România urcă pe rata mortalităţii. Oficialii Guvernului induc în eroare românii

0
100

UPDATE. Şi sociologul Vladimir Ionaş arată în propriul calcul cât de departe este România la rata testării.

“Din nou văd că foarte multă lume vorbește cu satisfacție despre faptul că am făcut (total) mai multe teste decât multe țări, mai ales decât vecinii noștri. Tabelul ăsta e la zi, cu datele actualizate. Conform numărului de teste realizate la un milion de locuitori suntem jos. Doar Bulgaria stă mai prost decât noi. Am lăsat SUA în tabel, pe prima poziție, tocmai pentru a îi ajuta pe unii să înțeleagă cât de mult contează numărul total de teste realizate și cât contează numărul de teste la un milion de locuitori.”

UPDATE. Oficialul ministerului Muncii, Adrian Moraru, consilier al ministrului Violeta Alexandru, induce public în eroare românii, prezentând cifre care nu sunt raportate la aceeaşi bază, numărul de locuitori fiind diferit de la stat la stat.

Date oferite luni, 13 aprilie 2020, de Guvernul României, arată că România creşte pe curba mortalităţii, având deja 17 decese pe milionul de locuitori, spre deosebire de media mondială care este de 14,8 morţi la 1 milion de locuitori.

Situaţia pe România, datele Guvernului

România se află astfel, în cazul deceselor, în spatele unor state ca Cehia, Bosnia Herţegovina, Turcia, Israel, Finlanda, Serbia, Grecia, Republica Moldova, Polonia, Croaţia, Bulgaria, ultima având de exemplu doar 4 morţi la 1 milion de locuitori.

Worlmeters.com

Nici în privinţa testărilor la 1 milion de locuitori România nu stă bine. Are o rată fluctuantă, în condiţiile în care majoritatea statelor cresc testarea pentru a opri expansiunea virusului pe teritoriul lor, iar România în continuare nu face suficient de multe teste.

Datele oficiale arată că, la rata testării, România este după Norvegia (23.483 de teste la 1 milion de locuitori), Estonia, Elveţia, Slovenia, Italia, Austria, Portugalia, Germania, Letonia, Lituania, Cipru, Irlanda, Australia, Israel, Noua Zeelandă, Hong Kong, Spania, Danemarca, Singapore, Cehia, Canada, Coreea de Sud, Rusia, Belgia, SUA, Finlanda, Slovacia, UK, Franţa, Muntenegru, Turcia, Croaţia, Chile, Grecia, Polonia, Ungaria, Bosnia, Panama.

România a făcut doar 3493 de teste la 1 milion de locuitori. Duminică, România a efectuat doar 4876 de teste.

Worlmeters.com
1 2

Lasă un răspuns