SPANIA. MĂSURI DURE DE MONITORIZARE: FIECĂRUI ANGAJAT ÎNTORS LA MUNCĂ I SE VA LUA TEMPERATURA! Contributor Presa Curată

0
57

Guvernul Cataloniei și Departamentul de Sănătate al regiunii autonome solicită ca fiecărui angajat întors la muncă să-i fie luată temperatura înainte de începerea activității.

Autoritățile au prezentat un document prin care se recomandă insistent ca orice angajat găsit cu o temperatură mai mare de 37, 3 °C sau care prezintă simptome respiratorii tipice CORONAVIRUS, să se izoleze imediat la domiciliu și să solicite efectuarea unui test PCR.

Mai mult, guvernul catalan va pune la dispoziția firmelor un chestionar care să ajute la identificarea simptomelor COVID-19 și, nu în ultimul rând, recomandă utilizarea aplicației mobile Stopcovid19.

Aceste măsuri sunt doar o sugestie, având în vedere că guvernul central de la Madrid deține controlul și puterea de decizie asupra masurilor finale luate împotriva CORONAVIRUS.

Info Stopcovid19:

Cu ajutorul aplicație Stopcovid19, autoritățile sanitare catalane vor monitoriza starea fiecărui infectat sau potențial infectat CORONAVIRUS și, în funcție de datele trimise, dacă va fi necesar, va fi alertat centrul de asistență medicală primară sau serviciile medicale de urgență.
Pentru a fi cât mai eficientă, aplicația va solicita utilizatorului Codul de Identificare Personal (CIP) – care se găsește pe cardul sanitar – și activarea sistemul GPS.

Din Madrid, Mircea Apostol

Lasă un răspuns