Noul coronavirus se reproduce RAPID ÎN GÂT, au descoperit germanii. Comparaţia cu SARS

0
55

Oamenii de știință din Germania au stabilit că coronavirusul care provoacă Covid-19 se poate reproduce rapid în gâtul oamenilor, ceea ce îl face mult mai ușor decât virusul Sars şi ca acesta să fie transmis de la o persoană la alta.

Studiul, care a fost publicat în Nature pe 1 aprilie, a fost realizat de echipe de la Berlin, Munchen și Cambridge și se bazează pe tratamentul clinic al unui grup de nouă pacienți cu Covid-19.

Concluziile sugerează că noul coronavirus se poate răspândi cu ușurință prin picături, ceea ce indică faptul că această metodă de transmitere ar trebui să fie un focus al măsurilor de izolare, potrivit echipei conduse de Christian Drosten de la Spitalul Universitar Charité din Berlin și Clemens Wendtner de la Clinica Schwabing din Munchen.

De asemenea, evaluarea a venit pe măsură ce Organizația Mondială a Sănătății a schimbat discursul săptămâna trecută, recunoscând că utilizarea măștilor de față de către publicul larg poate ajuta la oprirea transmiterii de la om la om.

Cei nouă pacienți au avut simptome ușoare și au fost nişte oameni de vârstă mijlocie, tratați într-un spital din Munchen.

Tampoanele administrate din gât în prima săptămână de simptome ale pacienților au fost toate pozitive pentru virus. 

Dar mai puțin de 40 %  din probele de tampon pentru pacienții în același stadiu cu sindrom respirator acut sever (Sars) a dat un rezultat pozitiv.

„De asemenea, încărcarea virală a diferit considerabil [între virusurile Sars și Covid-19]”, au spus cercetătorii. 

„În studiul de față, concentrațiile de vârf au fost atinse înainte de ziua a 5-a și au fost de peste 1.000 de ori mai mari decât [cele pentru vârful tamponului Sars]”.

Ca și coronavirusul Sars, coronavirusul Covid-19 are proteine ​​spike care îl ajută să fuzioneze cu un receptor de celule umane numit ACE2, permițând virusului să intre în țesut. Astfel de receptori sunt mai frecventi în tractul respirator inferior, ceea ce oamenii de știință au considerat că explică infecțiile pulmonare adesea prezente la pacienții Sars și Covid-19.

Însă, proteinele spike ale noului virus aveau caracteristici care o făceau mai bună decât omologul său Sars la fuziunea cu celulele umane, potrivit unor alte studii, inclusiv cercetări lansate luna trecută de o echipă de la Universitatea Fudan din Shanghai.

Cercetătorii germani au spus că aceste caracteristici speciale de fuziune ar putea fi motivul pentru care corovirusul Covid-19 a fost atât de evident în tractul respirator superior, în ciuda faptului că există mai puțini receptori.

Cercetătorii au adăugat că au găsit dovezi puternice care sugerează că virusul s-ar putea reproduce nu doar în plămâni, ci și în gâtul unui pacient.

Studiul a spus că noul coronavirus a avut trăsături similare cu virusul Sars în ceea ce privește reproducerea în plămâni și tractul digestiv.

Dar noul virus a fost mult mai contagios, deoarece a fost, de asemenea, vărsat prin tractul respirator superior în zilele anterioare de boală, au spus ei.

https://twitter.com/saffron_comrade/status/1247761285850091523

Lasă un răspuns