FDA-EUA)
 178. R-Biopharm AG RIDA® GENE SARS-CoV-2 RUO (PG6815RUO) (RUO) 
 179. RainSure Scientific Co., Ltd RainSure COVID-19 dPCR Detection Kit (lab-based) (RUO) 
 180. Randox Laboratories Ltd Extended Coronavirus Array (lab-based or near-POC) (RUO) 
 181. Roche Molecular Diagnostics cobas® SARS-CoV-2 (for use on the cobas® 6800/8800 Systems) (US FDA-EUA – WHO EUL) 
 182. Sacace BIOTECNOLOGIES SARS-CoV-2 Real-TM (CE-IVD) 
 183. Sansure Biotech, Inc. Novel Coronavirus (2019-nCoV) Nucleic Acid Diagnostic Kit (PCR-Fluorescence Probing) (China FDA–EUA – CE-IVD) 
 184. SD BIOSENSOR Inc. STANDARD M nCoV Real-Time Detection Kit (Korea MFDS–EUA – CE-IVD) 
 185. SEASUN BIOMATERIALS U-TOP™ COVID-19 Detection Kit (Korea MFDS-EUA – CE-IVD) 
 186. Seegene, Inc. Allplex 2019-nCoV assay (Korea MFDS-EUA – CE-IVD) 
 187. Selfdiagnostics Deutschland GmbH Multitest (in development) 
 188. Sente Biolab Senteligo Covid-19 qRT PCR Detection Kit (CE-IVD) 
 189. Sentinel CH STAT-NAT® Covid-19 HK and STAT-NAT® Covid-19 B (CE-IVD) 
 190. Shaanxi Lifegen Co., Ltd Novel coronavirus (COVID-19) nucleic acid detection kit (fluorescent PCR method) (CE-IVD) 
 191. Shandong Shtars Biological Industry Co., Ltd Novel Coronavirus (SARS-CoV-2) Real Time Multiplex RT-PCR Kit User Manual (RUO) 
 192. Shanghai Fosun Long March Medical Science Co.,Ltd. 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) RT-PCR Detection Kit (RUO) 
 193. Shanghai GeneoDx Biotechnology Co., Ltd Novel Coronavirus 2019-nCoV Nucleic Acid Detection Kit (Fluorescent PCR Method) (China FDA–EUA) 
 194. Shanghai Igenetec Diagnostics Co., Ltd Novel Coronavirus SARS-CoV-2 Nucleic Acid Detection Kit (Isothermal Amplification on Microfluidic Chip) (RUO) 
 195. Shanghai Kehua Bio-engineering Co., Ltd SARS-CoV-2 Nucleic Acid Test (RUO) 
 196. Shanghai Rendu Biotechnology Co., Ltd AmpSure 2019-nCov RNA Assay (RUO)
 197. Shanghai ZJ Bio-Tech Co., Ltd/Liferiver Liferiver Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real Time Multiplex RT-PCRT kit (China FDA–EUA – CE-IVD) 
 198. Shen Zhen Shineway Technology Corporation SARS-CoV-02 PCR Testing Kit (RUO) 
 199. Shenzhen Puruikang Biotech Co., Ltd Detection Kit for 2019-Novel Coronavirus RNA (RT-PCR-Fluorescence Probing) (CE-IVD) 
 200. Shenzhen Tailored Medical Ltd New Coronavirus (SARS-CoV-2) Nucleic Acid Detection Kit (PCR-Fluorescent Probe Method) (CE-IVD) 
 201. Sherlock Biosciences Sherlock™ CRISPR SARS-CoV-2 (in development) 
 202. SignalDT Biotechnologies (SZ), Inc. LyoDx® A Freeze-Dried Real-Time RT-PCR Detection Reagent for SARS-CoV-2 (in development) 
 203. Solgent Co.Ltd DiaPlexQ™ Novel Coronavirus (2019-nCoV) Detection Kit (Korea FDA-EUA – CE-IVD) 
 204. Star Array Ptd. Ltd 8-minute RT-qPCR direct PCR testing system for SARS-CoV-2 detection (RUO) 
 205. STILLA COVID-19 Multiplex Crystal Digital PCR detection kit (In development) 
 206. SunStar Joint Stock Company LAMP-COVID-19 (RUO) 
 207. Suzhou BTA Biotech Co. Ltd Real time RT-PCR Kit for the detection of SARS-CoV-2 (China-FDA EUA) 
 208. Systaaq Diagnostic Prouducts 2019-Novel Coronavirus (COVID-19) Real Time PCR Kit (CE-IVD)
 209. TargetingOne Novel Coronavirus (SARS-CoV-2) nucleic acid detection kit (Digital PCR method) (RUO) 
 210. Tellgen Corporation SARS-CoV-2 Nucleic acids detection kit based on Real-Time PCR platform (CE-IVD) 
 211. Thermo Fisher Scientific TaqManTM SARS-CoV-2 Assay Kit v2 (RUO) 
 212. Thermo Fisher Scientific TaqPath COVID-19 Combo Kit (USA FDA-EUA) 
 213. TIB Molbiol/Roche Diagnostics LightMix Modular SARS-CoV-2 (COVID19) N-gene (RUO)
 214. TIB Molbiol/Roche Diagnostics LightMix Modular SARS-CoV-2 (COVID19) E-gene (RUO)
 215. TIB Molbiol/Roche Diagnostics LightMix Modular SARS-CoV-2 (COVID19 RdRP-gene (RUO)
 216. Ustar Biotechnologies (Hangzhou) Ltd EasyNAT Integrated, Automated Molecular Diagnostic Assay for COVID-19 RNA (RUO) 
 217. Veredus Laboratories Pte Ltd VereCoV™ Detection Kit and VerePLEX™ Biosystem (Singapore HSA – CE-IVD) 
 218. Vircell, S.L. AMPLIRUN® TOTAL SARS-CoV-2 CONTROL (SWAB) (in development) 
 219. Vircell, S.L. SARS-COV-2 REALTIME PCR KIT (CE-IVD) 
 220. Vircell, S.L. AMPLIRUN® SARS-CoV-2 RNA CONTROL (RUO) 
 221. Vircell, S.L. AMPLIRUN® CORONAVIRUS SARS (2003) RNA CONTROL (RUO) 
 222. Vision Biotechnology Research & Development VISION COVID19 Easyprep Test Kit (IFA ISO 9001: 2015) 
 223. Vitassay Healthcare S.L. Vitassay qPCR SARS-CoV-2 (CE-IVD) 
 224. Wells Bio, Inc. careGENE™ N-CoV RT-PCR kit (Korea MFDS – CE-IVD) 
 225. Wells Bio, Inc. careGENE™ COVID-19 RT-PCR kit (Korea MFDS – CE-IVD) 
 226. Wuhan Easydiagnosis Biomedicine Co., Ltd SARS-CoV-2 nucleic acid test kit (China FDA–EUA – CE-IVD) 
 227. Wuhan HealthCare Biotechnology Co., Ltd Corona Virus Disease 2019 (COVID-19) Nucleic Acid Detection Kit (CE-IVD) 
 228. Wuxi Shenrui Bio-pharmaceuticals Co. Ltd Covflu-SR, Coronavirus 2019-nCoV and influenza virus A/B nucleic acid detection (in development) 
 229. Xi’an Goldmag Nanobio Tech Co., Ltd Real-Time RT-PCR assays for the detection of SARS-CoV-2 (CE-IVD) 
 230. Xiamen Zeesan Biotech Co., Ltd. SARS-CoV-2 Test Kit (CE-IVD) 
 231. Xi’an Tianlong Science and Technology Co.,Ltd. COVID-19 ORF1ab/N Gene PCR Detection Kit (RUO) 
 232. Yaneng BIOscience (Shenzhen) Co., Ltd COVID-19 Nucleic Acid Detection Kit (Multiplex Real Time PCR) (RUO) 
 233. Zhuhai Haitai Biological Pharmaceutical Co., LTD Novel Coronavirus (2019-nCoV)/Flu A/Flu B Real-time Multiplex RT-PCR Kit (manual & automated lab-based) (RUO) 
 234. Zhuhai Livzon Diagnostics Inc. Diagnostic Kit for Nucleic Acid to nCoV-2019 (PCR- Fluorescence Probe) (RUO) 
 235. Zybio, Inc. SARS-CoV-2 Nucleic Acid Detection Kit (PCR-Fluorescent Probe Method) (CE-IVD) 

ÎN AL 7-LEA RÂND. ŞI MINISTERUL SĂNĂTĂŢII RECUNOAŞTE TESTAREA RAPIDĂ SIMPLĂ ŞI EFICIENTĂ DE DETECTARE A ANTIGENTULUI DESPRE CARE MOLDOVAN SPUNE CĂ NU EXISTĂ!

Dar Ministerul Sănătăţii se încurcă în linkuri: dă linkul producătorilor americani în loc de producătorii autorizaţi de OMS. Iar din cele bune pentru UE n-a găsit decât 3 din 90! Că aşa a copiat de pe alt document.

Într-un document postat pe siteul ministerului Sănătăţii pe 1 aprilie 2020, Comisia de Microbiologie Medicală a MS recunoaşte cele două tipuri de teste.

Primul tip/normale– sunt testele pentru detecţia acidului nucleic viral, dar când ajunge la lista producătorilor autorizaţi, Ministerul Sănătăţii introduce lista FDA, adică a US Food & Drug Administration (SUA) şi nu pe cea a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la care susţine public că se raportează.

Al doilea tip de teste pe care îl recunoaşte Ministerul Sănătăţii din România- sunt testele care identifică tot acizii nucleici (cele rapide), spune că sunt o alternativă simplă şi eficentă pentru point- of care- fără a necesita personal cu expertiză înaltă care pot fi foarte utile pentru diagnosticul rapid al personalului medical sau al pacienţilor simptomatici, sunt recomandate pentru situaţii de urgenţă ATI, dar scrie de la sine putere că nu sunt recomandate pentru screening, iar probele trebuie confirmate tot prin RT- PCR.

Deşi testele rapide – point of care- sunt tot PCR.

Mai mult, Ministerul Sănătăţii din România susţine că FIND (organizaţia non-guvernamentală) are pe site doar 10 teste de detecţie a antigentului SARS-CoV-2, cu marcaj UE, iar „din datele provenite de la autoritățile competente din 18 țări europene, numai trei astfel de teste sunt disponibile pe piața UE începând cu 26 martie 2020”.

În realitate, pe FIND sunt 236 de teste moleculară a coronavirusului, 198 sunt comercializate şi 90!!! dintre acestea poartă marcajul CE-IVD.

Numai că documentul Ministerului Sănătăţii este copiat cuvânt cu cuvânt de pe un document al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, agenţia UE de la Stockholm, Suedia care are drept scop consolidarea sistemelor de apărare ale Europei împotriva bolilor infecţioase.

Documentul susţine că „testele de detectare a antigenului detectează componente virale prezente în timpul infecției în probe ca secrețiile nazofaringiene”.

Adică exact ceea ce susţine public Horaţiu Moldovan că nu există.

1 2

Lasă un răspuns