EXCLUSIV. Comisia Europeană monitorizează România pe coronavirus: România stă prost

0
73

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), agenţia Uniunii Europene, înfiinţată acum 15 ani la Stockholm, Suedia, care se ocupă doar cu întărirea sistemelor de apărare ale Europei împotriva bolilor infecțioase, monitorizează zilnic toate statele Uniunii Europene, inclusiv România, pe modul cum fac faţă la expansiunea de coronavirus pe teritoriul lor.

Zilnic, ECDC întocmeşte un raport pe evoluţiile din fiecare stat pe care îl prezintă public. Şi rapoartele despre România sunt prezentate public.

Presa Curată prezintă astăzi evaluarea ECDC în premieră pentru publicul din România.

Ca atare, pentru astăzi, ECDC transmite României că are o creştere pe mortalitate faţă de ieri. Ieri, ECDC transmitea că România are o creştere pe contagiune faţă de alaltăieri. Ceea ce înseamnă că prezentele acţiuni guvernamentale nu sunt suficiente pentru oprirea pandemiei pe teritoriul României.

https://twitter.com/CovidCountries/status/1250379629615034368
https://twitter.com/CovidCountries/status/1250019741164503040

De altfel, această creştere în principal pe mortalitate, este văzută şi de alte raportări internaţionale, România desprinzându-se tot mai mult de rata medie mondială de decese.

Rata medie mondială de deces este astăzi de 16,4 la 1 milion de locuitori, România tot astăzi a ajuns la 19 morţi pe 1 milion de locuitori.

Nici la fundamentala testare a populaţiei, România nu reuşeşte să performeze foarte mult, abia de ieri reuşind să depăşească Ungaria, care are jumătate ca număr din populaţia României, doar 9,6 milioane de locuitori, în timp ce România are 19,4 milioane de locuitori.

De asemenea, zilele trecute, revista americană Forbes a anunţat că România este unul dintre puţinele state UE care are risc mare de extindere de coronavirus şi este nesigură din punct de vedere al siguranţei populaţiei, raport prezentat în exclusivitate de Presa Curată.ro.

CITEŞTE ŞI…

Lasă un răspuns