Natura este cel mai bun artist

0
89

Aurora australis a fost vizibilă în Australia. A fost surprinsă de fotografi ca un spectacol veritabil al naturii.

Presa din Australia relatează că aurora australis a coincis zilele acestea cu bioluminiscența. Adică cu capacitatea organismelor vii de a străluci.

Fenomenul neobișnuit a fost surprins de fotograful Ben Swanson. Iar varietatea culorilor este uimitoare.

Biroul de Meteorologie al Australiei emisese deja o alertă de auroră, ca să atenționeze cetățenii.

Lumina uluitoare a fost vizibilă după apusul soarelui „în condiții bune de observare la altitudini mari” atât în ​​Australia, cât și în Noua Zeelandă.

Potrivit Biroului, aurora australis a fost vizibilă și în „întreaga Tasmanie”, unde de obicei este văzută doar în sud.

Șansele de a vedea o auroră cresc între martie și septembrie. Atunci câmpul magnetic al Pământului este cel mai bine orientat pentru a interacționa cu vânturile solare.

Dar condițiile trebuie să fie corecte. Este nevoie de o noapte întunecată cu nori mici și luna nu trebuie să strălucească atât de tare.

Aurorele strălucitoare durează aproximativ trei ore. Se desfășoară în general între orele 22:00 și 2:00, a spus biroul de meteorologie.

Fenomenul electric natural rezultă din diferite interacțiuni din atmosfera Pământului. Aurorele apar ca o perdea de lumină sau strălucire și sunt cel mai adesea verzi. Dar și roșii și albastre.

Furtuna geomagnetică poate afecta operațiunile sateliților de comunicații, GPS-urile, sistemele de alimentare și navele spațiale.

Lasă un răspuns