SPARANGHELUL se lasă cu ROMÂNI MORŢI de COVID-19. Firma familiei FLUTUR a trimis oameni la sparanghel

0
84

„Potrivit informațiilor SPIEGEL, un ajutor de recoltă din România a murit în urma unei infecții cu corona la Bad Krozingen în Baden-Württemberg, la sud-vest de Freiburg. 

Omul de 57 de ani a fost găsit mort în locul unde era cazat sa pe 11 aprilie. La început, cauza morții era neclară. Un test pentru Covid-19 a fost atunci pozitiv. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul.

Potrivit informațiilor SPIEGEL, decedatul a ajutat la recoltarea sparanghelului în operațiunea Krozingen. Trebuie să fi fost infectat cu virusul din Germania. 

Înainte de moarte, se spune că s-a plâns de tuse și de nasul curgător. După moartea sa, departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri, conform informațiilor SPIEGEL, pentru a preveni o nouă izbucnire a virusului printre ajutoarele de recoltare.

Imprejurimile bărbatului sunt examinate, persoanele de contact sunt examinate pentru posibile cazuri suplimentare de infecție. Decedatul a fost unul dintre sutele lucrătorilor de recoltare care se află în prezent în Baden-Württemberg. 

Cererea de lucrători sezonieri este mare în regiunea agricolă, mai ales când recolta de sparanghel este acum în plină desfășurare. Întreprinderile de fructe, legume și vinicultură caută urgent și ajutor.

Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie să fie necesari 4900 de ajutoare pentru recoltare, după cum a spus un purtător de cuvânt al ministerului. Abia la începutul lunii, guvernul federal a decis să zboare 40.000 de lucrători sezonieri din Europa de Est în aprilie și mai, în ciuda virusului rasunător după ce pandemia Corona interzisese inițial acest lucru.

Potrivit Baden-Airpark GmbH, în jur de 3.000 de ajutoare de recoltare din România au ajuns pe aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden între 9 și 14 aprilie. 

Conform informațiilor SPIEGEL, ajutorul care a murit la Bad Krozingen se aflau în Germania de mult timp. Se spune că a intrat în Republica Federală pe 20 martie.

https://bunadimineatasuceava.ro/featured/firma-familiei-flutur-a-trimis-sucevenii-la-cules-de-sparanghel-in-germania/?fbclid=IwAR3MfhBC4hurItgF4bfqJnbTcvguqFwCMfNJG-JkugG65DBSPPByhc-vHbc#.XpdCUcgzbIX

Lasă un răspuns