Dezastru pe bani publici în Parchetul General: 30 de procurori au făcut în total doar 3 rechizitorii timp de 6 luni

3
289

30 de procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului General au făcut, în prima jumătate a anului 2020, un număr de 3 rechizitorii şi 85 de clasări, arată un răspuns al PG pentru Hotnews.

Cifrele arată că Parchetul General a reuşit performanţa istorică negativă ca 10 procurori să emită în total un singur rechizitoriu timp de 6 luni.

În plus, fiecare procuror al SUPC a emis doar 2 soluţii de clasare timp de jumătate de an.

Spre deosebire de „sanatoriul pe bani publici” SUPC, informaţiile oferite de PG arată cei 7 procurori ai SIIJ au emis, într-un an şi jumătate, 212 soluţii de clasare şi 1 rechizitoriu. Asta înseamnă că fiecare procuror al SIIJ a dat, în prima jumătate a anului 2020, 30 de clasări.

Tot la SUPC, unde sunt 30 de procurori, există doar 17 dosare deschise pe zădărnicirea combaterii bolilor şi 1 dosar pe achiziţii publice, declinat deja DNA. Iar după 10 iulie, Parchetul General a mai dispus o clasare semnificativă pe ofiţerul MAI care a infectat zeci de persoane şi medici de la Spitalul Gerota, arată aceleaşi date.

Starea de „sanatoriu” a Parchetului General este devoalată şi de datele de la Secţia Parchetelor Militare. Toţi procurorii Secţiei Parchetelor Militare timp de 6 luni au dispus doar 10 clasări.

La un asemenea rezultat negativ al muncii lor, procurorii sunt beneficiari de privilegii legale, de salarii, sporuri, decontări de chirii, drepturi salariale restante, cheltuieli de transport, de delegare, călătorii gratuite şi vouchere de vacanţă – şi ulterior şi de pensii speciale– la niveluri uriaşe din bani publici în raport cu alte domenii ale sistemului de stat şi cu sistemul privat.

Din februarie 2020, şefa Parchetului General, numită de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea lui Cătălin Predoiu, cu aviz negativ al CSM şi fără peformanţe în carieră, este Gabriela Scutea.

Spre deosebire de sanatoriul PG, siteul Curţii Constituţionale arată că unica autoritate de jurisdicţie constituţională din România, formată din 9 judecători, a emis şi publicat de la începutul anului 2020, peste 500 de decizii pe dosare în Monitorul Oficial.

3 comments

  1. Eu 26 iulie, 2020 at 09:37 Răspunde

    Atata timp cat tinem niste castori ai bugetului si privilegiatii ai sortii in inexistentul si atotdistrugatorul de buget ,CSM care se intrece in clasarile sesizarilor mai ceva decat acesti taietori de frunza de lux ,nu vom avea decat o tara interlopa de sus pana jos si numai oameni platiti sa ocupe functii ca sa nu ramana goale

  2. doinita mihai 26 iulie, 2020 at 16:06 Răspunde

    BINE SPUS, BINE CONSTATAT, DEZASTRU PE BANI PUBLICI,… ÎN ROMÂNIA , ÎNCEPÂND CU 2010 S-AU FĂCUT MII ȘI MII DE DOSARE DE EXECUTARE SILITĂ ERONATE CARE S-AU FINALIZAT CU DEPOSEDAREA OAMENILOR DE PROPRIETĂȚI : IMOBILE, TERENURI AM CONSTATAT CĂ, DOSARELE DE EXECUTARE NU SE DESCHID PE ACTE JURIDICE AUTENTICE( HOTĂRÂRE JUDEC.DEFINITIVĂ ȘI IREVOCABILĂ CU DETERMINAREA CREANȚEI PRIN EXPERTIZĂ CONTABILĂ CU TERMEN SCADENT DE PLATĂ) CI PE ACTE DE EXECUTARE NELEGALE FĂCUTE DE EXECUTORII JUDECĂTOREȘTI, ADMISE ȘI MENȚINUTE DE INSTANȚELE DE EXECUTARE ÎMPOTRIVA DECIZIILOR ICCJ, ȘI A LEGISLAȚIEI ROMÂNEȘTI ȘI EUROPENE. NIMENI NU IA MĂSURI ÎMPOTRIVA JUSTIȚIEI ROMÂNEȘTI, CEA MAI NEAGRĂ PECINGINE DIN STAT. PUNEȚI LACĂT PE UȘA MINISTERULUI DE JUSTIȚIE ȘI VALEA, DRUMUL,….

Lasă un răspuns