Ion Cristoiu anunţă iar că a rupt colaboarea cu EvZ din cauza lui Dan Andronic şi pentru că a criticat acordul MAI- BOR: „El ori părea drogat, ori părea cu misiune”

0
140

Ion Cristoiu, înregistrare video: „ Bună seara, e 12 noaptea. Voi vorbi în principal despre această bulibăşeală a acordurilor, 2 acorduri dintre MAI şi BOR privind distribuirea Luminii de Paşti.

E târziu, e 12 noaptea. De fapt, m-a enervat cumplit. (…) Am fost la Victor Ciutacu. Acolo, confratele meu mai tânăr, Dan Andronic a primit, a venit cu o misiune, nu ştiu. De acasă, din familie, cine i-a dat-o. De a mă contrazice flagrant în legătură cu acordul şi prin asta de a tăia comunicarea.

Lumea nu a mai fost atentă la ce spunea Cristoiu, eu ştiu, e o tehnică veche, ştiu, o cunosc. (…) E Cristoiu invitat la RTV. Şi n-au curaj să spună dacă l-au invitat dimineaţă, seara să îi spună: ştiţi între timp, am primit, mă rog, telefoane de sus şi am zis că totuşi dvs insistaţi prea mult. Eram deja cunoscut împotriva acestor acorduri. Sau să sune: domn’le nu mai vrem (…).

În seara asta, m-am pomenit cu Dan Andronic. Colaborez! Sau colaboram până în seara asta că am descis să nu mai colaborez. EvZ, elevul meu.

Şi m-am trezit că el ori părea drogat, ori părea cu misiune. Adică eu îi spuneam: în acordul vechi, în aveam, dar nu îl aveam, la nu ştiu ce punct, se spune că Miliţia, Poliţia, distribuie Lumina Sfântă. Aşa scrie în acrod. „Nu e adevărat! Eu îl am în faţă”. M-a pus într-o încurcătură. Până căutam eu acordul, că trebuia să-i şi răspund lui Ciutacu, nu puteam. Şi am căutat acordul. Şi până am căutat, într-adevăr, nu eram nebun, nu eram beat. La punctul 10, se spunea aici: echipele care acţionează în posturile lor fixe, alea care te întreabă de legitimaţie, de declaraţie pe proprie răspundere, vor distribui Sfânta Lumină persoaelor aflate în trafic. Esenţa intervenţiilor mele de până acum a fost următoarea: domn’le, am înţeles. Ce treabă are Poliţia cu distribuirea Luminii Sfinte? Eu am fost supărat şi sunt supărat în continuare pe BOR.

Vela, cine e Vela? Mă rog, m-a supărat rău Dan Andronic, am şi decis: nu mai colaborez cu el. Chiar aşa, să mă ia peste picior? Dan Andronic, indiferent ce spuneam: spuneam că: Lumina Sfântă se ia la 12 noaptea! Atunci Învie Iisus. Aşa scrie la canon. Nooo, Învie la 20.00.

Ce să-i spui omului, nu ştiu, eu e foarte: eu am mai avut momente din astea. De regulă, veneau din altă tabără, mă trezeam brusc la o emisiune cu unul care îmi era adversar, tefelist, idiot, Divizia Presă. Şi eu îi spuneam: ştiţi, Klaus Iohannis, cutare… Nuuu, şi misiunea lui nu era să polemizeze, că eu polemizez cu oricine discut.

Misiunea lui era să ca eu să nu zic nimic pentru că telespectatorii reţineau 2 fraze, eu spuneam că e întuneric afară ca acum şi el spunea că e lumină. Păi cum să te contrazici cu omul, că e întuneric! Aşa şi dincoace. Dar de data aceasta dacă venea Ioana Ene Dogioiu sau Orcan, da, ştiam, da, dar nici nu intram. Dan Andronic şi el. Zic: bă, Dan Andronic. Nici nu apuc să deschid gura şi Dan Andronic gata, hop pe mine. Bun. Aha, dar dacă e chiar aşa, uite că nu mai colaborez şi nu mă interesează.  

Până când probabil, nu ştiu, poate peste 1 an, peste 2, până la sfârşitul lumii se va prinde şi mă va lămuri ce l-a apucat în seara asta: repet, încă o dată! Nu există aşa ceva, eu ştiu! Îi mai dau o şansă că poate era, nu ştiu, prea vioi la ora aia, să nu zic altfel. Dar aţi înţeles tehnica: deci eu spun- nu sunt de acord ca Poliţia să distribuie Lumina Sfântă. Până la urmă, a fost şi scos. Dan Andronic, nu e adevărat: Poliţia nu distribuie! Stai puţin: scrie în acord! Nu scrie!

Citeşte şi…

1 2

Lasă un răspuns