După anunţul lui Trump, OMS PIERDE 900 milioane de dolari de la SUA! Contributor Presa Curată

0
60

În plină criză sanitară, Donald Trump a anunțat tăierea fondurilor destinate Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), și nu a ezitat să facă acuzații dure în privința modului în care organismul internațional a gestionat pandemia COVID-19.

Trump a acuzat aseară OMS că a încercat să mușamalizeze situația, și că a dat dovadă de o atitudine părtinitoare în raport cu regimul dictatorial chinez.

În timpul discursului de la Casa Albă, președintele Trump a lovit dur în OMS și a acuzat în mod direct instituția că a acționat în funcție de interesele Chinei, dând un răspuns întârziat și prost în ceea ce privește pericolul sanitar abătut asupra Planetei.

Mai mult, tăcerea OMS în legătură cu moartea unor cercertători și doctori chinezi și a restricțiile impuse de China asupra informațiilor legate de originea CORONAVIRUS – au stârnit indignarea președintelui american.

De asemenea, potrivit acuzațiilor facute de Trump, una dintre cele mai periculoase și dezastruoase decizii ale OMS a fost opoziția față de restricționarea călătoriilor din China, președintele arătându-si convingerea că nenumărate vieți ar fi fost salvate dacă restricțiile de călătorie – din și către China – ar fi fost impuse mai devreme. GAFELE DE NEIERTAT ALE OMS.

Din momentul în care Administrația Trump a decis restricționarea călătoriilor, Organizația Mondială a Sănătății a criticat măsura, prin a spune că “restricțiile privind întrarea pasagerilor din zonele afectate nu sunt eficiente în prevenirea apariției de noi cazuri, însă pot avea un impact economic și social semnificativ”.

Mai mult, instituția a așteptat până pe 30 ianuarie să declare virusul o urgență internațională și a tăcut în momentul în care medicilor chinezi le erau cenzurate vocile.

De asemenea, inclusiv pe 29 februarie, organismul internațional a criticat măsurile restrictive impuse deplasărilor ca, mai apoi, pe 11 martie, să declare PANDEMIE GLOBALĂ de CORONAVIRUS. “Națiunile lumii care au decis să respecte indicațiile OMS și să nu inchidă frontierele, au contribuit la propagarea accelerată a virusului la nivel global”, a mai declarat Trump.

Din Madrid, Mircea Apostol

Mai mult, gafa majoră a OMS a fost anunţul public din 14 ianuarie 2020, că nu sunt dovezi că noul coronavirus are transmitere umană- de la om la om, ceea ce s-a dovedit absolut fals.

Conferintă Donald Trump:

Lasă un răspuns