De ce își vând vedetele de la Hollywood vilele în grabă?

Vedete de la Hollywood - Jim Carrey, Kylie Jenner și Britney Spears - își vând proprietățile din Los Angeles în grabă - arată The Independent.
0
95

Vedete de la Hollywood – Jim Carrey, Kylie Jenner și Britney Spears – își vând proprietățile fastuoase din Los Angeles în grabă – arată The Independent.

Ziarul explică că vânzările rapide ale starurilor au coincis cu anunțarea de către autoritățile locale a unui nou impozit pe proprietate. El este destinat să ajute statul în „criza persoanelor fără adăpost”.

„Taxa de ședere” va intra în vigoare la Los Angeles pe 1 aprilie. După această dată, proprietarii de vile de peste 5 milioane de dolari vor fi obligați să plătească o taxă de transfer de proprietate de 4%.

Oficialii orașului spun că taxa va „genera un nou flux de venituri pentru proiectele de locuințe la prețuri accesibile și va ajuta la combaterea sărăciei.

Potrivit „NYT”, se apropie termenul limită pentru introducere a taxei. Iar asta i-a determinat pe milionarii care vând proprietăți în Los Angeles să-și scadă prețurile și să introducă oferte mai favorabile.

Staruri de la Hollywood precum Jim Carrey, Britney Spears și Kylie Jenner și-au scos la vânzare vilele în ultimele luni, a informat The Independent pe 28 martie.

Vedetele de la Hollywood își vând vilele

Jim Carrey și-a scos la vânzare cei 1.100 de metri pătrați pentru 29 de milioane de dolari în februarie.

Între timp, Spears urma să-și pună conacul de 1.000 de metri pătrați la vânzare pentru 12 milioane de dolari „la doar șase luni după ce ea și soțul ei Sam Asghari l-au cumpărat”, a raportat The Independent.

Vila cu șapte dormitoare și zece băi, achiziționată în 2018 pentru 20,4 milioane de dolari, a fost vândută în octombrie anul trecut pentru peste 33 de milioane de dolari.

În aprilie anul trecut, Mark Wahlberg – cu mult înainte de introducerea taxei – și- a scos la vânzare conacul din Beverly Hills pentru 87,5 milioane de dolari .

Cu toate acestea, a redus prețul cerut la 79,5 milioane de dolari în noiembrie și, în cele din urmă, a găsit un cumpărător în februarie acest an.

Potrivit „Los Angeles Times”, locuința aparținând actorului era de fapt un complex imens, care avea teren de golf și skate park. La momentul punerii la vânzare, reședința în suprafață de 30,5 mii metri pătrați a fost a șaptea cea mai mare casă de pe piață din Los Angeles.

Los Angeles se luptă cu o criză a persoanelor fără adăpost

Brokerul imobiliar de lux Tyrone McKillen susține că, după anunțul „taxei de ședere” a observat o creștere uriașă a numărului de cumpărători care doresc să încheie o afacere până pe 31 martie.

„A provocat un pic de frenezie”, a spus el. „Și eu mi-am vândut singur casa ”, a adăugat el.

Oficialii orașului Los Angeles susțin că veniturile din noua taxă vor permite orașului să combată criza persoanelor fără adăpost care s-a intensificat în ultimii ani.

Corturile oamenilor fără adăpost – adevărate orașe –  au apărut în parcuri, pe trotuare și sub autostrăzi.

Potrivit Autorității pentru Servicii fără Adăpost din Los Angeles, numărul persoanelor fără adăpost din oraș a crescut de la 28.000 în 2016, la aproape 42.000 în februarie 2022.

Lasă un răspuns